Thursday, 27 August 2015

Jenjalan Street Art , Penang

Dua tiga hari belog sunyi kan , harini kita kasi meriah . Sebab Dik An , nak kongsi dengan korang yang semalam Dik An jenjalan kat Street Art , Penang . 
Streer Art , Penang ni Dik An rasa semua dah tahu dan ada yang dah pegi kan ? 
Tapi Dik An ni haa jelah yang baru nak pegi setelah sekian lama buat wishlist . Tercapai jugak lah hasrat di hati walaupun sakit kaki ni haa nak cari art punya pasal haha . Meh kita layan gambar yang ada .

 

Memula Dik An dan Zura dapatkan maps . Haa ada map ni baru senang nak mencari ye dop ? Abg rapid berhentikan kitaorang depan Muzium 3D . Tapi Muzium 3D kena bayar dan target kitaorg adalah Street Art , so Muzium 3D wishlist next time . 

 

Kalau tadi gambar , ini pulak map untuk bagitahu di man Street Art tu ada . Nampak macam dekat , tapi kitaorang mencari jauh jugak . Malah pusing pusing ada jugak yang bertanya kat kami , kat mana Street Art tu . Maps ni pekerja Muzium 3D yang kasi kat kitaorang .

Sejujurnya memang kitaorang lost jugak lah nak cari Street Art ni , pusing pusing jumpa orang yang sama tanya benda yang sama , jumpa tak ? Haha . Tetiba sel sel otak Dik An berhubung , Dik An cakap kat Zura , apa kata kita ikut je laluan basikal tu , dekat jalan raya ada dia buat anak panah untuk basikal tu ke mana , sebab nya boleh sewa basikal dengan harga RM10 .

Maka tak sia - sia lah kitaorang ikut laluan basikal tu ternyata berhasil . Tapi kalau sesiapa nak pegi Dik An nasihatkan sewa lah basikal tu , kalau tak balik rumah kaki korang sakit gila sampai sekarang -.- . Kalau taknak sewa basikal , korang boleh jugak guna perkhidmatan kat pakcik beca , dia akan bawa semua jalan yang ada art dengan bayaran RM20.

 
Gambar first kitaorang jumpa , nampak tak muka happy dia bila jumpa haha .
Terasa macam kanak kanak ribena pulak :D

 
Kakak tumpang main sekali ye dik . 

 

Hakak zura :)

 
Gambar kedua kitaorang jumpa , muka dah penat berjalan haha . Dik , janganlah tengok akak , bukan akak yang kasi pancit tayar motor adik tu :P .

 
Gambar ketiga kitaorang jumpa , tapi yang ni sayang , dah kena conteng . 

 
Gambar keempat dan last sekali . Gambar si penjual dan pembeli pau . haha .


 
Hakak zura dah penat tunggu penjual pau .

 
Thank zura teman kita jenjalan . Ini jelah art yang sempat kitaorang jumpa , ada dua art kitaorg jumpa tapi kitaorang tak perasaan and ramai gila orang haha . So memasing dah penat maka balik lah menuju ke jety naik ferry . Korang kalau nak pegi sila lah sewa basikal tau , kang nyesal tak sudah macam kitaorang haha !

Enjoy your reading :D











20 comments:

  1. wahhh mesti banyak lagi gambar-gambar yang menarik ni kan dik an?

    ReplyDelete
    Replies
    1. banyak lagi akak gambar gambar menarik hehe...art baru pun banyak sekarang ni...next time akak jenjalan penang jom kita g sesama :D

      Delete
  2. Wohh..kemarin lalu je..x p pun..alahaii..ruginya..

    ReplyDelete
    Replies
    1. alahai kalau tak boleh ketemukan ? hehe

      Delete
  3. Kak Ann post la resepi masakan kak Annnn :-)

    ReplyDelete
    Replies
    1. hehe nanti ada masa kak An share ye :)

      Delete
  4. Replies
    1. walaupun penat tapi memang best sangat2 :)

      Delete
  5. Replies
    1. kak mira...kami loading jap tadi apa yang bomm nya haha . baru teringat zura...

      Delete
  6. tak sempat lagi nak jalan2 sini

    ReplyDelete
    Replies
    1. hehe jom kita jenjalan sesama...dik an pun tak habis pusing lagi nih hehe

      Delete
  7. Tunggula Lya smpai Penang..insyallah nak ke tmpt ni mcm best ni

    ReplyDelete
    Replies
    1. in shaa Allah ada rezeki lya datang sini boleh dik an bawa jenjalan penang ek :)

      Delete
  8. Belum penah sampai sini..
    Yg penah ruby pergi batu feringgi dan naik feri..hehehe..rindu nk pg jejln penang lagi dik annn oiii

    ReplyDelete
    Replies
    1. hehe nanti ada rezeki mehlah...dik an pun bnyak tempat tak explore lagi kat penang ni hehe...

      Delete
  9. eheheh bila lagi nak jalan Penang ? hello2 laaa rumah itew dekat je ngan awak..

    ReplyDelete
    Replies
    1. bila ek...tunggu dik an cuti sem ekk...kannn dik an pun selalu je pegi taman ilmu tuh...eh betul ke umah CT kat taman ilmu ?

      Delete
  10. Last jenjalan kat penang belah pulau darjah 2 .. haha .. walaupun penang dgn kedah tuu bukannya jauh pun ..

    ReplyDelete
    Replies
    1. haha jom lah meh penang lagi we can meet up....

      Delete

Teghima Kasih Sudi Komen di Dik An's Story.
Komen-komen yang membina amat Dik An hargai.
Setiap komen In Shaa Allah akan Dik An balas.