Tuesday, 14 October 2014

Pisang Cheese



Baru baru ni tengok makcik cafe ada jual pisang goreng ke goreng pisang ? Haha marah cikgu bm dan jugak ayah Dik An . Ayah guru pakar BM tapi anak dia kelaut haha . Maap dan ampun dipinta ayah. Back to the story , Dik An tengok makcik ni jual Pisang Cheese sekali . Dah lama tahu kewujudan pisang ni tapi kat area umah Dik An macam takde yang jual , nak buat tak tahu cara dan gaya .


 

Maka Dik An pun beli lah Pisang Cheese ni . Bila tengok makcik ni buat laaa senang yang amat rupanya . Pisang , letak susu pekat , letak milo letak lah cheese yang disagat . Dalam gambar tu cheese tak nampak sebab naik bilik sakan Dik An tabur milo lagi haha .

Satu bekas tu tiga hengget , sekali sekala best jugak makan . Balik nanti nak ajak mama buat hehiks . Lepastu kat sini jugak Dik An makan pisang goreng letak sos ataupun cicah sos. First time ni haha , sedap !!!  Boleh try ni kat umah . Selama ni pernah makan pisang goreng cicah sambal kicap je !





18 comments:

  1. Mcm2 revolusi sos utk pisang goreng kan..haha

    ReplyDelete
    Replies
    1. tau takpe akak...tapi nasib sedap ! haha :P

      Delete
  2. Wow nampak sedap :)
    http://akuadakisah.blogspot.com/2014/10/lebih-baik-bodoh-usaha-daripada-gagal.html?m=0
    Visit my blog

    ReplyDelete
    Replies
    1. sedap hehe...nanti dik an terjah eh :)

      Delete
  3. Best tau dik....cik akak suka buat...,senang je..

    ReplyDelete
    Replies
    1. dik an balik nanti nak buat jugak cik akak hehe :)

      Delete
  4. sedap tu..belanje =)

    http://seronoknyermelukis.blogspot.com/

    ReplyDelete
  5. Alahaiii..baca entri kak An pepagi ni wat ana lapar je tau. Hiksss!

    ReplyDelete
    Replies
    1. alooooo kesian dia,,,sorry Ana,,,kakak awak ni dan makanan berpisah tiada :)

      Delete
  6. Lya x prnh try lgi nnt nak buat sndirila hihi..kat cne klau pisang goreng memg cicah sos cili hhee

    ReplyDelete
    Replies
    1. buat sndiri mcm senang jugak kan hehe...oooo mmg cicah sos cili eh...baru tau hehe...

      Delete
  7. letak cheese selalu dgr.. tp letak milo nie 1st time...

    ReplyDelete
  8. tak pernah rasa lg pisang goeng bercheese..hehe..

    ReplyDelete

Teghima Kasih Sudi Komen di Dik An's Story.
Komen-komen yang membina amat Dik An hargai.
Setiap komen In Shaa Allah akan Dik An balas.