Tuesday, 23 September 2014

Liebster Awards

 



Mekasih untuk adik kite Ana yang kiut lagi miut sebab tag akak . Hado jugak benda boleh buat entry . Dan mekasih lagi sekali sebab kasi soklan yang senang , kalau ni soklan SPM confirm akak lulus dengan cemerlang ni haha :P

Meh kita tengok soklan Ana dan jawapan Dik An hehe .


1 . Berapakah umur anda ?

Umur Dik An 23 tahun . Tapi masih hado yang ingat Dik An ni baru nak hamik SPM :(

2. Masih belajar atau bekerja ?

Alhamdulillah baru je dapat sambung belajar dalam Degree in Islamic Finance dekat Universiti Malaysia Sabah Kampus Antarabangsa Labuan . Sebelum ni setahun lebih kita tanam buah strawberry aje :P

3 . Kenapa anda berblog ? Adakah ia hobi ?

Pada asalnya berblog sebab suka suka gedik gedik sebab tengok orang buat blog macam best je . Tapi sekarang dah jadi hobi dah hehe :)

4. Hajat yang ingin dikecapi tapi tak pernah dapat ?

Nak kawen tp tak dapat dapat lagi . Awak jom kawen ? Haha . Hajat Dik An nak balas jasa mama dengan ayah...kalau boleh nak dapat result yang bagus untuk mama ayah every sem . Hajat seterusnya in shaa Allah nak bukak sebuah bakery cafe satu hari nanti. Ameen .

5 . Ceritakan sesuatu yang menarik tentang blog anda ?

Hmmm tak dikatakan masuk bakul angkat sendiri ke ni ? Haha . Blog Dik An ni biasa biasa je . Blog personal tp apa yang Dik An rasa menarik sebab Dik An suka share resepi . Korang yang baca entry ni boleh bgtau tak apa yang menarik blog Dik An ni ?

6 . Bagi anda , berblog membawa manfaat atau sebaliknya ?

Yang ni bergantung pada jenis dan ciri blog tersebut . Tp bagi Dik An bawa manfaat sebab Dik An dapat kenal dengan korang semua :)

7 . Ada yang tak suka dengan blog Ana ? Luahkan .

Akak suka je Ana . Sekali dengan tuan blog akak suka and akak suka baca penulisan Ana :)

8 . Apa komen anda tentang Ana ?

Ana seorang yang mudah mesra , baik , rajin , garang pun macam ada . Hmm akak cakap based on apa yang akak baca kat blog Ana , teringin nak kenal Ana , nak jumpa Ana depan2 . Ana jom dating ? :P , ehh tertinggal lagi satu . Ana ni comel tau hikhik :D

Tu jelah jawapan spontan Dik An . Dik An tak tag sesapa dah kot tapi kalau ada yang nak tag Dik An , i iz okey je hehe :)

7 comments:

  1. hihi...tambah lagi satu dik an..blog dik an ni comei..macam tuan dia! hihi..

    ReplyDelete
    Replies
    1. Aaaaa malu....amik selimut tutup muka haha...mekasih akak :*

      Delete
  2. This comment has been removed by the author.

    ReplyDelete
  3. Hehe..mekasih akak jawab liebster awards ana. Hik3. Ana pun nak jumpe kak An sesangat. Keh3. Insya-Allah, satu hari nanti kite jumpe face to face. Tau.

    ReplyDelete
    Replies
    1. sama sama Ana...in shaa Allah ada rezeki kita jumpa eh :)

      Delete

Teghima Kasih Sudi Komen di Dik An's Story.
Komen-komen yang membina amat Dik An hargai.
Setiap komen In Shaa Allah akan Dik An balas.