Saturday, 28 June 2014

Mandi Manda Sebelum Puasa

 



Happy weekend semua ! Mesti semua tengah busy dan teruja untuk sambut Ramadhan kan ? Samalah kat uman ni pon . Tapi Dik An bukan nak cita pasal bulan puasa yang bakal tiba esok ni , nak cita pegi mandi manda sebelum puasa. Hiks ada jugak perkataan puasa tu kan !
 
Peginya hari selasa haritu , dah kakak cuti since MRSM dia ada olahraga , so dia pon ajak lah Dik An pegi swimming . Plan asal just nak pegi two of us , tapi tapi mak Dik An plak cakap kesian kat anak anak buah ni , maka pegilah empat orang kami , kakak , Dik An , Amani dengan Aryan . Amani ponteng fardu ain huhu.
 
Pegi mandi dekat bukit merah tapi tak masuk dalam Taman Tema Air dia , just pergi mandi dekat swimming pool biasa dekat Suria Apartment Resort . Actually ada dua kat sini , Suria and Bukit Merah Laketown Clubhouse . Kalau yang suria dia charge 6 hengget per person and Bukit Merah Laketown Clubhouse dia charge 4 hengget per person.
 
Kalau tanya Dik An , Dik An lebih prefer pegi yang Bukit Merah Laketown Clubhouse sebab nya ada cafe yang makanan dia memang murah2. Duduk santai tepi kolam , order je kang diorg hantar . And one more thing , takde lah lifeguard yang sibuk nak usha usha mandi.
 
Even kolam Suria more bigger tapi nya Dik An tak selesa sebab lifeguard dia dok tengok tengok. Nak swimming pon tak senang tahu. Lepastu makanan dia standard lah kan , nama pun Suria Apartment Resort mahal lah sikit.
 
Tapi haritu pegi mandi kat Suria sbb Clubhouse ni tutup. Hari selasa memang dia tutup. Huhu. Set sesiap dah yang Selasa tutup . 
 
 

Dik An dengan Amani . Seriously best sangat sangat pegi time orang kerja macam ni sebab kolam takde orang. Baik kolam dewasa mahupun kekanak ribena . Boleh lah nak ''konker'' kawasan kan ? Muehehe :D

 

Kanak kanak ribena yang seghonok dapat swimming hehe. Dak Aryan susah benau nya nak amik gambar dia.



Mak cik dia yang over excited rasanya . haha. Tapi dah bawak bebudak ni makanya takde can lah nak Dik An nak pegi mandi kat kolam dewasa nun. Pegi lari kejap kejap je huhu.

 

 sumber : google images

Kat atas ni contoh kolam nya. Besar lah sikit dari clubhouse punya. Dik An amik kat google je sebab tak sempat nak hamik gambar full kolam , busy dengan bebudak kan .

Jadi kalau rasa taknak mandi dalam Taman Tema Air kat laketown tu boleh lah terjah Suria Apartment dan Bukit Merah Laketown Clubhouse.
 
 

10 comments:

  1. wow..bestnya dik An..lama akak tak pegi kat situ..

    ReplyDelete
    Replies
    1. Hehe best akak...Dik An memang suka swimming2 ni hehe

      Delete
  2. Huhu..ana alergik kolam. Selalu mandi sungai atau pantai je. ^_^

    ReplyDelete
    Replies
    1. Hehe akak pulak alergik pantai...g pantai je mesti kepala rasa pusing2 huhu...

      Delete
  3. Replies
    1. Salam Ramadhan...selamat berpuasa :)

      Delete
  4. Nampak gayenye lepas raya la kalau nak pergi kan...

    ReplyDelete
    Replies
    1. Lepas raya lah..Dik An pun lepas raya nak g lagi huhu...

      Delete
  5. akak pun bawak anak2 gi mandi sebelum puasa haha... nanti sebulan tak boleh berendam..

    ReplyDelete
    Replies
    1. Haha tulah...pasni tggu raya baru dapat berendam pulak kan hehe...

      Delete

Teghima Kasih Sudi Komen di Dik An's Story.
Komen-komen yang membina amat Dik An hargai.
Setiap komen In Shaa Allah akan Dik An balas.