Monday, 3 November 2014

Homestay Manzil Muaqat , Sepang

 
Harini free sikit takde kelas boleh lah nak hapdet blog kesayangan hamba ni . Kali ni Dik An nak review and share dengan korang pasal homestay . For sure lah kita kalau berjalan mesti nak dapat homestay , hotel or apa2 je yang selesa kan ? Macam family Dik An pulak kalau setiap kali bercuti or berjalan mama lebih prefer tido homestay walaupun anak dia yang sorang ni suka tergedik gedik nak tido hotel haha .

Mama cakap homestay ni senang sikit , sebab ada washing machine ( mama kalau berjalan dengan Dynamo mama bawak tau) , boleh masak masak and besar sikit sesuai untuk kteorang yang ramai ni . Kalau hotel for sure nak kena amik 2 bilik kan . Bila homestay mama cakap senang semua sekali dalam satu umah hehe .

Dan setiap kali nak berjalan bercuti semua bagai Dik An lah yang wajib cari homestay ni tau . Even Dik An tak pegi pun , Dik An lah tukang cari nya jugak . So masa Dik An balik cuti haritu , ada cousins kawin kat Sepang and esok nya terus naik flight balik Labuan dekat KLIA , so mama pun suruh lah cari homestay area Sepang tu .

Cari punya cari terjumpa lah satu homestay ni . Serious puas hati . Dik An review and share ni pun sebab Dik An puas hati sesangat . Boleh lah lepas ni korang pun mana tahu tetiba ada hal kat sana boleh lah amik homestay ni .

 
ni contact number and alamat homestay . Manzil Muaqat . Jom kita lihat isi rumah and maap sebab gambar banyak goyang , semua gambar dari Mirul sepupu Dik An sbb mintak tolong dia amik kunci so dia masuk jelajah dulu . Dia sendiri cakap puah hati gilaa ! Haha .

 
Luar rumah . Luar umah pun dah cantik dalam macam mana lah kan . Lepastu pulak owner ada tanam pokok pokok bunga lagi lah cantik dan sejuk je mata memandang kan :)

 
ruang tamu . Ruang tamu dia besar and ada dua sofa bed , so kalau datang ramai ramai tak muat bilik , boleh lah tido atas sofa bed ni hehe .

 
sofa bed kedua dan meja makan . 

 
dapur complete dengan peti sejuk , heater , microwave , dapur .

 
ruang tamu atas ada tv jugak lepastu ada iron and iron board . Kat ruang tamu bawah pun ada jugak iron and iron board . 

 
master bedroom . ya Allah besaunya lahai tengok tu siap ada dua katil queen ! 

 
bilik tido kedua . 

 
bilik tido ketiga . 

Bagi Dik An dengan famili serious puas hati sesangat + owner dia ada sediakan setiap bilik surah Yassin dan Al Mathurat dan kat ruang tamu bawah banyak lagi buku buku berkaitan dengan agama . Even takde washing machine and air cond mama tetap kasi 5/5 . Sebab malam sejuk so takde air cond pun takpe hehe .

So sesapa lepas ni boleh lah tido kat homestay ni . Dik An recomended and suggested sesangat tau . Harga untuk semalam 250 hengget . For famili Dik An harga tu kira okey dan berpatutan dah :)







20 comments:

  1. salam dik An..cantik homestay tuu

    ReplyDelete
    Replies
    1. waalaikumussalam akak...cantik kan akak ? :)nnti kalau akak ada hal kat sepang nun boleh amik homestay ni hehe :)

      Delete
  2. Berapa harga penempatan dia 2 malam 1 hari?

    ReplyDelete
    Replies
    1. Alamak akak lupa hapdet harga sekali ek. jap lagi akak hapdet laen . Harga dia semalam 250...

      Delete
  3. wah..serba lengkap..bagus la homestay macam ni..nampak selesa je..

    ReplyDelete
  4. mmg betui2 berbaloi homestay ni..terbaik..sampai sepang mmg sampai sini..huhu

    ReplyDelete
    Replies
    1. hehe memang berbaloi2..hehe try lah homestay ni nnti...tu hado contact number owner hehe :)

      Delete
  5. Wahh memg cntik,bsr Dan nmpk selesa sgt..dah lma lya x gi sepang.rndu nak ke cnaa

    ReplyDelete
    Replies
    1. memang cantik , besar dan 100% selesa lya...hehe jom lya jenjalan kl sana hehe :)

      Delete
  6. boleh tahan harganya. sesuai dengan kelengkapan yang ada. rumah pun nampak kemas dan selesa. ^_^

    ReplyDelete
    Replies
    1. Hehe harga standard je bagi memana homestay...dengkang kelengkapan dan keselesaan yang ada memang sesuai sangat harga tu hehe :)

      Delete
  7. http://bicarabihah.blogspot.com
    follow balik

    ReplyDelete
  8. not bad homestay ni. comel je mak dik an siap bwk dynamo. hehhe kirim salam mak ehh. heheh

    ReplyDelete
    Replies
    1. hehe mak dik an wajib tau bawak semua tu hehe...hehe okeh nnti dik an sampaikan :)

      Delete
  9. Salam dik an..lagi selesa dan senang kan klu duduk homestay..cantik homestay ni..mcm duduk rmh sendiri..best!

    ReplyDelete
    Replies
    1. waalaikumussalam...betol tu awak...mmg selesa duduk homestay hehe...cantik dan mmg best homestay ni :)

      Delete
  10. cantik n kemas.. baru la rasa macam home utk distay.. hhehehe.. tp selalu kita fikir inap desa ni dia kat kawasan kampung2 ja ,yg di bandar kita panggil 'rumah sewa' atau 'rumah bajet'

    ReplyDelete
    Replies
    1. hehe mmg cantik sangat hehe..betol tu...tp bajet dalam 250 pun puas hati sbb dik an rasa dengan keadaan homestay die yg cntik dan selesa dia nak up lg pun boleh hehe :)

      Delete

Teghima Kasih Sudi Komen di Dik An's Story.
Komen-komen yang membina amat Dik An hargai.
Setiap komen In Shaa Allah akan Dik An balas.