Thursday, 12 June 2014

Shampoo Safi Shayla vs Shampoo Bamboo Salt

 

 

Dik An percaya dah ramai guna dan tahu tentang kewujudan , kebaikan syampu ni kan ? Dah ramai buat review tentang syampu ni , rata rata cakap memang best ! Dik An pun tak ketinggalan nak cuba syampu ni . Kan dah cakap Dik An ni cepat terpengaruh dengan iklan huhu -.-  . Memula Dik An cuba warna hijau tu nak rambut segar bermaya kononnya hihi , dah habis sebotol Dik An cuba yang warna pink pulak untuk licin terurus . Dik An suka yang kaler pink ni sebab wangi hehe . Tapi rambut dan kulit kepala Dik An lebih selesa yang warna hijau punya . Tak gatal gatal kulit kepala ni , kalau pakai kaler pink punya kepala selalu gatal2 huhu.

Dik An sebelum jumpa Safi Shayla ni Dik An guna Shampoo Bamboo Salt , tapi kalau dah habis Dik An guna sunsilk jee. Dalam banyak banyak syampu memang Syampu Garam Buluh ni jadi favouite Dik An :)
 
  

taaraaaa !

Syampu ni memang best , semua masalah selesai dengan satu syampu . 
Tak payah lagi tiap kali nak beli syampu korang dok pening nak pikir nak amik untuk rambut gugur ke , segar bermaya ke , licin ke , anti kelumumur ke . Sebab semua masalah boleh dihilangkan dengan syampu ni. Tapi nya kakak Dik An malas nak g hamik kat stokis jadinya kena tunggu raya lah baru nak jumpa cousin dari Johor dia balik Penang . Nak suruh pos malas pulak rasanya jadinya tggu je lah raya nanti baru dapat syampu ni. Dulu masa pegi Johor bulan 3 haritu Dik An dah rembat 3 botol hihi. Akak ipar first time guna pun terus jatuh cinta tau hehe.

Harga dia dalam 33 hengget macam tu lah hehe . Kalau sapa jadi ahli dalam 28 ke 30 hengget rasanya. Lupa dah hehe . Dik An guna syampu ni memang rambut tak gugur , kelumumur pun takde , kepala pun dah tak gatal-gatal dan paling best setiap kali lepas syampu rasa berangin je tauu. Dulu pernah post sekali pasal syampu garam buluh ni kat SINI

Sementara syampu garam buluh ni takde Dik An guna jelah dulu syampu Safi Shayla ni . Kang nnti cousin Dik An  balik raya barulah dapat guna syampu garam buluh balik . Kalau tanya pilihan, Dik An pilih Garam Buluh even mahal tapi berkesan dan berbaloi . Tapi lain orang lain citarasa , lain ragam kan hehe :)
 




20 comments:

  1. stakat ni akak suka guna rejoice..
    safi xpernah try lg

    ReplyDelete
    Replies
    1. Dik An pernah sekali guna rejoice tapi tak sesuai hehe...

      Delete
  2. dua2 timm xpenh guna lgi..timm guna clean n clear lani..

    ReplyDelete
    Replies
    1. tak pernah guna clear and clear hehe...dah selesa dengan dedua ni hehe...

      Delete
  3. Selesa ngan safi shayla. Ana pun tukar2 syampu, memula sunsilk, pastu pantene, pastu rejoice, pastu d'herbs. Dan skrg setia ngan safi shayla. Rambut panjang. Susah sikit nk jaga. Hehe

    ReplyDelete
    Replies
    1. Hehe samalah kita suka tukar2 ye dop ? Akak safi shayla ok jugak...tp rambut akak lebih prefer dengan yg garam buluh ni hehe...

      Delete
  4. same lah pakai safi shayla. wangi :)

    ReplyDelete
  5. ramai yang kata elok safi shayla tu dik an

    ReplyDelete
    Replies
    1. Tulah kak ainim...dik an cuba elok jugak , yg serasi warna hijau tu jelah hehe

      Delete
  6. Selamat bersegmen & berblogwalking dik ann..

    ReplyDelete
  7. ok ker safi tu sbb skrng guna herbal essence...puas hti jugak hasil dia :)

    ReplyDelete
    Replies
    1. ok jugak hehe...tapi ikut kerasian pada diri kita jugak lah hehe :)

      Delete
  8. Dua dua syampu akak xpernah try..hehehe

    ReplyDelete
    Replies
    1. Dua dua best akak...yang paling best syampu garam buluh hehe :)

      Delete
  9. Bukan senang nk cari syampu yg sesuai dengan kita.. dik an dah jupe kira okey la tu.. Kak Fiza pengguna pantene..

    ReplyDelete
    Replies
    1. betol tu...asyik tukar tukar alhamdulillah dah jumpa yang sesuai...pantene ok jugak kan akak hehe...

      Delete
  10. Wah ! bestnya guna syampu ni .. nanti nak belilah .. hehe

    ReplyDelete

Teghima Kasih Sudi Komen di Dik An's Story.
Komen-komen yang membina amat Dik An hargai.
Setiap komen In Shaa Allah akan Dik An balas.