Saturday, 4 October 2014

Liebster Awards Part 4

 


Sambil layan perasaan sambil lah kita buat liebster award ni . Ingatkan dah takde dah rupanya masih ada yang sudi tagged Dik An hehe . Trima kasih pada Athirah sebab sudi tag Dik An . Moh lah lihat soklan Athirah dan jawapan Dik An yang sambil taip sambi syahdu tak dapat balik raya . Haha .


1 . Nama yang mak abah tok nenek bagi kat kamu ?

Nor Farihan Binti Ayob 

2 . Hostel atau rumah sewa ?

Hostel sebab save budget haha . Lepastu dekat nak ke kuliah :P .

3 . Lecturer paling garang and paling straight adalah orang yang paling kita geruni. Pastilah, kan? Kalau aku, Bila lect ni speaking arab tanpa putus dan wajib dengar cakap dia lepas tu kena hafal setiap satu hari satu mukasurat surah al Baqarah lepas tu hanya dapat 1 markah 1 mukasurat lepas tu suka tengking tengking students adalah sikap lect yang paling aku berhati hati setakat ni. Korang pulak mcm mana?

Dekat UMS ni takde lagi lah lect paling garang lagipun baru sem 1 kan . Tapi kat poli dulu lect paling Dik An takut lect Taxation . Ya Allah setiap kali nak g kelas dia memang terketar sebab dia garang , tegas dan suka panggil wat kat depan . Lepastu akan tanya macam mana dapat jawapan tu sampai lah jawapan kita betol . Ehh rindu pulak hehiks !

4 . 5 habit korang tak dapat dielakkan

1 . suka menangis
2 . kuat makan
3. kalau tak suka seseorang , akan tak suka selamanya
4 . sebelum tido goyang kaki
5 . suka beli dan kumpul handbag !

5 . Korang pernah join street dakwah ?

tak pernah tapi teringin nak join

6 . Siapa orang yang paling korang ingat dalam hati selain ibubapa dan keluarga ? Kenapa ?

Hmmm someone special maybe and kengkawan . Sebab diorang ni yang selalu ada di saat susah dan senang Dik An . and ALLAH . Sebab Allah lebih mengehtahui setiap apa yang berlaku .

7 . Memori manis yang paling tak dapat dilupakan .

Hmm bagi Dik An apa yang manis apabila dapat kumpul sesama family .

8 . Jenis suppliment yang korang suka atau gunakan ? Berkesan atau tak ? Kelebihan ?

Hmmm tak amik apa2 suppliment :)

9 . Chocolates atau ice cream ?

I choose both :)

10 . Apa yang paling idamkan dalam hidup ? Kereta mewah ? Keluarga bahagia ? Rumah besar ? Kenapa ?

Apa yang Dik An idamkan adalah sebuah keluagra yang bahagia . Kereta yang diimpikan sejak lama adalah Honda Accord tapi apa2 pun biarlah family come first :)

11 . Pendapat anda tentang kawin muda ?

Alhamdulillah sejujurnya Dik An suka tengok orang yang kawin muda ni sebab kawin muda ni dapat mengelak berlakunya maksiat . Kawin muda ni elok sebenarnya daripada couple2 ni . Dik An pun kalau boleh nak kawin muda , muda ke 23 tahun ni haha tp biarlah semuanya Allah yang tentukan sebab perancangan Allah adalah yang terbaik . Doakan Dik An :)

6 comments:

  1. Hehehe..ade lagi liebster awards kak An kan. Alolo..takyah sedih2. Hihi. Tak lama lagi kan akak nak balik semenanjung. Lek2.

    ReplyDelete
    Replies
    1. hehe ade lagi...sedih jugak haha...hati tisu nih hehe...

      Delete
  2. Pilih hostel jugak, sbb boleh save budget dan dkt dgn kuliah .. hehe

    ReplyDelete
    Replies
    1. Kan...kalau umah sewa nak kena bayar bil lagi itu ini lagi kan hehe...so better umah sewa hehe :)

      Delete
  3. Replies
    1. hhe tulah lya...ingat dah tak payah hehe...

      Delete

Teghima Kasih Sudi Komen di Dik An's Story.
Komen-komen yang membina amat Dik An hargai.
Setiap komen In Shaa Allah akan Dik An balas.