Wednesday, 2 July 2014

Tips CPUV NUFFNANG

 
Hai semua , mesti tengah sibuk prepare food untuk berbuka kan ? Dik An harini sup sayur je , senang dan jimat masa je hehe. Tapi kali ni bukan nak cerita pasal food , tapi nak share serba serbi pasal Tips CPUV NUFFNANG .
 
Memula Dik An nak mintak maaf sebab mungkin Dik An tak layak nak cakap pasal ni , yelah blog Dik An pun suam suam kuku je kan , tapi since ada yang bertanya tak salah kan Dik An share . Mungkin cara kita berbeza * sila baca sambil nyanyi ikut rentak lagu Pening yang Ezlyyn nyanyi tu.
 
Blog Dik An ni pun alhamdulillah bulan Jun haritu lah baru merasa CPUV yang bnyak status on going nya macam korang semua . Tahun lepas ada lah dapat satu . Apa yang Dik An buat sama ja macam orang laen wat , usaha dan usaha lagi. Selebihnya Dik An percaya pada rezeki Allah .
First yang Dik An buat ialah Dik An google , cari entry tips macam mana nak dapatkan CPUV Nuffnang . Lepastu Dik An akan follow langkah langkah dia.
 
Second , Dik An perbanyakan entry dalam sehari . Ikut mood jugak yang ni , paling banyak pun dua kadang tu. Sebab kalau rasa nak hapdet tu melonjak lonjak Dik An simpan as a draft. Esok lusa tulat takdop idea boleh publish.
 
Third , Dik An akan update survey kat Nuffnang tu sebulan sekali. Masuk je bulan baru Dik An update. For sure ramai dah tahu kan ?
 
Fourth , Dik An ada target . Sasaran untuk dapat CPUV ialah pada Uniuque Views bukan nya PageViews. Jadi Dik An akan always semak dekat Nuffnangs , bukan lah niat nak kasi UP tapi since kalau hari hari range dia 1++ , Dik An akan pastikan sekata ja , means tak menurun ke 90 . Tapi selalu kalau malas tak check pon and weekends selalunya memang menurun UV tu ke 90-80.
 
Fifth , rajin rajin kan blogwalking dan tinggalkan jejak.  Rajin rajin join segmen then blogwalking semua senarai segmen tu.
 
Sixth , selebihnya Dik An usaha dan usaha dan berserah pada rezeki Allah.
 
Lastly , boleh lah korang google tips laen lagi. Dik An just kasi apa yang Dik An wat . Boleh ke blog sis YUMIDA sebab banyak yang berkaitan dengan tips Nuffnang.
 

Ni range untuk minggu ni punya . Dik An akan pastikan sekata je range dia everyday.

 

Yang ni untuk harini punya. Tahu tak banyak macam orang laen kan hehe. Takpe apa yang ada kita syukur je . Nampak tak 175 Total Uniques dengan 379 Total Views tu ? Nampak macam 379 tu besar lagi kan ? Hakikatnya yang diambil kira untuk CPUV adalah total uniques .

 

Yang ni korang yang selalu datang dan klik klik iklan. Mekasih sangat2 . Dik An selalunya terjah balik blog korang korang kat atas ni pukul 12 malam. Sebab masa tu ada iklan yang bersiaran langsung kat blog hehiks ! 

Dik An buat entry ni takde niat nak menunjuk nunjuk. Mungkin simpanan untuk diri sendiri , nnti boleh baca balik bila2 , mungkin boleh jadi panduan untuk blogger baru walaupun tips dia tak banyak . Harap boleh dijadikan panduan serba sikit. Salah silap harap dimaafkan :)


25 comments:

  1. waaaah baguih tips ni.. CT nye CPUV suam suam kuku saja kekeke..

    ReplyDelete
    Replies
    1. Hehe samalah CT...suam suam kuku jugak hehe :)

      Delete
    2. thank you so much !
      sangat perlukan nie ..=)
      nak kena rajin blogwalkinglah pasni

      Delete
    3. welcome krung krung....rajin blogwalking...usaha tangga kejayaan dan yakin pada rezeki Allah :)

      Delete
  2. Bnyak la tuh . Pyka nie jrang la nak naik mcm tuh .

    ReplyDelete
    Replies
    1. Hehe ikut jugak pyka...ada hari turun ada hari naik...

      Delete
  3. Cik akak tumpang gembira hihi

    ReplyDelete
    Replies
    1. Hehe mekasih cik akak...tapi tak bleh cik akak...blog dik an suam2 kuku je huhu...

      Delete
  4. blog azurah pun dah dapat cpuv on going untuk bulan jun ..

    ReplyDelete
  5. Nice sharing..huhu..moge nuffnang selalu baik aty ngan kengkawan blogger! Hehe

    ReplyDelete
  6. wahhh . banyak nye . kite sikit je . kene banyak usaha lagi mcm dik ann nii

    ReplyDelete
    Replies
    1. Hehe takde banyak...tak bleh lawan blogger2 hebat yg laen...in shaa Allah...kita usaha , yakin pada rezeki Allah :)

      Delete
  7. tahniah.. kalau kita usaha in Syaa Allah berjaya.. Fiza tengok idea dik An pun tak kering2 nak menulis dalam blog.. keep it up... >_<

    ReplyDelete
    Replies
    1. Mekasih kak fiza...in shaa Allah , kadang tu takde idea jugak kak fiza huhu...

      Delete
  8. tips tips yg bagus..memg nih yg dibuat utk.dptkn cpuv

    ReplyDelete
    Replies
    1. hehe tulah...saja share sbb laen org laen cara hehe...

      Delete
  9. Tips yg brguna .. Terima kasih dik an

    ReplyDelete
  10. Tips yang berguna, terima kasih for sharing

    ReplyDelete
  11. round round terjumpa blog ni.hehe.mmg berkesan tips yg diberikan..harap smua disini dpt support satu sama lain..jemputlah dtg ke blog http://blogyangkosong.blogspot.com.. moga2 earnings kite smua bertambah..huuhuh..jgn lupe klik ads nuffnang juge ye..hehe

    ReplyDelete

Teghima Kasih Sudi Komen di Dik An's Story.
Komen-komen yang membina amat Dik An hargai.
Setiap komen In Shaa Allah akan Dik An balas.