Friday, 15 August 2014

Setel 3 Perkara

 


*tarik nafas* 

Semalam seharian Dik An tak update jadinya harini kena jugak update kalau tak amik masa balik lah mood nak update blog tu datang . Semalam busy sikit bayar yuran , bukak akaun bank CIMB . Untuk urusan U seterusnya sambung ke next week pulak. 

Semalam dan harini Dik An sibuk search ticket flight , hotel dan keta sewa . Alhamdulillah 3 perkara penting dah setel . Flight dah book , hotel dan keta sewa pun dah book .

Memula plan nak naik AirAsia je sebab murah pun murah kan . Tapi disebabkan nak pegi 30 Ogos tu flight ke Labuan yang ada pagi je jadi nak taknak kena naik Mas jugak lah . Nak g 31 takut tak sempat nak search location UMS tu semua kan. Jadi g lah 30 Ogos . Ticket MAS 4 returns , 1 one way boleh beli Iphong 5s 64 gb sebijik. Huhu . Mekasih akak MAS sebab pesan suruh belajar rajin rajin . 

Sangat cekap dan pantas ye system diorang ni . Dik An baru click button payment terus berdesup diorang call Dik An minta no kad kredit bagai . Ehh ayah punya Dik An ada debit card je hehe . Pastu pulak Dik An ni maen pilih je seats rupanya tak duduk sekali , akak MAS ni jugak betulkan . Mekasih ye akak Ruby .

Bab hotel pulak Ya Allah pening kepala Dik An sebab diorang cakap Sabah bah haha. Kebanyakan nya dah fully booked . No hotel pun nasib senior2 UMS kasi kat fb dapat lah contact . Ada pulak tak kasi book suruh walk in je. Kang sampai2 takdop macam mana . Nak taknak terpaksa lah amik room for 3 person walaupun kami berlima . Hmmm terpaksa . Nanti sampai Labuan kalau ada yang room for 4 person boleh lah tukar hotel. Nasib yang book tu dia tak mintak duit so kalau nak tukar hotel boleh jugak lah kan .

Setel bab flight dan hotel amik keta sewa pulak . Ada Viva 55 hengget sehari tapi for sure barang banyak kan so decide dengan mak ayah amik Honda City . Rm 110 sehari . Mak ayah kata takpe bab duit jangan risau yang penting Dik An sambung degree . Allah nak nanges je rasa tengok duit mengalir laju.

In shaa Allah akan Dik An belajar sebaik mungkin . Doakan supaya semuanya dipermudahkan ya ? :)

26 comments:

  1. In shaa Allah dik An.. bila kita tengok sendiri kesusahan ibu bapa kita nak hantar kita belajar jauh2, kita akan lebih bersemangat untuk belajar bersungguh-sungguh.. semoga berjaya menggengam segulung ijazah nanti ..

    ReplyDelete
    Replies
    1. betul tu akak...in shaa Allah akak...amin :)

      Delete
  2. amin.. mama doakan semuanya berjalan lancar..
    mama blogwalking malam..

    ReplyDelete
    Replies
    1. Amin....trima kasih mama...mudah mudahan :)

      Delete
  3. Good luck ya sambung belajar.. =)

    ReplyDelete
  4. Jangan hampakn harapan ibubapa yer...semga dipermudahkn segalanya...

    ReplyDelete
    Replies
    1. In shaa Allah tak akak...amin harap harap macam tu jugak :)

      Delete
  5. semoga semua dipermudahkan ya. take care...

    ReplyDelete
    Replies
    1. Trima kasih akak...in shaa Allah :)

      Delete
  6. Ibubapa sentiasa nakkan yg terbaik utk anaknya...teringat mase nk ke jepun dulu...mak ayah orang yg paling happy...belajar rajin2 dik An..

    ReplyDelete
    Replies
    1. Betul tu akak...mak ayah yg paling happy hehe...in shaa Allah akak :)

      Delete
  7. haha comel la kak An nie ..belajar rajin2 tau kak An ^^

    ReplyDelete
    Replies
    1. Haha apa yg comelnya krungkrung...in shaa Allah...krungkrung pon taw :)

      Delete
  8. wahh! kt UMs ea.. gudluckk Dik An :)

    ReplyDelete
    Replies
    1. Aah kat UMS hehe...in shaa Allah :)

      Delete
  9. xpe mula mula nih memg susah dik an...nti bile kite sh bjaya akan rse beebaloi sume tuh

    ReplyDelete
    Replies
    1. Tulah akak sementara n ja memula nak masuk kan semua guna duit...nak pulak jauh ke Sabah kena lah jimat cermat lagi huhu...

      Delete
  10. semoga semua berjalan lancar..belajar rajin-2 ye.. :)

    ReplyDelete
  11. Besar pengorbanan mak/ayah akak tu kan. :) Ana doakan semoga kak An berjaya.. ^_^

    ReplyDelete
    Replies
    1. Hehe in shaa Allah Ana....mekasih Ana :)

      Delete
  12. demi anak tercinta.. semoga semuanya berjalan dengan lancar dan baik baik

    ReplyDelete
  13. alhamdulillah dah settle..bljr baik2 taw dik an.kesian kat ibubapa brsusah payah kan utk kita

    ReplyDelete

Teghima Kasih Sudi Komen di Dik An's Story.
Komen-komen yang membina amat Dik An hargai.
Setiap komen In Shaa Allah akan Dik An balas.