Thursday, 21 August 2014

2048

 



 

Tengok tajuk tu 2048 . Tarikh apa tu ? Tapi kalau 0 dengan 4 bertukar tempat jadi lah tarikh birthday Dik An...haha tapi bukan tu nak bagitau . Dik An tak tahu lah ramai yang dah tahu tentang game ni ke tak .

Dik An pun baru je tahu sebab masa raya haritu tengok all cousins with their phone and maen game ni . Memula terdetik kat hati ''best sangat ke game tu''. Lepastu bila tengok kakak pun turut join install game ni kat phone dia , dan maen tak hengat dunia Dik An pun turut join...

Bila dah maen baru lah Dik An tahu sebab musabab diorang asyik maen je . Disebabkan ketidakpuasan hati . Why why why ? Sebab kita kena campur nombor nombor tu sampai terbentuk nya angka 2048 . Ex : 8+8 =16 , 16+16 =32 , 32+32 = 64 , 64+64 = 128 dan tambah lah berikutnya sampai lah dapat angka 2048 tu !

Tapi tak pernahnya Dik An dapat . Paling tinggi 512 tu lah . Kakak Dik An dapat lah jugak cecah angka 1000 . Sebab tu kalau maen jadi addicted nak maen lagi. Sebab pikir orang laen boleh je dapat angka tinggi dari kita , asal kita tak boleh kan...

Kalau maen selalu jemu lah jugak kan . Sapa yang tak pernah maen atau nak try maen boleh lah install dekat Playstore dan Appstore .  

16 comments:

  1. lya tak install lagi jarang jenguk game hhee

    ReplyDelete
    Replies
    1. hehe...dik pun kadang install kadang unistall segala game haha...

      Delete
  2. wah menarik ni, permainan mengasah minda ni...hik hik hik...

    ReplyDelete
    Replies
    1. hehe best akak...maen sekali pasti nak maen lagi haha :D

      Delete
  3. mama tak boleh nak install game ni.. takut melekat je kat situ nanti karang

    ReplyDelete
    Replies
    1. Alaaa install lah maa...best hehe...game ni kalau kerap sangat maen kang cepat jemu huhu...

      Delete
  4. bagus ni untuk mengajar adik-adik matematik :D

    ReplyDelete
    Replies
    1. Hehe kan...boleh ajar adik2 kita maen boleh asah minda kira mengira ni hehe...

      Delete
  5. Hoho..bab main nombor ni ana larik dulu. Hihi tak minat main nombor. Orang ajak main bingo pun ana malas nak join, sudoku lagi. Apekan 2048. Keh3

    ReplyDelete
    Replies
    1. Haha . Tapi ni best Ana....tapi kalau sudoku akak blah awal awal haha :P

      Delete
  6. yus tahu game ni pun daripada chanyeol exo. tengok2 adik dah lama dah install dalam tab.
    main sepuas puasnya ...

    ReplyDelete
  7. kompom akak stress kalo men game nih

    ReplyDelete
    Replies
    1. ahaha blom cuba blom tau akak...cuba dulu kak :)

      Delete

Teghima Kasih Sudi Komen di Dik An's Story.
Komen-komen yang membina amat Dik An hargai.
Setiap komen In Shaa Allah akan Dik An balas.