Sunday, 30 November 2014

Kenapa Dik An pilih MAS ?

 


''wuuu orang kaya boleh lah naik MAS''
'' pergh naik MAS , berlagak lah tu ''


Dik An ni tak kaya apatah lagi nak berlagak . Kenapa asal naik MAS je orang cakap , kaya berlagak bagai tu ehh . Sentap hati Dik An tau . Setiap orang ada diorang punya favourite dan pendirian . Macam Dik An ada sebab kenapa Dik An amik MAS kenapa bukan Air Asia .

 Ok memula bagi Dik An kalau dari segi tiket bagi Dik An lah kan , Dik An rasa sama je . Beza pun dalam 20-30 hengget cam gitu . Tapi kita kena pandai cari tiket lah , means , kalau tengok harga tu mahal tggu dari semasa ke semasa sebab biasanya dia akan turun , walaupun tak bnyak sikit jadi lah .

Kedua dari segi masa . Ok kalau Air Asia kat Labuan ni timing dia ada pagi je dan MAS  bnyak pilihan masa dia .

 Ketiga dari segi charge tersembunyi , orang kata Air Asia ni banyak charge tersembunyi , erk betol ke ? Yelah tertera harga tiket dalam 190 , lepastu klik bagasi , klik sana , klik sini haaa dah jadi 2++ . sebab tu Dik An kata tak bnyak beza harga dengan MAS . MAS kalau tertulis 211 kita perlu tambah harga tax and insurance tu je , kalau nak pilih seat tambah lagi soploh hengget .

Lepastu pulak kalau macam Dik An ni nak balik Penang . Kalau Air Asia Dik An kena book dua tiket means , Labuan KL , KL Penang . Dan harga pun dah jadi mahal kan ? MAS pulak , Labuan - Penang . Memang akan transit kejap kat KL tapi MAS ni semua bagasi diorang yg uruskan . Kalau Air Asia Dik An kena check in semula bagai kan .

Seterusnya , benda paling Dik An suka makan haha . Macam MAS service makan tu memang ada kira charge sekali dalam tiket , kalau Air Asia kita kena beli kan ? Even naik MAS KL - Penang yang 45 minit tu pun diorang still kasi orange or apple juice and kekacang wat kudap2 . 

Lepastu MAS ada skrin kat tempat duduk tu so boleh lah layan movie , dua jam atas flight bosan oii layan movie lah jawabnya . Dan yang seterusnya mama cakap , biar mahal asal kita selesa dan menyudahkan kita .

Maksud mama , berbaloi lah bayar mahal tapi layanan dia okey dan menyudahkan maksud mama dari segi bagasi tu . Kalau Dik An naik Air Asia Dik An kena kuar g arrival hall amik bagasi then nanti check in semula untuk flight ke Penang tu kan .

So sebab tu lah Dik An amik MAS . Bab keselematan in shaa Allah yakin lah pada Allah . Doa banyak2 je masa kat atas awan tu :)


10 comments:

  1. Replies
    1. hehe takpe fae...nnti pernah tu hehe :) , meh lah ke labuan fae boleh jumpa hehe :)

      Delete
  2. Biasala tu dik an, mulut org memg susah nak ttup,

    ReplyDelete
  3. AA u dah nama pun tambang murah..jadi bnyak la kelemahan nya..tak semua orang suka benda yang nampak murah..(murah ke?) ekekek..Pilihan masing2 kan..kalau saya pun saya akan pilih perkhidmatan yang selesa dan memudah kan..harga tu jatuh no 2..

    ReplyDelete
    Replies
    1. hehe tak murah sangat sebab lebih kurang je kan dengan MAS huhu...betol tu pilihan masing2 dan yang penting selesa kan hehe :)

      Delete
  4. tak ada peluang merasa flight lagi.. hahaha..orang yg berpandangan macm itu sebenarnya sama ada dia mmg tak suka khidmat mas atau dia jarang naik atau dia terpsiko dgn pandangan orang lain..sya sokong komen sis diana rashid.. ikut diri kita nak naik mana satu

    ReplyDelete
    Replies
    1. alooo meh belajar sabah sarawak macam dik an ni hehe...tapi kan sapa tak suka dengan khidmat mas tak tau lah sebab mmg tiptop hehe...betol...komen sis diana mmg terbaik hehe :)

      Delete

Teghima Kasih Sudi Komen di Dik An's Story.
Komen-komen yang membina amat Dik An hargai.
Setiap komen In Shaa Allah akan Dik An balas.