Sunday, 26 February 2017

Final Semester

 


Finally i'm come back after almost a year I did not write up anything here . Hidup as as student kan biasalah penuh dengan liku liku kehidupan yang sangat mencabar  pastu busy takda masa nak update anything tapi IG , FB ghajin je update 😅 In shaa Allah this sem will be my final semester to finish my degree. Terasa kejap je masa tiga tahun tu , rasa macam baru je masuk sini berdrama nanges bagai nak balik rumah. 

Final sem ni penuh dengan kesibukan , cabaran rintangan dan dugaan. Biasalah takde benda yang senang kan ? Nak cari tempat intern pun Ya Allah susahnya lahai. Hantar sini sana ada yang kena reject 😢 , ada yang still tak respond lagi , pihak universiti dah lah nak pengesahan tempat bulan 4 , hmm in shaa Allah sempat lagi nak mencari . Moga ada lah company yang  sis apply tu sudi terima.

The most challenging thing is FYP which is Final Year Presentation. Semester ni batch kitaorang change new thing buat benda baru. Kalau previous batch diorg FYP related with courses but our batch will present about something like business proposal , business plan , loan proposal and so on. Mencabar nya sebab of course lah individually kan , tulah sebelum ni malu malu kuceng je dalam group hamek kau sensorang nanti kat depan , pastu dah batch kitaorang yang first present about proposal ni so mesti lah lecturer pun excited nak tanya soklan , tak gitew ??

In shaa Allah moga me and my friends dipermudahkan segalanya untuk habiskan degree ni , dapat tempat intern yang best and berjaya FYP dengan penuh keyakinan. Amin. 

Wish me luck 😄