Thursday, 5 June 2014

Chocolate From Langkawi

 


selamat soree semua . Petang petang cam gini baru nak update , batuk dengan selsema telah membuatkan Dik An rasa nak tido doplohpat jam je . Belum campur sakit kepala lagi . Sakit itu ujian Allah , Dik An terima :')
 
Last week kakak Dik An pegi ke tempat ke lahiran Mahsuri , Langkawi . Dia pegi dengan budak2 dia lah MRSM . Bila dah pegi sana berbakul-bakul pesanan lah dari Dik An haha...macam-macam yang diordernya. Semua pesanan adalah cekelat . Tak sah lah kan kalau tak p langkawi tak beli cekelat.
 
 

nin dia Dik An pesan . Dik An pesan Pepero warna hijau dengan kuning tapi warna kuning takde , kakak ganti dengan keluaran pepero yang baru . Pepero white cookies. serious sedapp ! Alaaa2 oreo gitu . Dah jadi peberet Dik An dah sekarang . Yang TOPPO tu boleh lah tapi apa2 pun PEPERO tetap di hati .
Sebelum ni kan ada cakap PEPERO tak halal , tapi kat FB nama page dia Korean Halal Food kalau tak silap Dik An , dia cakap halal . Malah kat IG SATUMAKNA4U yang jual handsocks dengan stokin pun dia cakap halal. Cuma apa yang Dik An boleh cakap sapa ragu-ragu atau kurang yakin better korang tak payah makan :)

 

Ritter Sport . First time dengar , first time tengok dan first time rasa. Tediaaa bapa banyak first time lah kan :P , . Ni gambar from google sebab tak sempat nak snap gambar , sekali hadap terus habis hehe . Yang kakak Dik An beli yang kaler hijau , pink , cekelat dengan putih . Tapi yang paling sedap yang kaler hijau dengan strawberry . Yang hijau tu almond dan pink tu yogurt . Sedap rasa macam makan aiskrim je bila makan yang kaler pink tuh . Dah habis mana nak carik eh , kat tempat Dik An takde pulak jualnya.

 

ni pon sama gambar google .
ALMOND GOLD !
Yang ni memang jadi peberet Dik An . Argh senang cakap yang mana ada almond tu semua jadi peberet Dik An lah hehiks . Dik An cakap kat kakak kalau takdek cekelat ni sila lah menetap terus di Langkawi . Haha. Kejam punya adik .
Cekelat ni Dik An suka makan cair -cair .

 

first time jugak tengok TOBLERONE yang ni , sedap jugak . Ada almond haruslah sedappp ! DAIM Dik An tak order sebab stock DAIM kat umah macam mencurah-curah ke ladang gandum hihi . Jiran depan umah dengan sepupu kasi tak habis-habis lagi so cakap better lah tak payah beli.

Kalau idok memang nak pesan cekelat Cadbury tapi time tu kan tengah cakap tak halal . Even dah halal pun Dik An masih kurang yakin dan was-was Dik An tetap tak akan makan . Takpe...bnyak lagi cekelat yg ada kan. 

Masa kakak kat langkawi , kat Haji Ismail Group semua cekelat Cadbury dia akan letak from Australia . Sebab yang dari sana memang halal . Even ayah Dik An dengar ceramah kat masjid pun , ustaz tu kata Cadbury dari luar negara memag takde masalah . Tapi tak beli sebab parents cakap banyak lagi cekelat yang hado .

Haa tujelah cekelat yang kakak beli , dah habis makan baru teringat nak buat entry . Yang jadi peberet Dik An ? semua dalam gambar kecuali Toblerone . Korang hantu cekelat tak ? 

salam maghrib dan selamat berbuka bagi siapa yang puasa :)
 
 
 
 
 

24 comments:

  1. Replies
    1. meriahkan mama...meriah dan sedap !

      Delete
  2. Kat rumah byk giler coklat..hahaha..xmakan2.. Toblerone ade 3. Hihi. Tp x usik2. Beli tp xmakn, tah pape je kan. :p

    ReplyDelete
    Replies
    1. Haha sama lah kita ana...kadang tu suka beli je penuhkan fridge...makan nya idok huhu.

