Friday, 11 July 2014

Bermanggis manggisan di tengah malam

 



 

Ni cerita tengah tengah malam a few days ago , chewahh Dik An speaking london gituu . Dua tiga empat lima malam ni , keje Dik An di tengah malam adalah bermanggis manggisan gituu . Makan manggis dengan sepuah puah hatinya .

Dik An ni bukan lah jenis suka makan buah , boleh bilang dengan jari berapa kali je Dik An makan buah ni , laen lah kalau sayur...letak lah sayur hapa pon mesti Dik An makan punya .

Tak kisahlah buah buahan tempatang ke import export ke memang tak suka . Tapi satu buah ja Dik An suka . MANGGIS . Hehiks . Sekilo manggis pun Dik An sorang boleh habiskan tahuu !! Memang peberet lah manggis ni.

Kalau letak moktan *rambutan* , moktan tu bahasa utagha gituu , pisang ke , durian ke memang tak lah Dik An nak makan . Bukan taknak sokong buah buahan sendiri huhu tapi memang tak suka . Tapi kalau letak kek pisang , gulai tempoyak , serawa durian , aiskrim durian haaa tu Dik An makan . Buah dia je Dik An tak makan.

Jadinya parents and siblings cakap Dik An ni pelik bin ajaib muehehe , alaaa biasalah tu , anak tokak tak boleh terima nak wat lagu mana kann ? yang pasti peberet dulu kini selamanya manggis .

p/s : akibat bermanggis-manggisan tak hengat donia , makanya selsema pun menjelma .

16 comments:

  1. Adik peminat manggis plak ni taww

    ReplyDelete
  2. Omg! Sedapnye manggis! Wuuu

    ReplyDelete
    Replies
    1. Sedap anaa ! meh kita bermanggis sesama hehe

      Delete
  3. suka manggis.. ada kebun ker? blh terjah kebun nanti.. hehehe

    Jemput Join Jika belum join.. "Segar bersama Fresh Care dan Safe Care Giveaway by EJulz"

    ReplyDelete
    Replies
    1. Hehe takde kebun pon...beli kat night market je hehe

      Delete
  4. Adohai. Dah lama tak pekena manggis

    ReplyDelete
  5. Lapa plak tgk manggis di siang hari...haha..

    ReplyDelete
    Replies
    1. Haha sabar akak...bukak posa kang g cari...haritu param parit buntar ada org jual hehe.

      Delete
  6. kat econsave ada jual murah jugak rm3.50/kg

    ReplyDelete
    Replies
    1. tak tahulah ni ayah beli kat pasar hehe...

      Delete
  7. suka manggis tapi dah jarang dpt makan..huhuhu..

    ReplyDelete
    Replies
    1. hehe sekarang ni musim rasanya sebab tengok bnyak orang jual hehe...

      Delete
  8. ari tuh suami akak bwk balik manggis akak lgsh xmkn pun..asyik lpe..hahaha

    ReplyDelete
    Replies
    1. Haha lawak lah akak ni...boleh lupa pulak kan hehe..

      Delete

Teghima Kasih Sudi Komen di Dik An's Story.
Komen-komen yang membina amat Dik An hargai.
Setiap komen In Shaa Allah akan Dik An balas.