Tuesday, 17 June 2014

Bila Lah Nak Siap

 


Bila lah nak siap ek ? Siap apa ? Baju raya ke ? Langsir raya ke ? Rumah raya ke ? tak tak , bukan semua tu kecuali baju raya tu yelah dok tertanya2 jugak bila nak siap eh . Tapi yang ni sesuatu yang bg Dik An penting . Dah seminggu lebih kat ward . Cepat cepat lah sembuh ye sayang.
 
 

Ni lah yang Dik An maksudkan. fon SII Dik An masuk ward , dah seminggu dah. Problem dia bila kita charge dia tak masuk , percentage makin menurun , ingatkan bateri , Dik An pun tukar lah bateri baru , melayang 60 hengget. Tapi sama je hasil dia. Terus hantar kedai . Katanya power IC rosak dan amik masa sikit sebab nak kena test pastikan betol2 ok . Takpa lah asal kan awak sihat seperti biasa lepas ni ye SII.


Merajuk agaknya bila Dik An dok cakap teringin fon baru huhu. Terus dia buat hal . Walaupun ada fon lain boleh guna untuk sementara , cukup sifat bleh install whatsapp , instagram semua tapi fon ni lambat loadingnya. Makanya Dik An install WeChat dengan IG je , yang laen2 nnti lah. Tu pun jarang bukaknya sebab lama sangat.

Alaaaa don't worry be happy tuan awak ni tunggu ada rezeki lebih baru lah nak merasa Note 3 ke Iphone 5s ke . Lambat lagi tu huhu. Dan lah Note 4 dengan Iphone 6 nak kuar haha. Berangan je Dik An ni. Tak salah berangan mana tahu jadi kenyataan kan ? Amin :)
 

14 comments:

  1. alololo cian dik an. tkpela k. bia sII dirawat sebaiknya :)

    ReplyDelete
    Replies
    1. huhu tulah...tension je tau...sabar jelah hehe..

      Delete
  2. SII cepat sihat,kesian tuan awak :)

    ReplyDelete
    Replies
    1. hehe tulah...harap sangat cepat sihat...:)

      Delete
  3. Laa..siannye.. Mahal tak baiki samsung tuh?

    ReplyDelete
    Replies
    1. Mahal jugak...dalam 80-100 camtuh...

      Delete
  4. sabar ekk..lya pun guna hf biasa je hihi..tak ada canggih mana

    ReplyDelete
    Replies
    1. sabar je lya hehe....takpe lya , yang penting boleh call mesej kan hehe...

      Delete
  5. nak kene beli baru la nampaknye tu.. hehe.. ssh kan kalau tak de phone..

    ReplyDelete
    Replies
    1. tulah kak fiza...slow2 kumpul hehe...memang susah kak fiza hehe...kadang g mana2 tu fon bawak tp beg duit tggal huhu :P

      Delete
  6. begitulah jadinya kalau handphone selalu wat hal ..

    ReplyDelete
    Replies
    1. Tulah...in shaa Allah nnti siap lah kot huhu..

      Delete

Teghima Kasih Sudi Komen di Dik An's Story.
Komen-komen yang membina amat Dik An hargai.
Setiap komen In Shaa Allah akan Dik An balas.