Sunday, 28 September 2014

Liebster Award Part 3

 
Since Dik An terlampau jujur suka menjawab soalan soalan cam gini maka Dik An kena tag lagi . Nak tahu dengan sapa ? Baru semalam Dik An kena tag dengan beliau , harini Dik An kena lagi dengan orang yang sama wey ! Haha .

Orangnya tak laen tak bukan adalah Mama Ka0ri . Akak kasi cukup 3 tag baru afdal kak haha :P . Kali ni soklan hmm mencabar minda sikit nih nak pikir huhu . Moh kita jawab soklan akak shila ni ehh .

 1. Sejak bila anda berblogging ?

Dik An mula buat blog mulanya pada tahun 2011 , lepastu Dik An menyepi tak hapdet walau sepatah pun sebab Dik An tak reti apa2 . Lepastu Dik An mula hapdet since FEB 2012 sampailah sekarang ni :)

2 . Apa nama blog anda ?

Dik An's Story . Kalau link pulak coratcoretsibudaktembam.blogspot.com .

3 . Kenapa anda berikan nama anda dengan nama tersebut ?

Kenapa ehh ? Kalau link tu coratcoretsibudaktembam tu sebab dekat blog ni lah Dik An membuat membebel dan mencoret macam macam kan , budak tembam terhasil sebab someone yang rapat dengan Dik An always call me TEMBAM T_T , kalau untuk Dik An's Story pulak sebab blog ni merupakan segala cerita yang hasil penulisan dia dari Dik An dan cerita cerita dalam ni semua berkisahkan Dik An . Owh ya nama Dik An tu makcik2 kat kawasan taman ni yang panggil camtuu :)

4 . Siapa idola anda dalam bidang blogging ?

Sejujurnya waktu memula berblogging Dik An hanya kenal kak Ana Suzana sebab selalu cilok resepi kat blog dia . Kira pas baca blog kak Ana buat Dik An nak berblog nih...lepastu baru lah Dik An kenal blogger terkenal femes yang laen macam Irine Nadia , Yuyu Zulaikha , Fatin Liyana , Abg Ben dan lenlaen lagi .

5 . Apa yang menyebabkan anda terus blogging sampai sekarang ?

Sebab Dik An suka . Dah jadi hobi pulak sekarang ni hehe . Lagi satu sebab dapat share resepi dengan korang haha...lepas tu sayang dengan ikatan silaturahim yang terbina dengan kengkawan blog .

6 . Kalau tidak berblogging apa yang anda akan buat ?

Hmm susah nieh nak jawab . Tido . Study . G kelas . Kalau kat umah pulak melayan anak sedara , jadi baby sitter :)

7 . Berikan tiga sebab kenapa orang perlu terjah masuk blog anda ?

Blog Dik An ni blog biasa je , tak famous amous pun ada ke orang nak masuk ? Haha .

1 . Sebab Dik An suka share resepi
2 . Sebab Dik An rasa blog ni kiut miut *masuk bakul angkat sendiri*
3 . Sebab gaya penulisan Dik An yang gila gila mungkin ?
4 . Sebab nya terpulang pada korang yang suka baca blog Dik An . Dik An pu  nak tahu ada apa dengan blog Dik An ni eh ?

8 . Apa pendapat anda melalui blog Mama Kaori ?

Blog Mama ataupun kak shila bagi Dik An okey je , walaupun blog personal tp gaya penulisan akak santai je buat kadang tu Dik An suka senyum sorang sorang...lepastu nak masuk blog akak kejap je tak payah tunggu loading lelama pun hehe...

Kak Shila maaf eh lambat wat sebab mood kelaut haha :P

8 comments:

  1. singgah siNI SEMULAAAAAA..rasanya LAMAA dah tak singgah kan..hehee :D

    ReplyDelete
    Replies
    1. hehe takpe syira...masing2 busy kan dengan kehidupan u...mekasih syira sudi singgah sini...nnti akak terjah blog syira jugak ehh :)

      Delete
  2. hehehe...kembang semangkuk dik an puji blog akak..hahaha..

    tak kisah la dik an buat lambat ke cepat..dik an buat ni pon kira ok dah..apepon tq! sebab sanggup jawab soalan akak yang ntahpape tu..haha..

    ReplyDelete
    Replies
    1. haha sesama kan...dik an pun rasa merapu je jawab soklan akak tu ahaha...

      Delete
  3. rajinnya dik an main liebster award :D

    ReplyDelete
    Replies
    1. ade orang tag kite layan je niesa hehe :)

      Delete
  4. Comel? Hihi..kak An memang comel. ^_^

    ReplyDelete
    Replies
    1. hehe malu malu kucing dah ni hehe...Ana lagi comel tau hehe :)

      Delete

Teghima Kasih Sudi Komen di Dik An's Story.
Komen-komen yang membina amat Dik An hargai.
Setiap komen In Shaa Allah akan Dik An balas.