Tuesday, 26 August 2014

Shopping di Watsons

 




Sapa kat sini suka shopping kat Watsons ? Yeay kita geng hehe.
Tapi selalu pegi watsons beli mask muka yang Bird Nest tu...best pakai dia ehehe...Tu je lah yang selalu Dik An beli bila g watsons tu .
 
Tadi ajak mama g shopping kat watsons . Sebab selalu kat umah Dik An guna bedak simplysiti mama punya , jadinya dah nak Labuang dah tak boleh nak share share dah . Kena lah beli laen. 
 
 
 

tediaaa lighting . silau mata semua orang haha .
Wonder Powder SimplySiti Argan . Best pakai diaa . Terus jadi cun macam Dato Siti muehehe . K tipu jaa . Sejujurnya Dik An ni tak suka pakai bedak bagai , kalau keluar umah memang natural beauty gituu , tak pakai apa pun kat muka ni . Lagi pulak muka Dik An ni sensitif , pakai bedak yang tak sesuai je , habis muka naik jerawat huhu.

Sampai lah satu hari , mama beli bedak ni , Dik An mencuba nasib pakai dengan harapan terus berubah jadi Dato Siti haha . Bila pakai terasa best je , terasa sesuai dengan muka dan bila dah kerap pakai tak naik jerawat pun ! Alhamdulillah...lagi satu dia diperkaya dengan minyak argan . Mama kata minyak argan ni memang elok lah function dia.

 

Lepas tu beli spray untuk muka . Muka ngantok , lesu terus spray . Terus jadi fresh sejuk je . Sebelum ni Dik An guna yang Bio Essence punya , tadi dah amik dah Bio Essence tu lepastu cashier tu cakap ni lagi elok , terus amik yang ni...lepas tu bila balik umah macam nyesal pulak sebab yelah dah terbiasa guna from bio essence punya memang okey kann . Takpelah kita cuba dulu yang ni. Sama je function dia dengan Bio Essence tu .

Ni lepas pakai bedak simplysiti spray benda ni wahh lagi cantik hasil muka kita hihi . Selalu Dik An lepas pakai simplysiti ni spray yang bio essence tu haaa best tau terasa ayu je muka. Muahaha masuk bakul angkut sendiri :P


Lepastu dah nak bayar dah ternampak sunblock pulak .
Ada tester , letak kat tangan ehh best . Dia cooling sunscreen tau . Lepas sapu sejuk je hehe...yang ni sesaja beli sebab kampus depan pantai , mana tau petang petang nak p amik angin pantai ke kan...haha...takdelah , saje beli sebab dulu jarang keluar umah , sekarang akan selalu kena cahaya matahari nak g kelas , aktiviti , koko bagai kan . Beli lah satu . 

Tak salah berhabis sikit untuk kecantikan muka kan ? Lagipun Dik An jarang guna barang barang makeup ni semua , ni pun beli entah pakai entah tak , yang spray tu dijamin akan selalu guna hehe...beli semua ni tadi bayar guna kad touch and go . Bayar guna touch and go, points dalam kad watson akan bertambah 5 kali ganda ! Kalau bayar cash tak dapet lah 5 kali haa hehe...

Ni je barang keperluan peribadi yang baru beli , yang laen beli kat labuan nanti . sebab yelah naik flight kan , taknak lah bawak berat2...ikut hati satu bilik ni Dik An nak bawak tau wuwuwu :P
 
 

10 comments:

  1. suka jugak shopping kat watson...kalau bawa emak, lagi best bershopping dalam tu....abes semua tester product di testnya...hee...

    ReplyDelete
    Replies
    1. Hehe kan...kalau boleh semua nak try tau hehe...

      Delete
  2. Kita Genk la dik an..lya pun suka shopping d cna sbb nak kumpul point hhee

    ReplyDelete
    Replies
    1. hehe btol tu lya...smalam baru tau bayar guna touch and go point berganda2 hehe...

      Delete
  3. fae pun ada beli the bird nest mask tp until now belum cuba lg

    ReplyDelete
  4. hee berminat dengan bioessence tu :D biowater ek? nanti wat la review hee

    ReplyDelete
    Replies
    1. Hehe nanti in shaa Allah dik an wat review ye :)

      Delete
  5. ooo nti nak beli gaklah spray muke

    ReplyDelete

Teghima Kasih Sudi Komen di Dik An's Story.
Komen-komen yang membina amat Dik An hargai.
Setiap komen In Shaa Allah akan Dik An balas.