Thursday, 10 July 2014

Pretzel Cookies

 


 

Ade sesapa kat sini penggemar pretzel cookies ? Ada yang pernah makan pretzel cookies ? Sejujur jujurnya Dik An baru first time makan pretzel cookies ni tapi kalau pretzel yang Auntie Anne's tu selalu lah jugak .

Eh Dik An makan malam tadi tau , bukan makan sekarang , alhamdulillah puasa masih tak terbabas lagii . Tapi bila makan tak tahu kenapa anak tokak Dik An memang tak boleh terima pretzel cookies ni , setakat satu dua boleh lah tapi kalau nak wat kudap2 depan tv memang idoklah.

Kakak Dik An yang beli malah anak anak buah pun cakap benda yang sama and then masinnn ! Dah lah kakak borong 5 box pretzel ni. Takpelah nanti boleh wat jamu time raya nanti kan . Tak tahu lah laen orang yg wat laen rasanya kan ? 

Peminat peminat pretzels sila jangan marah Dik An sebab Dik An kata tak sodap , boleh lah cuma masin then tak rangup sangat. Kalau dah namanya cookies mestilah kena rangup rangup sikit tak gituu ? Tapi kalau pretzel yang Auntie Anne's tu memang peberet Dik An tau . Yang style cookies ni je tak suka .

Biasalah dalam hidup ni , laen orang laen pandangan dia kan kan ? Ni sekadar pandangan Dik An je :)

26 comments:

  1. samela...kite pun kurang cket dgn biskut tu..masinnnn..tapi yg fully coated dgn coklat ke stoberi ke baru bleh telan :)

    ReplyDelete
    Replies
    1. Hehe kan...ingat Dik An sorang je cakap masin wuwuwu...memang resepi dia kena masin masin eh ?

      Delete
  2. Akak pon x pernah mkn...dan x terasa nk mkn pon..hihi..

    ReplyDelete
    Replies
    1. Hehe tak makan pon takpe kot akak hehe...dia kalau rangup2 macam pepero tu haa sodap lah jugak hehe...

      Delete
  3. haha.. akak tak suka pretzel yg ni.. akak suka yg pretzel yg celup coklat warna warni tu... yg ni tak boleh terima.. huhu..

    ReplyDelete
    Replies
    1. yg celup coklat warna warni ? macam mana eh akak ?

      Delete
  4. Lya langsung rak pernah lgi merasa teringin juga tpi kat cne tak da jumpa lgi org jual

    ReplyDelete
  5. betul tu...lain orang, lain rasanya...takpe2...insya Allah, habis raya tu nanti...hihi

    ReplyDelete
    Replies
    1. Hehe in shaa Allah...tapi anak2 buah pun nak kasi makan diorg taknak huhu.

      Delete
  6. betul. masin.. hahaha tak tahulah kenapa perlu masin..

    ReplyDelete
    Replies
    1. Haha memang resepi cam gituu kott ?

      Delete
  7. xpenah mkn tp slalu gak nmpak dijual..mcm xminat nk try..ehehhe

    ReplyDelete
    Replies
    1. Hehe kann...sama lah kita...selalu nampak tapi tak beli pun...ni pun kakak beli boleh lah nak try merasa hehe

      Delete
  8. akak pun tak minat pretzel cookies ni sbb masin

    ReplyDelete
  9. akak main bedal je makan dik..yang penting sedap...kalau tak sedap..mana tekak nie boleh terima :)

    ReplyDelete
    Replies
    1. Hehe samalah kak...tapi bab pretzel cookies ni memang tekak tak bleh nak trima huhu...

      Delete
  10. xpenah mkn mcm kaler x ats tu.. oren + putih

    ReplyDelete
    Replies
    1. Hehe rasa dia lebih kurang je..masin huhu.

      Delete
  11. Ana baru plan nak order. Nak buat adiah utk orang. Ala, kalau masin tak jd ah order. Hehe. Ingatkan manis. Tp ana suke masin. Opss..tak baek utk kesihatan.

    ReplyDelete
    Replies
    1. Hehe boleh je Ana...bergantung pada citarasa masing2 jugak Ana hehe :)

      Delete
  12. Kak Fiza tak pernah makan.. huhu..

    ReplyDelete
  13. Replies
    1. Tak brp sedap sangat bg dik an akak...

      Delete

Teghima Kasih Sudi Komen di Dik An's Story.
Komen-komen yang membina amat Dik An hargai.
Setiap komen In Shaa Allah akan Dik An balas.