Wednesday, 29 April 2015

Wordless Wednesday


 


 

Gini lah Dik An sekarang ni stress dengan assignment , markah midterm , latihan tuto dan yang paling penting stress exam tak lama lagi hoiiii -.-

Monday, 27 April 2015

Resepi Spaghetti Aglio Olio

 


Since dah lama tak hapdet resepi meh lah Dik An nak share Resepi Spaghetti Aglio Olio yang super duper sedap ni . Ewah masuk bakul angkat sendiri :P
Resepi ni Dik An wat masa cuti sem sebulan January haritu tapi sekarang baru nak hapdet haha . Biasalah tak studeng ah kalau tak sibuk kan :p 



Aummm lapar pulak tetiba . Jom Dik An share resepi .

Resepi Spaghetti Aglio Olio 

Bahan - Bahan :

Spaghetti ( Dik An guna half packet )
Butter ( satu sudu )
Udang ( 15- 20 ekor )
Sotong ( 5-8 ekor)
Kepah ( 500 gm )
Capsicum ( guna je semua warna tp time ni merah takde , potong dadu )
Bawang putih ( 5 ulas , didadukan )
Chili flakes ( 3 sudu , suka pedas masuk lebih )
Serbuk lada hitam
Serbuk Oregano
Serbuk Parsley
Minyak zaitun 
Garam dan gula jika perlu

Cara - Cara
  • Rebus spaghetti dan selepas ditoskan , kacau spaghetti dengan sesudu butter.
  • Panaskan minyak zaitun , dan masuk kan bawang putih .
  • Lepas dah bau wangi bawang putih tu , masuk kan udang , sotong dan kepah .
  • Setelah segala seafood dah tukar warna maka , masuk kan chili flakes , serbuk lada hitam , serbuk oregano dan juga parsley.
  • Kacau sebati rasakan dengan garam dan gula jika perlu.
  • Bila rasa semua dah ok , masuk kan spaghetti gaulkan sebati dan lastly masuk kan capsicum . Siapppppp ! 
Siap . Senang je kan . Masa Dik An masak ni Dik An maen campak campak je . Balik cuti nanti nak buat lagii but this time kena avoid sotong . Tetiba alergic sotong T_T . Selamat mencuba semua :)

Thursday, 2 April 2015

Throwback Surprised Birthday for Nuna

 
Today mood nak hapdet tu sesangat lah tinggi . So sementara menunggu flight petang karang kita kasi up satu entry . Harini nak throwback sikit surprised birthday Nuna a few weeks ago . Biasalah benda dah lepas baru Dik An nak up entry . Eh kata student busy kan , takde masa tu lewat sikit nak up entry nya -.-

Birthday Nuna 14 Mac haritu kebetulan jatuh hari sabtu , so boleh lah nak celebrate gitu gitu je kan . So sehari sebelum hari kejadian , hari Jumaat tu , Dik An , Ummi , Qila and Mira g kuar tempah kek . Then decide hari sabtu tu masa nak g amik kek beli lah serba sikit nugget , sosej and mee goreng boleh lah acah acah picnic tepi pantai giteww .

Hari sabtu tu memang kita orang pakat pakat taknak layan Nuna , wish birthday pun tak tau tapi just tukar DP wassap gambar dengan Nuna and status gambar kek . Than Nuna ada wassap group ajak makan kat pantai , ewah padahal kita yang suruh roommate dia bawak g makan pantai . Maka Dik An dengan yang laen boo layan je cakap taknak dah kuar makan dengan harapan nak kasi Nuna sentap sebab kitaorg kuar makan tak ajak dia. Kah ! 

Eh tak mau cita panjang lah , jom layan gambau gambau yang hado .

 

Benda wajib ada time birthday lah kan . Kalau tak bukan birthday nama dia . Serius sedap sangat kek dia . Kek Coklat Oreo.

 

Big Apple . 

 

Mee goreng basah . Gigih hoii masak dalam rice cooker . Sampai melimpah ruah lah . Then selain mee kitaorang goreng nugget dgn sosej .

 

Yang pegang kek tu Nuna nya . Masa ni diorang tutup mata dia dengan kain lepas tu cakap nak tolak dia masuk laut . Than kitaorg g bawak kek nyanyi lah ramai ramai . Masa ni Una dah bukak mata perkataan first dia kata TIPU TIPU kata dah makan Nasi Ayam Penyet td . Haha .

 

Us :)

 

Last pic gambau dengan birthday girl . Kesian Nuna dah comot dengan icing kena pulak tolak masuk laut ahaha. Hmm nasib ah birthday Dik An nanti time tu cuti 3 bulan . Selamat !