Friday, 28 February 2014

Congrats Kak Lang and Hazimah


Alahai sukanya tengok kawan-kawan dah kawin. Masuk je usia 23 ni serious ramai gila kawan Dik An yg nak tunang dan kawin. Alhamdulillah :) . Cop ! Please jangan tanya Dik An bila eh , sebab Dik An pon takde jawapan haha ! :D . Macam tu jugaklah dengan kawan sekolah sekelas dengan Dik An ni.

benar-benarnya cita yang Dik An nak tulih nak dah basi dah. Dah berlaku kira-kira sebulan dua yang lalu. Tapi sebab lappy sakit jadinya harini baru nak tulih kat sini. Gumana pun nak jugak cerita hihi. Dik An mulakan dengan kak lang a.ka Siti Munirah . Budak kelas Dik An ni duduk depan Dik An je dulu . 19 januari haritu kak lang selamat dinikahkan dengan pilihan hati dia faizal . Selamat Pengantin Baru kak lang , congrats dah jadi isteri , jadi isteri yang solehah tau. Disebabkan kenduri kak lang ni bulan 3 nnti Dik An tak dapat g that's why lah Dik An serbu masa akad nikah ni. Jom layan gambar. Hiks !


Dik An dengan pengantin baru, amik berkat hihi. Berseri2 pengantin kita ni.


sementara tunggu pengantin balik make up kami posing dulu. 



with kak lang dgn faizal. congrats kak lang dan faizal. Kteorg hat dalam gambar ni memang tak boleh jumpa camera . Ginilah jadinya haha.

seterusnya 1 februari haritu kawan sekelas Dik An jugak kawin , hazimah . Sama-sama geng pengawas , geng exco , dan dorm pun sebelah2 . wajiblah pegi idok ? 


selamat pengantin baru zimah dan pasangan, maap lupa pulak nama suami zimah ni hukhuk. Moga berbahgia selalu. Jadi isteri yg solehah. Dikurniakan anak yg soleh dan solehah :)



paling suka gambar ni. paling ! sebab nampak suma kiut miut ja hehe.
gambar ramai2 dengan pengantin takde pulak dalam fon Dik An ni .


i'm wearing Ara Jubah from CALAQISYA . And wide shawl beli kat Kenanga Wholesales City. I olls penggemar wide shawl sekarang ni hehe :)



Last pic ni dengan Cikgu Abu Bakar . Time ni pengantin makan kteorang bergambar hehe.
Ni kalau dah jumpa gini sampai pagi besok tak habis cerita. seronok tau jumpa reramai macam ni. Kuar habis semua kisah lalu. Nasib lah time tu tak Zohor lagi nak taknak pukul 4 kenalah gerak balik jugak huhu.

 To kak lang and zimah selamat pengantin baru ! Congrats to both of you .
Cepat cepat kasi anak buah kat makcik-makcik dan pakcik-pakcik 5 Cemerlang !

Sekian wassalam !




Thursday, 27 February 2014

Lunch today

Assalamualaikum...
Korang dah lunch ? Dik An belom. Baru siap kemas2 dapur. Baru siap masak. Terasa persis seorang isteri bertungkus lumus menyiapkan makanan buat suami pulak. Ok back to reality,i'm not married yet hehe. Lama owh tak maen masak2 ni. Bila dapat masak sejenis dua ni rasa puas sangat hehe. Ni lah menu lunch Dik An , kari kepala ikan , sup ayam bersama sayur,sambal tempe dan ikan bilis,ulam bendi with brokoli dgn sambal belacan serta ikan dan hayam goreng. Cisss habis lah diet Dik An harini huhu. Stop kejap kang Dik An update lagi *mentang mentang lappy dah ok keje nak update jek* jemput makan semuaa !
Bye and wassalam :)

Alhamdulillah

Assalamualaikum...

Alhamdulillah laptop dah siap dah. Suka je dgar lappy dah okey *pelukcium laptop melepaskan kerinduan* .

Total tukar powercod tu je dah Rm2++. Takpelah nasib duit brim adekan. Wakakak. Hancur punah nak simpan brim untuk vacation bulan 3 nnti. Takpe usaha laen hehe.

Lepasni boleh lah nak update entry selalu. Sebelum ni malas2 sbb masalah laptop. Ecece diri Dik An yg malas salahkan laptop pulak ye hikhik.

Till we meet again soon ! *nak masak jap*. Bye and wassalam :)

Wednesday, 19 February 2014

Bakery project

Assalamualaikum...
Harini bosan2 kat umah dah isi masa dengan bakery project. Setelah berbulan2 g belajar harini baru Dik An praktikkan buat. Alhamdulillah nasib ingt step dan menjadi elok je. So menu dinner malam ni pizza tuna blackpaper,pizza chicken blackpaper,roti chicken floss and roti sosej. Nak try lebih lagi lepas ni mana tau bleh wat jual ke kan. Practise make perfect gituu hehe. Owh laptop Dik An dah kuar ward tp masur ward baru plak. Kedai tu cakap motherboard rosak tp mcm susah nak trime sbb tak bleh charge je,on bleh. So trima keputusan dari doktor yg baru plak esok. Sekian,wassalam...

Tuesday, 18 February 2014

Tersalah kereta

Assalamualaikum...

Lama nya tak hapdet. Last hapdet bulan satu ritu...maaf kan Dik An sbb lama tak hapdet dan lama tak intai belog korang semua. Lappy Dik An masih dalam wad. Mcm kritikal je kan. Harap cepat sembuh ye lappy. Kite rinduu !

Alkisah petang td Dik An nak hamik amani balik fardu ain. Tiap kali Dik An hamik dia mmg akn parking tempat yg sama. Tak pernah nak park kat laen. Lepastu td bila budak2 dah kuar,dia laju ja lari g kat keta myvi warna purple...apa lgi Dik An dalam keta dah gelak guling2 laa *kahkahkah. Dah lah tu myvi baru,yg myvi Dik An ni pattern lama...warna maybe lah purple ngn hitam sama gelap je kan tu yg dia tersalah. Nasib dia tak masuk lg,kalau tak lagi kuat lah Dik An gelak.
Huwaaa sepanjang drive dari fardu ain dia nak balik umah mmg Dik An non stop gelak. Keta kiri depan blakang dah usha pelik dah. Lantak lah sbb bg Dik An lawak sesangat. Amani hope lepas ni dah tak salah keta ye huhu. Sekian,wassalam.