Saturday, 24 October 2015

Course Networking

 
Siapa pernah dengar theCN ataupun dikenali sebagai Course Networking ?
Course Networking ni macam facebook tapi lebih kepada proses pembelajaran. Biasalah zaman dah moden so E - learning je lah kan semuanya.

 Selain UMS , universiti mana je lagi guna Course Networking ni ek ?


Haa macam nilah rupanya Course Networking tu . 


Ini rupa dalam dia. Bagi Dik An dedua facebook dengan Course Networking ni ada advantages and disadvantages dia sendiri . Tapi Dik An lagi prefer facebook lah kan sebab bagi Dik An lebih senang .

Selalunya untuk subjek yang lain kitaorang just guna http://smart2.ums.edu.my/ . Ini pun bagi Dik An senang dan yang penting user friendly . Cari nota ke jawab quiz ke pun senang. Tapi untuk subjek Organizational Behavior ni memang diwajibkan guna Course Networking .

Masa memula guna tu serious tension + nak nanges sebab cari notes , tutorial question tak jumpa haha. Dasar cengeng kan. Lepastu Course Networking ni pula memerlukan internet yang kuat . Haritu nak kena jawab soklan discussion menanges cari chapter 5&6 tak jumpa. Wassap Geng Mutiara Comels semua cakap ada je kat sidebar tuh.

Lepastu off wifi UMS , on wifi sendiri barulah ada sidebar tu. Haaa tulah nak kedekut sangat kan taknak guna wifi sendiri sekali nanges tak jumpa soklan haha . 

Sekarang bila dah selalu guna , dah tahu kena ada wifi yang kuat alhamdulillah tak tension tak cengeng dah haha :D

Enjoy your reading !

4 comments:

  1. Gud luck dik an..jgn cegeng2 lgi ya..study elok2 hhehe

    ReplyDelete
    Replies
    1. thank you lya hehe...in shaa Allah :)

      Delete
  2. Akak ambik kos islamic finance kan ? Kalau Ums berapa tahun ? Best x ddk sana ?

    ReplyDelete
    Replies
    1. Aah amik kos islamic finance...kalau kat ums 3 tahun jeee :) , tak best sebab jauh haha :P

      Delete

Teghima Kasih Sudi Komen di Dik An's Story.
Komen-komen yang membina amat Dik An hargai.
Setiap komen In Shaa Allah akan Dik An balas.