      Delete
  3. look yummy..!
    buat la giveway bgi coklat..hehe
    kita teringin nak merasa coklat piramid nu..haha

    ReplyDelete
    Replies
    1. aloooo kena beli stok cekelat banyak2 dulu baru boleh wat giveaway cekelat hehe..

      Delete
  4. Salam ukhwah, singgah sini jalan-jalan blogwalking dari segmen Nak URL Blog #5 by mialiana.. salam perkenalan, salam ceria dari MyCherita

    ReplyDelete
  5. Datang dari segmen kak Mia. Nice blog :)
    official blog --> http://fiqansz.blogspot.com
    Dan jemput join giveaway fiqa dengan hanya melengkapkan 3 syarat mudah ^^

    1). Infinite Last Romeo Giveaway

    GRAND PRIZE / TOP REFERRAL (1 winner):
    1x Infinite Last Romeo Official Album

    LUCKY DRAW (16 Winners):
    1x MP3 shuffle + 2GB Memory Card (All copy of Infinite Album in it)
    1x INFINITE Replica Jersey (all members available)
    2x INFINITE Special Limited Edition Button Badges
    1x Infinite Key Holder
    1x INFINITE Button Badge
    2x Notebook
    8x Topup RM5

    Giveaway end: 15 Jun 2014


    *Click on the link below to enter:
    INFINITE LAST ROMEO GIVEAWAY BY FIQA NSZ


    2). Segmen Saya Nak Doodle 48 Jam by Fiqa Nsz

    Hadiahnya:
    Peserta terawal x5 - Doodle
    Peserta Random x5 - Doodle

    Segmen Tamat pada 7hb Jun tepat pukul 1 AM.

    *Klik pada link dibawah untuk menyertai:
    SEGMEN SAYA NAK DOODLE 48 JAM BY FIQA NSZ

    ReplyDelete
    Replies
    1. In shaa Allah saya join kalau ada masa free hehe...

      Delete
  6. pepero tu sedap..memang antu pepero..tapi ada yang kata meragukannn....emmm cer try tanya yang pakarr...

    ReplyDelete
    Replies
    1. hehe...dia senang cita sapa rasa was was atau ragu tak payah makan...hehe :)

      Delete
  7. pepero yg kotak putih tue sedappp sangat..Cik Nur baru mkn tadi ^-^

    ReplyDelete
    Replies
    1. hehe sedap kan Cik Nur ? macam oreo je hehe

      Delete
  8. sedap ni.... suka coklat...

    #terima kasih sudi join... blog ini tersenarai di http://www.mialiana.com/2014/06/senarai-url-blog-5.html

    ReplyDelete
  9. Betul ke pepero halal yer? Akk baru tgk kt website jakim katanya pepero sijil halalnya x diiktiraf...cuba dik an check tgk...kot2 akk salah tgk...sorry yer...
    Cadbury mmg x mkn dhla skrang..walaupon peminat no 1 cadbury..huhu..

    ReplyDelete
    Replies
    1. Takpe akak...Dik An ada tengok dekat FB korean halal food lepastu dengan instagram yang islamik islamik ni dia cakap boleh makan. Tapi jatuh haram kalau seseorang tu was was nak makan sebab dia tak tahu halal ke tak.

      Delete
  10. Replies
    1. hehe sedap...mengancam tak ?ehehe

      Delete
  11. pos la kat umah akak coklat2 tu.. hihi..

    ReplyDelete
  12. Wah ! banyak betul Dik An bawak balik coklat daripada langkawi ..

    ReplyDelete
    Replies
    1. hehe hantu cekelat Dik An ni hehe...

      Delete

Teghima Kasih Sudi Komen di Dik An's Story.
Komen-komen yang membina amat Dik An hargai.
Setiap komen In Shaa Allah akan Dik An balas.