Friday, 29 August 2014

7 things you should know about me - Versatile Blogger Award

 
  



Versatile Blogger Award

Syarat-syaratnya :

Thanks the nice fella who gave you this award ;)
Include a link to their blog
Select 15 blogs/bloggers you've recently discovered/followed regularly.
Nominate these 15 to the Versatile Blogger Award
Tell the person who nominated you with 7 things about yourself

Seronok baca tentang The Versatile Blogger Award ni tapi tak sangka akan terjebak sekali . Kalau lah Dik An wat wat tak nampak nama Dik An kat blog Mama Kaori boleh ? Haha...jangan marah akak...nanti cepat tua tau :P
Apa apa pun thank you akak sebab sudi tag Dik An .

Hampir terlupa dah yang Mama Kaori a.k.a Kak Shila tag Dik An . Nasib tadi ada nampak blogger laen wat , terus teringat terus wat entry . Benaunya tak tau nak tulis apa je tentang diri Dik An ni . Sebab semuanya lebih kurang je hehe . Takpe2 meh Dik An bagitahu korang tentang diri Dik An .

1 . GARANG

Tudiaaa . No 1 terus letak garang . Yes Dik An ni sangat sangat garang . Dulu kalau kat hostel zaman sekolah seriously semua junior takut nak rapat dengan Dik An . Salah sikit je habis lah. Memang Dik An naik angin marah marah . Dengan anak buah pun Dik An garang . Terkadang marah ni bukan suka suka tapi bersebab . Sekarang makin meningkat umur selalu pikir alaaa napa lah aku suka memarah junior aku , padahal aku bukan ketua aspuri pun . Haha.

2 . SENSITIF

Dah garang sensitif pulak doh . Nampak je garang tapi dalam hati ada taman tau . Dik An walaupun garang tapi hati mudah terasa , tersentuh . Sikit sikit je mesti mengalir air mata . Kena marah je nanges , tak dapet apa Dik An nak pun nanges . Tapi semua ni dengan famili dan insan insan tersayang je . Dengan diorang ni automatik jadi hati tisu wuwuwu. 

3 . TAK SUKA DIPAKSA

Dik An rasa semua orang tak suka dipaksa kan . Macam Dik An , Dik An tak suka orang paksa Dik An wat sesuatu benda tu . Biarlah Dik An wat dengan hati yang ikhlas . Dik An akan wat sesuatu tu tapi kalau tetiba ada orang paksa hmm memang buat sambil membebel lah jawab dia . Contoh , Dik An nak sapu sampah tapi Dik An cakap dalam hati kejap lagi , pahtu bila ada orang paksa hmm seriously GARANG dan SENSITIF bersatu tika saat itu. Haha.

4 . SUKA MEMASAK

Di akui bahawasanya Dik An bukan lah seorang yang rajin . Tapi bila sebut bab memasak je haa order je nanti Dik An watkan . Paling terror Dik An masak adalah western dan baked a cake . Bab masak kalau tak suruh pun Dik An akan watkan . Masak ni macam terapibuat Dik An . Dan bila sedih je mesti Dik An nak masak wuwuwu.

5 . PENDIAM

Dik An jenis tak banyak cakap . Lebih suka mendengar dan berkata kata . Tapi if orang tu satu kepala dengan Dik An boleh gila gila bersama , automatik pendiam tu tercampak jauh dari diri ni . Bila pendiam ni memang susah Dik An nak tegur orang dulu . Kena orang mulakan dulu baru Dik An bukak mulut banyak cakap .

6 . LEMAH MATH

K mesti ramai tanya biar betik Dik An tak suka math ? Kata budak Dip Akaun pahtu bakal sambung Islamic Finance . Percaya lah yang Dik An ni tak suka math ni , sebab tu lemah segala math and add math . Tapi jangan maen maen , kalau Akaun Dik An suka dan boleh ikut . Tapi math . Hmmm  kena asah bakat lagi sebab lepasni akan berjumpa lagi dengan segala mak nenek tentang math .

7 . PENCINTA MAKANAN

Dah suka masak haruslah kena makan kan . Tapi Dik An ni jenis kuat makan , suka makan , suka cuba makanan baru ahaha...letak lah apa jua jenis makanan pun Dik An makan kecuali belut huhu...Dik An dan makan berpisah tiada . Kalau Dik An suka Tomyam , semua jenis kedai thai Dik An akan cuba sebab nak tahu pelbagai version dan mana lagi sedap.

Itu jelah pasal Dik An yang tak seberapa ni wuwuwuw. Hmmm nak tag sapa lah ehh ?

Nama nama yang ditag adalah Asha Lya , Cik Akak , Kak Karya Mahirah , Ana . Haaa tu jee...Dik An tak tahu nak tag sapa dah seterusnya Dik An tag sesapa yang baca ni . Wajib haha xD

16 comments:

  1. hehehe dik an terjebak sama ye...pernah tgk benda ni kat blog kwn,tapi tak terbuat lagi, bz bebeno :D

    ReplyDelete
    Replies
    1. aah akan...terjebak jugak hehe...tau takpe...lagi satu macam tak tau nak tulis apa hehe...

      Delete
  2. Kita trkena ehehe ermm nnt Lya fikir2 dulu nak tulis apa he

    ReplyDelete
  3. amboi dalam hati ada taman gitewww:)

    ReplyDelete
  4. singgah sini baca tentang Dik An..

    ReplyDelete
  5. uikss...garang rupanya dik an ni...takut aaa...larikkkkkk!! hahaha..

    ReplyDelete
    Replies
    1. hahaha rileks akak...dik an okey je ni haha...

      Delete
  6. Huhu...masak pun leh jadi terapi kan. Kalau ana buat2 x nampak je tag tu boleh tak? Haha..nampak kemalasan disitu..insya-Allah, ana akan buat entri pasal tu nanti.. :D

    ReplyDelete
    Replies
    1. ngeh ngeh...masak tu terapi bg akak tau...alaaa buat buat nampak jugak haha...orait ana :)

      Delete
  7. hehehe...dik an dh terjebak sama ye

    ReplyDelete
    Replies
    1. Aah akak...akak dah wat ? kalau blom sila sila kan lah buat hehe...

      Delete

Teghima Kasih Sudi Komen di Dik An's Story.
Komen-komen yang membina amat Dik An hargai.
Setiap komen In Shaa Allah akan Dik An balas.