Monday, 14 July 2014

Cukur Dagu

 



 

dagu raya katanya.


Al kisah semalam . Sesapa yang ada follow ig Dik An mesti dah tahu kan kan ?
Anak buah Dik An dak Aryan ni g cukur dagu dia sendiri . Tengah Dik An bersuka ria dok layang whatsapp sambil baring baring atas katil tetiba dia datang mintak tisu...''tacikkk nak ticu ni ayan darah ni'' .

Dik An pun terkejut tengok ehhh apesal ni , yang Dik An tahu dia ada maen kat meja solek tak kan lah dia amik pin toreh dagu sendiri kot kan . Lepastu g usha2 tengok ada pencukur yang fresh from plastic dok bersepah atas meja. Hmm tahu dah lah , dia cukur dagu sendiri .

Pencukur tu Dik An letak dalam satu case yang mana dalam tu semua barang2 Dik An , segala bedak ke , getah rambut yang tak guna lagi , sepit ke termasuk lah pencukur yang baru beli tuu.

Agaknya teringin kot hari2 tengok abahnya yang botak tu cukur kepala , maka dia pun cukur lah dagu . Like auntie like nephew . Dik An pun dedulu masa darjah tiga , teringin jugak , tak tau apa function g cukur kening haha. Dah lah nak raya terus jadi tak kiut sebab sebelah hado kening sebelah lagi kening tggal suku je haha.

Tapi Dik An profesional lagi la dari Dak Aryan sebab dia g cukur dagu , Dik An cukur kening wuwuwu , adakah penyebab itu kening Dik An teball ? Tapi dedua belah tebal sama je , maka taklah kot kan. Lepas ni memang kena selalu usha2 dia dan simpan barang yang berbahaya kat tempat tinggi kang habis lah apa lagi nak dicukurnya kan.

12 comments:

  1. Adehh nasib la tak berdarah byk

    ReplyDelete
  2. Aduh la.. ngilu la! Macam mane lah boleh gi main.. haih la si kecik. Khamsi Abdullah

    ReplyDelete
    Replies
    1. Bebudak kan...pantang nampak benda pelik2 sikit.

      Delete
  3. Hahaha..dia teringin nak cukur janggut maybe. XD

    ReplyDelete
    Replies
    1. haha tulah pasal ana...tapi janggut sejemput pun takde huhu...

      Delete
  4. hahaha jadi keja budak nih..:p

    ReplyDelete
    Replies
    1. haha itulah pasal...takde keje cari keje huhu...

      Delete

Teghima Kasih Sudi Komen di Dik An's Story.
Komen-komen yang membina amat Dik An hargai.
Setiap komen In Shaa Allah akan Dik An balas.