Thursday, 19 June 2014

Our Menu for Today

 
 

Alhamdulillah dua jam lebih ketung ketang ketung ketang kat dapoq siap jugak Dik An masak . Dan dah siap lunch dah . Perut menari nari kekenyangan muehehe :D , serious rasa puas sangat masak tadi lagi lagi bila tengok orang makan siap tambah lagi :P . Menu harini seperti yang tertera di bawah...

 

Siakap stim limau. First time buat , alhamdulillah menjadi.

 

udang goreng serai. Memandai2 je Dik An tambah serai ni , saja nak kasi wangi hehe.

 

sambal bendi + ikan bilis mata biru from lumut . 
Ikan bilis yang kecik kecik tu. Yang ni selalu wat guna terung tapi kali ni Dik An sesaja nak try bendi plak . Cili pun selalu cili hidup tapi kali ni Dik An campur cili hidup + cili kering.

 

Rendang pedas ayam. Ni pun first time Dik An wat.
Ni resepi mak , jadi tak tnya google kejap2 lari g depan tnya mak , tapi mak tolong sikit2 jugak sebab Dik An first time wat kan hehe.

Alhamdulillah kenyang. Happy lunch happy tummy !
 
 


19 comments:

  1. pandainyee masakk... bagi le resepi udang tu masak cemane..n ikan stim tu..hihihi

    ReplyDelete
    Replies
    1. hehe boleh lah sikit2 hehe...nanti Dik An kasi eh :)

      Delete
  2. Rajin dik an!! Nmpk cam sedap tu..

    ReplyDelete
    Replies
    1. Rajin ni datang ikut mood akak...harini terlebih rajin huhu...

      Delete
  3. pandai betul Dik An's nie memasak...untung sape yg dapat buat isteri satu hari nanti ^-^

    ReplyDelete
    Replies
    1. Dik An masak maen campak2 je ehehe :)

      Delete
    2. campak2 pun jadi...sedap lagi :-)

      Delete
  4. amboi dik ann tergoda lya time puas2 mcm nie haha..sabar2

    ReplyDelete
    Replies
    1. Alaaa sorry lya hehe...takpe lagi bapa jam je kan lya nak berbuka . sabar tau hehe :)

      Delete
  5. Nnti share ah resepi ikan stim..nampak sedap tuh..muehehehe

    ReplyDelete
  6. untungnya spe yg kawen ngn dik an nie.. pakej pandai memasak dah ader..

    ReplyDelete
    Replies
    1. Takdenya kak fiza hehe...takdelah pandai , dik an maen campak2 je hehe...

      Delete
  7. first time dengar udang goreng serai tu..nampak sedap!

    ReplyDelete
    Replies
    1. Hehe udang goreng cam biasa je cuma dik an tambah serai hehe :)

      Delete
  8. Pandainya Dik An masak. Lain kali, kalau masak, ajak sekali. Hehe~~ :D

    ReplyDelete
  9. wah ! banyak lauk Dik An masak .. hehe ..

    ReplyDelete

Teghima Kasih Sudi Komen di Dik An's Story.
Komen-komen yang membina amat Dik An hargai.
Setiap komen In Shaa Allah akan Dik An balas.