Monday, 6 June 2016

Welcome Ramadhan

 

 

sumber : google image .


Alhamdulillah , bulan yang ditunggu telah tiba , Ahlan Wasahlan Ya Ramadhan . Welcome Ramadhan , bulan yang penuh keberkatan dan kemuliaan . Semoga di bulan Ramadhan yang mulia ini  juga dapat memberi berkat , rezeki yang lebih lagi . Moga kita juga terus diberi kekuatan untuk menjalani ibadah puasa ini .

Ohh ya , Ramadhan kali ni merupakan kali kedua Dik An berpuasa di Labuan . Kalau last year adalah dalam 2 weeks puasa kat sini , same goes to this year , in shaa Allah puasa dalam 17-18 hari kat Labuan lepastu kita sambung puasa kat rumah . Yeay ! 

Bukan selalu dapat puasa kat tempat orang , nak nak pulak sini kan berbuka awal dari kat semenanjung . Time ni ah nak action kat family cakap ''adik bukak posa dulu maa " hahaha. This year kan duduk kolej kediaman luar kampus so , boleh lah nak pegi bazaar , masak sedap sedap siket . 

Next week dah start exam , one of my lecturer cakap elok exam bulan puasa ni sebab kita tak makan , so perut tak kenyang senang otak kita nak fikir . Harap harap dipermudahkan lah fikir jawapan nanti :)

Di kesempatan ni , Dik An nak ucapkan selamat berpuasa untuk korang semua , minta maaf atas segala salah dan silap . Moga Ramadhan ini membawa lebih erti dan makna buat kita semua :)

No comments:

Post a Comment

Teghima Kasih Sudi Komen di Dik An's Story.
Komen-komen yang membina amat Dik An hargai.
Setiap komen In Shaa Allah akan Dik An balas.