Thursday, 1 October 2015

Masak Untuk Housemate

 


Apa khabar orang kampung . Dah lama benau Dik An tak update blog kan hampir sebulan . Kekangan masa katakan . Sejak dah mula sem baru ni sibuk sikit , nak pulak duduk kolej kediaman luar penat sangat . Penat nya nak kena rebut bas tiap hari .

Semalam dapat wassap group cakap kelas cancel dia punya suka tu macam orang gila. Haha . Sebab sem ni dari senin - jumaat kelas 8 pagi . Bermakna kena naik bas pukul 7 pagi. Itu yang malas sebenarnya kena bangun awal pagi...haha.

Back to title masak untuk housemate . Memandang kelas pagi cancel pastu kelas petang pun cancel makanya marilah kita maen masak masak. Alone pulak tadi kat umah ,bosan pulak haa masaklah untuk housemates.

Kolej kediaman luar ni jalan kaki 4 minit dah sampai mart . Boleh lah beli barang masak masak kan. Tapi tak boleh pegi selalu bahaya duit habis nanti haha.

 

menu pertama sup ala thai . alaaa pedas pedas tu . Dik An suka sup pedas pedas nih . Tapi dah nama student hanya mampu masak dalam rice cooker je lah ! Dah dua sem rice cooker ni berkhidmat untuk kitaorang . Sem 1 budak baik lagi takut nak bawa rice cooker . Kah !

 

menu kedua tomyam . Jangan tak tahu satu rumah hantu tomyam . Siap dedua menu ni celur kotiaw hidang atas meja pahtu nanti diorang balik kelas taraaaa lunch + dinner dah siap hehiks.

p/s: jemput makan semua :)


4 comments:

  1. adat zaman student.. masak guna rice cooker :D

    ReplyDelete
    Replies
    1. haha tulah pasal kak mira...adat zaman student..tp best jugak kan haha.

      Delete
  2. Sodaaaaaapppnyaaaaaaaa >.< .. lapoooooo

    ReplyDelete
    Replies
    1. Meh sini kita masak untuk awak hehe...

      Delete

Teghima Kasih Sudi Komen di Dik An's Story.
Komen-komen yang membina amat Dik An hargai.
Setiap komen In Shaa Allah akan Dik An balas.