Friday, 28 August 2015

Ecoworld Gallery Simpang Empat , Pulau Pinang

 
Salam jumaat semua . Sambil - sambil tunggu lasagna dalam oven kita update dulu blog . Al kisah nya bermula pabila Zura send whatsapp cakap ada satu tempat cantik untuk photoshoot. Cewah photoshoot sangat kann. Sesaja suka nak g bergambar lah kiranya . 

Maka petang semalam seperti dijanjikan pergilah kami berempat , Dik An , Zura , Sima dan Amani . Sanggup ponteng fardu ain sebab nak ikut Dik An haha . Ecoworld Gallery ni terletak di Simpang Empat , Pulau Pinang . Area jalan nak ke Batu Kawan dan berdekatan dengan Taman Merak .

Ecoworld Gallery ni sebenarnya adalah pameran perumahan . Kiranya nanti situ akan membangun kawasan perumahan elite ataupun mewah . Lepastu nak tarik perhatian dia buatlah kincir - kincir angin , kipas yang bila kena angin pusing - pusing tu , jadi bila orang yang pergi tengok kincir angin tu haa mesti akan masuk tengok dia punya show room kan ?

Dari situ lah diorang tarik perhatian untuk memperkenalkan kawasan perumahan yang akan dibangunkan . Pandaikan marketing diorang hehe . Haa jom lah layan gambar yang banyak kat bawah ni . 

 

Zura and Amani . Nak tangkap gambar kat pintu gerbang tu kereta keluar masuk maka kat sini pun jadi asalkan nampak Under Windmills tuh -.- .

 
Haa cantik kan ? 

 
photographer tak bertauliah kitaorang Amani . Hmm okeylah asal jadi je gambar haha . Btw , thanks Amani sebab amik gambar kitaorang .

  

Amani . Bak kata Sima , '' aku rasa gambar Amani je kot paling cantik semua sebab kita amik kan haha "



 

Tak habis habis dengan lembu . Mooooo .

 

Alololo kemahen buat peace bagai haha .

 

Paling suka gambar ni sebab ada perkataan ''friendship'' tu :)

 
feeling feeling kat oversea sangat kann :D

 
Minions . Ini yang Amani heksaited sangat nih . 

 
3 sekawan :)


 
Family potrait gituu :)

 
Setiap kali selfie mesti Dik An dengan Zura cakap , Sima muka hang kecik hang kena depan pegang fon haha .

 
Tetiba time ni jumpa junior kitaorang , apa lagi mintak tolong lah snapkan .

 
Candid gituuu . 

 
Last sekali terimalah gambar tuan belog si pengembala kambing .

Haa korang rasa cantik tak permandangan dia ? Bagi Dik An memang cantik , suka sangat . So korang yang berdekatan boleh lah pegi photoshoot kat sana . Tapi sampai 30 August ni je dari 10 pagi sampai 6 petang . 

Enjoy your reading :D




14 comments:

  1. tempat baru ka ni farihan ? nampak sgt jarang balik kg..

    ReplyDelete
    Replies
    1. haa kak mira....tapi kejap je ni kak mira...

      Delete
  2. Hihi..Best kan..Tmpt ni dekat dengan rumah sewa sy shj :-)

    ReplyDelete
    Replies
    1. Best cantik hehe...yeke...alaaa taktahu kalau tak boleh g sesama kan boleh jumpa hehe...

      Delete
  3. Bestnya cntik wat photoshoot kat cne ni

    ReplyDelete
    Replies
    1. hehe ramai jugak yang buat photoshoot kawen kat sini hehe

      Delete
  4. mcm kt oversea la.. lembu pun npk real.. mmg nice sgt tempat utk bergambar..

    ReplyDelete
    Replies
    1. heee kan kak fiza kan ? nampak macam kat oversea kann hehe.

      Delete
  5. Cantiknya , teringin nak pergi tapi kejap je kan ? waktu [perasmian ke ni ?

    ReplyDelete
    Replies
    1. rasanya sampai sekarang ada lagi kot hehe...yg 30 tu waktu showroom je rupanya hehe

      Delete
  6. bestnyaaa dapat pi.. CT balik keje konon nak singgah.. xdan la penat ngantok semua ada..

    ReplyDelete
    Replies
    1. haha biasa lah penat keje kan hehe :)

      Delete

Teghima Kasih Sudi Komen di Dik An's Story.
Komen-komen yang membina amat Dik An hargai.
Setiap komen In Shaa Allah akan Dik An balas.