Wednesday, 10 September 2014

Fruit King Parit Buntar

 


Harini meh Dik An nak share dengan korang semua , satu lagi location untuk korang jenjalan cari makan . Bagi penduduk sekitar Parit Buntar , Nibong Tebal , Jawi dan berdekatan dengan nya mesti pernah dengan Fruit King kan ?
Alaaaa kat rounboud jam besaq tu...

Apa tu Fruit King ? Ye Raja Buah dalam malaynya tapi korang jangan ingat dia jual buah buahan pulak , dia jual burger . Main dia burger lah tapi terdapat side dish dia lagi macam spaghetti , chicken chop , and nasi dan asam pedas . Haish lapar pulak pepagi ni . *panaskan kettle masak maggi*

Dik An pernah beli dua kali dah burger dia . Sedap dan kena dengan taste Dik An . Sesiapa yang kenal Dik An yang kuat makan ni tahu lah macam mana , even kuat makan , Dik An tetap memilih okey . Kalau tak suka , tak sedap memang Dik An akan tinggal kan wuwuwu. Sesungguhnya membazir itu amalan syaitonn. Jangan ikut perangai Dik An yang satu ni ye -.-

 
Ni antara yang Dik An sukaa . Paloma Burger . Burger dia tinggi tapi sebab Dik An take away maka dia mampat dalam polistren . Paloma burger ni ayam dan daging . Di mana daging dibuat sendiri dan ayam pulak digoreng macam chicken chop tu . Sedap sangat . Bagi Dik An ni sesuatu yang baru sebab Dik An tak pernah makan lagi burger yang daging ayam dia digoreng macam chicken chop tu...makan dengan anak anak buah diorang hamek ayam daging je lepastu kentang dengan roti tinggal kat Dik An . Huwaaa korang kejam tahu . Owh ya harga dia dalam 11.90 . Berpatutan bagi Dik An . Nora kasi hempat bintang :*

Ni antara gambar yang Dik An hamek dekat facebook fruit king sendiri . 

 

Ni nama dia Y kiki burger . Tinggi nau nau kan . Isi hayam yang digoreng rangup . Harga dalam 8.90 . 

 

Tower burger . Mak aiii tergoda hati tengok keju dia tau . ni isi hayam dan daging .

 

Burger Daging :) Harga dalam range 8-10 hengget .

 

selain itu fruit king jugak menyediakan kek burger kawin . ahaha macam pelik bunyinya tapi itulah realiti tau . Nanti kawin nak macam ni jugaklah . Okey tak ? -.-

 
Ni ayaq hat paling femes kat sini . Ayaq hutan . Campura segala daun daun hijau gituu , mint2 sikit tapi sodap tau .

 
Ni hotplate namanya . Isi ayam atau daging ikut apa yang kita pilih , lepastu ci cairkan cheese dan di makan bersama telur dan kentang yang dibanjiri kuah black papper . Ala ala sizziling gituu .

 

Selain tu jugak fruit king jugak jual susu segar ni . Alaaaa old school sangat tau sebab sekarang susah nau nau nak jumpak. Dulu kecik2 selalu beli sampai 15 botol minum berebut ramai ramai . Susu ni memang peberet Dik An laa...ni kalau beli memang tak sampai 10 minit dah habis 10 botol tu ahaha. 

Haaa apa macam korang tgok Fruit King ni ? Yang nak makan nasi ada je nasi dengan asam pedas takpun kari sembilang . Dan sesapa yang friends dengan fruit king ni kat facebook , setiap kali birthday korang boleh dapat burger free tahu ! Tapi Dik An ni kan memalu kucing so malu plak nak tuntut burger free haritu haha.

Balik cuti midsem bulan 10 ni in shaa Allah kalau tiket murah , mahal pun nak balik jugak...tak kira -.- . Balik je nanti nak serbu fruit king ni . mengidam dah ni dok sini makanan takde pedas2 langsung tak kena dengan selera Dik An -.-










20 comments:

  1. Pergh perghh.. Kecur air liur. Sini peymes ngan burger abg burn. Huhu. Teringin la fulak nak melantak burger.

    ReplyDelete
    Replies
    1. sodap Ana...akak teringin gak nak makan abg burn punya burger tu tapi tak kesempatan lagi huhu...jom kita makan burger sesama hehe...

      Delete
  2. Aishh menggoda btl la dik an buger2 ni

    ReplyDelete
    Replies
    1. haha tengok pon dah boleh tergoda kan ? blom rasa lagi kannn haha...

      Delete
  3. dik an jahat..tunjuk makanan sedap kat akak..hahahah

    ReplyDelete
    Replies
    1. akak pun sama selalu tunjuk makanan sedap kat dik an haha :P

      Delete
  4. paling tertarik dgn burger Y kiki burger tu...yummsss....tetiba rasa lapa hahaha

    ReplyDelete
    Replies
    1. samalah akak...dik an yang tengok ni pun rasa lapar tau haha...sedap tau y kiki tu hikhik :P

      Delete
  5. tingginye burger tu. meleleh air liur i :p

    ReplyDelete
    Replies
    1. haipp sampai melelh air liur fae...meh sini meh dik an blanja hehe :)

      Delete
  6. akak ni selalu lalu kat jam besaq tu tapi tak pernah singgah lagi kat fruit king tu..hahaha...

    ReplyDelete
    Replies
    1. haha pi lah singgah kak...sodap tau...

      Delete
  7. wow sedap nya burger tu dik ann...singgah dari karya mahirah giveaway

    ReplyDelete
  8. as salam tuan tanah..
    tahniah anda ada blog yg banyak info

    jemput blogworking
    www.yatiadam.com

    ReplyDelete

Teghima Kasih Sudi Komen di Dik An's Story.
Komen-komen yang membina amat Dik An hargai.
Setiap komen In Shaa Allah akan Dik An balas.