Wednesday, 13 August 2014

Rezeki Itu Pasti Datang

 


Setiap orang dah tertulis untuknya jodoh , ajal dan begitu juga dengan rezeki . Rezeki itu ada untuk kita sama ada cepat atau lambat je. Macam Dik An , tahun lepas bila apply UPU tak dapat , buat rayuan tak dapat . Dik An muhasabah diri , cakap balik rezeki tu akan datang cuma antara cepat dan lambat je.
 
Sapa tak sedih tengok kawan-kawan sekolah dah sambung degree malah tahun ni diorang last sem . Allah hati mana tak sedih fikir nasib diri sendiri yang tak tahu macam mana . Fikir nasib pabila orang sekeliling mengata '' eh pointer kau rendah , memang tak dapat lah masuk U'' . Sebak hati Dik An masa tu. 
 
Dik An percaya di sebalik yang berlaku ni ada hikmah dari Allah . Mungkin Allah nak Dik An dekatkan diri kepada Nya . Selalu berdoa dan sentiasa beringat , taat pada perintah nya. Dik An cakap sabar . Di sebalik kesabaran pasti ada ganjaran yang menanti. Ehh tertulis status wassap kat sini pulak . 
 
Alhamdulillah berkat kesabaran Dik An dapat apa yang Dik An impikan . Biarpun lambat Dik An terima. Kawan kawan semua support diorang cakap nak belajar tak kira umur , tak kira jauh mana pun . Terima kasih korang yang ucap tahniah dan beri semangat kat Dik An . Jiran Dik An pulak siap cakap dah boleh tukar status wassap tu ahaha...
 
 

Hadiah birthday in advance yang paling bermakna untuk Dik An. Hadiah untuk mama dan ayah . Dik An tahu hadiah ni yang mama dengan ayah nak dengar sangat sangat . Haritu mama cakap , birthday doplohpatogos ni adik tak bleh mintak hadiah , tapi adik kena kasi hadiah kat mama sebab mengenangkan semula betapa susahnya mama lahirkan adik 23 tahun lepas. So maa this is present for you...

In shaa Allah hadiah lagi bermakna buat parents kalau Dik An usaha untuk dapatkan pointer yang terbaik . In shaa Allah . Mudah mudahan :)

Alhamdulillah berkat kesabaran Dik An , akhirnya rezeki itu datang jugak . Lambat atau cepat Allah yang tentukan . Akan Dik An usahakan sebaik mungkin rezeki tawaran sambung degree ni. Terima kasih buat parents dan semua yang selalu take care pasal Dik An , doa bg Dik An dapat sambung...Alhamdulillah . Terima kasih Allah :)
 
 

30 comments:

  1. tahniah dear... mama doakan agar awak terus berjaya mengapai impian..

    ReplyDelete
    Replies
    1. terima kasih mama...in shaa Allah maa akan Dik An usahakan untuk berjaya :)

      Delete
  2. Alhamdulillah dik...rezeki juga

    ReplyDelete
    Replies
    1. Alhamdulillah cik akak...lepasni meh lah lawat Dik An kat labuan ehehe :P

      Delete
  3. alhamdulillah..congrats dik An..teruskan perjuangan =)

    ReplyDelete
    Replies
    1. Alhamdulillah..trima kasih ciksiti...in shaa Allah akan diusahakan sebaik mungkin :)

      Delete
  4. Congrates, Dik An. Selamat Maju Jaya dalam menyambung pengajian.:-)

    ReplyDelete
    Replies
    1. Thank you niesa...in shaa Allah mudah mudahan :)

      Delete
  5. Alhamdulillah :) Yeeeaaayhh!! Congrat Dik An.. Blajar rajin2 tau :) Make ur parents proud :)

    ReplyDelete
    Replies
    1. Alhamdulillah...trima kasih cik mimie...in shaa Allah...doakan Dik An tau :)

      Delete
  6. Tahniah dik An!! dah tak lama dah tu nak kena terbang ke sana..

    betul kata dik An..rezeki tu tak lambat dan tak cepat..tapi tepat pada masenya..begitu jugak jodoh ke apa..semua dah tertulis..semoga berjaya dik An!!

    ReplyDelete
    Replies
    1. Trima kasih akak...in shaa Allah akak...doakan Dik An ya :)

      Delete
  7. tahniah dik an...semoga terus success ye... akk tumpang happy for u :D

    ReplyDelete
    Replies
    1. Trima kasih akak...in shaa Allah kak :)

      Delete
  8. Tahniah Dik An! Gudluck tau.. belajar rajin-rajin..

    ReplyDelete
    Replies
    1. Trima kasih hehe...in shaa Allah :)

      Delete
  9. Tahniah kak. I wish good luck for you. :D

    ReplyDelete
    Replies
    1. Trima kasih Ana...in shaa Allah Ana...wuwuuw pasni rindu Ana...ehhh macam selalu jumpa plak kan ahaha...

      Delete
  10. jgn sedih2 ye. nnt dh keje mana org tnye pointer2 ni. org tnye ada degree tak.

    ReplyDelete
  11. Tahniah yaa! :D


    Mohon view dan follow juga.. Terima kasih =)

    http://kentakikaulaki.blogspot.com/

    ReplyDelete
  12. tahniah... belajar rajin-rajin tau... nanti boleh upgrad diri...

    ReplyDelete
    Replies
    1. Mekasih akak..in shaa Allah akak :)

      Delete
  13. rezeki tuh tetap ada lmbt n cpt je...berkat kesabaran menunggu akhirnya dpt jugakkn

    ReplyDelete
    Replies
    1. Betul tu akak...alhamdulillah dapat jugak hehe :)

      Delete
  14. tahniah akak farihan :)) ijazah kewangan islam tueee .. kita sekarang ambik dip. kewangan islam .. hehe .. saja nk bgtahu .. nanti boleh kongsi ilmu sama-sama :D

    ReplyDelete
    Replies
    1. Mekasih niesa....yekee ? Senang tak nisa ? Akak dip akaun tp tercampak plak degree kewangan islam huhu...nervous :(

      Delete

Teghima Kasih Sudi Komen di Dik An's Story.
Komen-komen yang membina amat Dik An hargai.
Setiap komen In Shaa Allah akan Dik An balas.