Thursday, 7 August 2014

Ceritera Syawal Dik An

 



Orang lain dah lama cerita syawal , tapi Dik An 11 syawal ni baru mood datang nak hapdet ceritera syawal . Sebab nya syawal Dik An biasa - biasa je . Hari raya pertama je g raya umah sedara dengan balik umah tok. Lepastu duduk umah je lah .
 
Disebab kan kampung Dik An hanya 15 minit dari rumah , tapi laen negeri tau...haaa acamner tu ? Rumah Dik An di Parit Buntar , Perak , umah tok Dik An pulak Sg . Aceh , Seberang Perai Selatan...belah mak plak hanya 5 minit dari Sg Aceh . Jadinya Dik An tak bermalam di kampung , tido umah sendiri je...
 
Selalunya hari raya pertama , satu famili gerak g beraya umah sedara blah mak dulu , dekat Taman Kerian. Senang aje tau umah dekat2 ni. Lepastu baru lah baru lah balik kampung Sg Aceh. Belah mak Dik An dah takde tok dan wan , jadinya balik petang2 sikit ziarah umah tok sedara. Lepastu biasanya lepas balik kampung mak , terus balik umah Dik An balik.
 
Lepastu duduk lah umah je tunggu tetamu datang. Biasanya raya kedua mak akan masak mee kari . Takdelah wat open house , ada tetamu datang jamulah kan. Sebab raya kedua memang confirm2 ramai tetamu datang umah Dik An. Sape datang raya ketiga dan berikutnya menu mee hailam je.. Jom lah layan 4-5 keping gambar ...tapi haruslah bnyak gambar Dik An je tau wuwuwu :D
 
 

ni lah family Dik An , kteorang 4 bradik je. Tapi time ni abang raya umah mentua dia dulu ...

 

selfie kejap sementara tunggu kakak siap. Shawl buat sendiri...sapa nak beli hehiks !

 

Tolong jangan cari Dik An sebab Dik An takde dalam ni wuwuwu. Ni side ayah , Dik An tak sampai lagi masa ni...ni tak cukup lengkap , kalau lengkap semua hado baru meriah hehe.

 

Le cousins kat umah Dik An time syawal kedua :)

 

again. Le cousins with nephew and niece hehe :)

Itu jelah gambar yang hado...tak bnyak bergambar sangat raya tahun ni. Ni pun semua guna Note 3 kakak. Fon Dik An SII tu kan dah rosak , jadinya fon yang hado ni pulak suka hang...jadinya pinjam fon orang je untuk bergambar huhu...

Salam Aidilfitri :)
 
 
 
 
 

16 comments:

  1. Itupun dah cukup meriah. Kan kan? Haa..meriah tu. Alhamdulillah. Ade jugak beraya. :)

    ReplyDelete
    Replies
    1. Hehe meriah jugak...tapi kalau semua ada lg meriah...alhamdulillah hehe :)

      Delete
  2. Replies
    1. tetiap tahun wajib sedondon hehe :)

      Delete
  3. lya pun tak byk gmbr raya sbnrnya hhe sibuk sgt d dapur huhuhu

    ReplyDelete
  4. sedapnyaaa mee kari .. dah lamaa tak makan ..
    semua muka comel-comel .. dik an taknak bagi shawl free kat saya ke ? heeee

    ReplyDelete
    Replies
    1. sedap...meh umah dik an , dik an kasi hehe...mekasih...shawl free ek ? in shaa Allah hehe :)

      Delete
  5. seronok la raya bila dapat berkumpul dengan sedara mara kan

    ReplyDelete
    Replies
    1. hehe betul tu akak...tu yang paling best :)

      Delete
  6. Dpt berkumpul reramai camni itu la moment yg paling terindah :D

    ReplyDelete
    Replies
    1. betul tu akak...kadang kalau ada kenduri sedara mara ni , benda paling ditunggu adalah nak kumpul reramai macam ni hehe...

      Delete
  7. Wahh..meriahnyer raya kn,dpt berkumpul dan beraya ke rumah keluarga...

    ReplyDelete
    Replies
    1. hehe betul tu...meriah..suka je hehe...

      Delete
  8. Replies
    1. Hehe meriah akak...alhamdulillah :)

      Delete

Teghima Kasih Sudi Komen di Dik An's Story.
Komen-komen yang membina amat Dik An hargai.
Setiap komen In Shaa Allah akan Dik An balas.