Tuesday, 10 June 2014

Mee Bandung Muar

 


Korang dah lunch ? Mestilah dah kan ? Dik An ni je yang tak reti lunch awal , asal lunch je mesti bergabung dengan tea time sekali . Itu tak masuk lagi breakfast yang bergabung dengan lunch jugak . Eh macam mana tuh ? Ehehe.
 
Harini lambat sikit lunch sebab mood rajin datang, makanya buat lah mee bandung harini . Pepagi sibuk buat order lasagna dulu , setel siap semua baru lah nak siang ayam , udang sotong semua . Barulah boleh start masak .
 
 

Dik An masak guna perencah je . Senang . Meh nak share sikit , Dik An kalau nak masak masakan from johor macam soto ke mee bandung ni ke Dik An mesti beli brand ADAMI ni . Sedap sangat. Tambah2 lagi soto muar , rasa lemak-lemak gitu . Kat peket tu pulak siap ada resepi lagi , sukatan air semua .
Tapi ikut korang lah nak follow ataupun nak wat suka hati korang huhu :D

 

jemput makan semua ! 
First time Dik An buat mee bandung , Alhamdulillah menjadi :)

Termasak lebih pulak sebab ada cousin nak amik lasagna tadi , sekali dia singgah kejap je , pulun lah makan sampai habis . Esok kalau mood rajin lagi nak wat laksa pulak hehe.
 
 

14 comments:

  1. biasa makan mee bandung muar yang pure punya..kat muar..trbaek.. :)

    ReplyDelete
    Replies
    1. tak biasa lagi makan yang asli from muar...hanya mampu beli perencah je hehe...:)

      Delete
  2. 1 paket tu utk satu pinggan ke? Huhu. First time denga jenama adami ni.

    ReplyDelete
    Replies
    1. 1 paket tu dapat lah untuk 7-8 pinggan ana hehe.... sedap jugak ana adami ni hehe.

      Delete
  3. Pehhh...sangat mengiurkan. Kecur dah ni
    ..

    ReplyDelete
    Replies
    1. Meh umah Dik An , Dik An jamu hehe

      Delete
  4. http://drshikinzainal.blogspot.com/2014/06/blouse-bat-wings.html
    #blaus cantik#

    ReplyDelete
    Replies
    1. aloooo kena tengok ni. Dik An bab blouse cantik laju je hehiks.

      Delete
  5. Nampak sedap la ni sis. nyumnyum. tak pernah try lagi bandung muar. err,pernah try,tapi hirup kuah je. hihi.

    ReplyDelete
    Replies
    1. hehe sedap...try lah nanti tau hehe :)

      Delete
  6. sedapnye mee bandung.. nak cr la paste bandung tu..

    ReplyDelete
    Replies
    1. sedap kak fiza hehe...carilah kak fiza hehe :)

      Delete
  7. mee bandung...favourite nie...nyummm...nyummm

    ReplyDelete

Teghima Kasih Sudi Komen di Dik An's Story.
Komen-komen yang membina amat Dik An hargai.
Setiap komen In Shaa Allah akan Dik An balas.