Tuesday, 3 June 2014

Renek Renek Teringin Nak pakai Dress

  


selamat tengah hari semua . Sambil2 masak soto sempat lagi Dik An hapdet blog hehiks . Pantang ada masa terluang mesti nak bukak blog tau hehe.
Sape tengok tajuk tu Dik An nak tanya faham dop maksuk renek-renek tu ?
Renek tu sama lah macam rendah . 
 
Dik An ni tak padan dengan renek , teringin nak pakai dress pulak . Mana boleh tengok orang je pakai , cantik cantik pulak tu , Dik An pun nak jugak . Dik An pun buatlah cobaan pertama ? Haha . Testing dulu bila pakai okey ke dop , kalau dop ok maka hancur musnah punah lah impian Dik An nak beli dress banyak-banyak -.-
 
Dah beli dress kena lah potong/jahit sikit sebab nya Dik An ni renek kan . Punya lah pemalas nak jahit sendiri Dik An hantar kedai , kena lah 3 hengget hehe. Bila dah pakai okey ke tak ? bagi Dik An, rasa macam okey je , tanya family pun diorang kata okey . Tapiiii bila upload kat IG ada yang kata bam bam , haha nak wat guana dah memang diri ni chubby kan huhu. Korang tafsirkan sendiri ye hehe dengan melihat gambar di bawah .
 
 

bila tengok yang ni rasa takdelah chubby mana Dik An ni . Sendiri puji pun boleh kan ^^

 

Bila tengok yang ni adalah nampak chubby sikit je . 

 

Kesimpulan dia Dik An rasa boleh lah kot nak beli selai dua lagi dress ni hehe .
Tapi tulah diorang wat free size kan , ade sapa sapa tau fb atau Ig yang jual dress lawa - lawa dan ada saiz ? Tapi macam susah je nak jumpa sebab selalu jumpa yang free size je huhu -.-



 
 
 



25 comments:

  1. renek2 la comel.. dah macam najwa latif dah...

    ReplyDelete
    Replies
    1. haha kak fiza ni...ada macam najwa latif pulak...

      Delete
  2. Salam....kalau pandai gayakan cantik je...bagi yg renek cam akak juga....hihi....yg plain lebih sesuai kot...

    ReplyDelete
    Replies
    1. wassalam...tulah...nnti nak cuba yang plain plak...dik an ni tak pandai sangat bergaya2 ni...simple mimple je hekhek

      Delete
  3. maybe sebab ada getah dekat bahagian bawah dada tu kot..or kat lengan tu yg panjang n kembang hujungnya yg buatkan nampak bambam..huhu

    tapi selalukan saya cr dress, banyak saiz kecil ja..,utk yg tinggi sikit mcm kita susah nak cari..huhu
    igt nak suggest some fb yg ada jual dress,tpi banyak pula,pening kepala kita..

    ReplyDelete
    Replies
    1. hehe maybe lah kan...bnyak page yang jual kan tapi nak cari yg ada saiz ni susah sikit...takpe2...sorry peningkan kepala awak ! hehe :)

      Delete
  4. Hihihi...rasanya corak dress tu yg buatkan dik an nmpk tembam...comei bulat jdnya!!

    ReplyDelete
    Replies
    1. hehe boleh jadi akak....alooo takmau bulat nak comei je haha...

      Delete
  5. dik an akak pun renek jugak...tapi ok jer...balun jer...

    ReplyDelete
    Replies
    1. hee kan akak...balun je...yang penting kena ada keyakinan...betol tak ? hehe :)

      Delete
  6. Okay je akak tengok Dik An pakai dress. Samalah...akak pun rendang jugak, macam pokok bonsai. Hahahaha......Tapi mmg suka je pakai dress (^^,)

    *Singgah menabung. Jemput join GA akak jg yer :-
    Giveaway [3]: 1st Anniversary Yana & Dean

    ReplyDelete
    Replies
    1. haha...sama eh..kita geng hehe...in shaa Allah nnti Dik An join ye :)

      Delete
  7. Replies
    1. hehe malu kitee hikhik...mekasih :)

      Delete
  8. Oke je lah. Chubby tu comel lah. Haha. Diorg jeles tuh. Kan kan. Kalau ana, lebih suke pakai dress labuh yg kain berat. Kain sattin dari Jordan. Huhu. Selesa bak ang. :D

    ReplyDelete
    Replies
    1. Haha kan...diorg jeles..ana jeles tak ?haha...ye eh ? macam mana eh rupa dress tu ?

      Delete
  9. cantik la Dik An pakai dress tue...
    Cik Nur pun tak pernah pkai dress,dalam hati nie mmg teringin benar nak pakai...tapi...tue lah,susah nak cari saiz yg ngam...sb Cik Nur nie xde cutting...huhu...

    ReplyDelete
    Replies
    1. hehe dik an pun ritu maen belasah je beli cik nur . try lah ciknur , yg penting kita kena ada keyakinan hehe :)

      Delete
  10. salam perkenalan...jemput meriahkan GA saya...
    hadiah utama RM100 dan Shaklee

    http://mamadarwiish.blogspot.com/2014/05/lets-chill-giveaway-by-mama-darwiish.html

    ReplyDelete
    Replies
    1. salam kenal :),in shaa Allah ada masa Dik An join ye :)

      Delete
  11. Dik, kene pkai high heels br nmpk lg comeii :)

    ReplyDelete
    Replies
    1. hehe masa kuar Dik An pakai wedges yang biasa2 je akak hehe...

      Delete
  12. shomel ie pakai dress..hani follow sini dear

    ReplyDelete
    Replies
    1. bam bam lah awak...mekasih awak :)

      Delete

Teghima Kasih Sudi Komen di Dik An's Story.
Komen-komen yang membina amat Dik An hargai.
Setiap komen In Shaa Allah akan Dik An balas.