Friday, 8 August 2014

Kek Untuk Jamuan Raya

 
 
 
 
Sejak Dik An berbisnes lasagna ni , dah lama Dik An tak wat kek , busy ke lasagna je even bisnes kecil kecilan je kan...alhamdulillah ada jugak rezeki sikit...semalam anak buah Dik An , Amani balik sekolah dia cakap ada jamuan raya untuk sekolah pagi dan jugak fardu ain...dia cakap nak kek...
 
Wahh...Dik An pun dah lama tak baking cake ni jadinya terus lah cakap meh kak cik watkan kek...jadinya semalam berperang lah kat dapur wat kek...alaaa kek coklat je pun...
 
 

Ni lah kek coklat yang Dik An wat , amik resepi dari drama Azam Ramadan Su...
Bab hias alahai memang Dik An failed ! Tapi ni pun menjadi kira ok lah kan...Alhamdulillah :)


 

Red Velvet Cupcakes...ni kakak Dik An wat , dia suruh Dik An ajar , Dik An kata amik iPad , amik lappy bukak resepi tengok hahah...kejam punya adik...sebab Dik An dah ngantok dah..itupun adalah jugak kakak tnya2...Dik An tolong lah sikit hehe cakap macam tu macam ni hehe...

Lepasni nak kena perbaiki tang decoration tu supaya lebih cantik , kemas tak comot...lepastu in shaa Allah boleh lah Dik An nak open order...:)
 
 

23 comments:

  1. Tak sangka dik an ada buat bisness lasagna..ni mesti sedap bangat kan :)

    Nmpk cantrk je akk tgk kek coklat tu.. Ni mesti bebudak suka sbb byk coklat colorful

    ReplyDelete
  2. seronok kan berbisninss..lya pun insyallah nak brbisniss juga ni.mudahan menjadi

    ReplyDelete
    Replies
    1. betul tu lya...memang seronok...in shaa Allah lya...moga dipermudahkan hehe :)

      Delete
  3. bagus buat bisnes macam ni kan..dari kecil-kecilan ni la berkembang jadi besar-besaran pula..^_^

    ReplyDelete
    Replies
    1. In shaa Allah...mudah mudahan...amin :)

      Delete
  4. wah lasagna..mesti sedap..yummy..semoga terus berjaya dalam berbisnes.. :)

    ReplyDelete
    Replies
    1. hehe in shaa Allah...mudah-mudahan...amin :)

      Delete
  5. Amboi...ada bakat buat kek jgk ni!! Mcm sedap jerk...hihi

    ReplyDelete
    Replies
    1. hehe memang minat wat kek akak...:)

      Delete
  6. Amboi...ada bakat buat kek jgk ni!! Mcm sedap jerk...hihi

    ReplyDelete
  7. ya Allah dik an sedapnya tengok wei... cuba buatkan utk akak satu haha...

    ReplyDelete
  8. Wah terer Dik An memasak ni, tu pandai ni pandai. Boleh share resepi la jap ag ni, jd chef :D


    My recent post : Homemade Inai Berbahaya!

    ReplyDelete
    Replies
    1. hehe alhamdulillah boleh lah sikit2 hehe :)

      Delete
  9. wah Dik An buat bisness lasagna ? CT suka makan lasagna. nak order macam mana alang-alang kita duduk dekat dekat dah sebenarnya ni..

    ReplyDelete
    Replies
    1. aah CT...bisnes kecik kecik je...CT add fb dik an :)

      Delete
  10. kire ok la tuh dik an deko kek simple n cntik..budak2 suke

    ReplyDelete
    Replies
    1. hehe comot jugak tu akak...aah bebudak suka ada cekelat bnyak hehe :)

      Delete
  11. yang penting kek tue jadi + sedap...bab deko tue kena terus cuba dan mencuba...lama2 nanti mesti ok :-)

    ReplyDelete
    Replies
    1. Hehe itulah yg penting menjadi...bak kate cousin Dik An biar rupa tak elok tapi sodap dimakan huhu..

      Delete
  12. Cantik jugak kek Dik An buat tapi yang penting sedappp..

    ReplyDelete
    Replies
    1. hehe nak lgi sedap kena ikhlaskan hati masa wat tu hehe...

      Delete

Teghima Kasih Sudi Komen di Dik An's Story.
Komen-komen yang membina amat Dik An hargai.
Setiap komen In Shaa Allah akan Dik An balas.