Monday, 9 June 2014

Akak Buat Kelas Masak Tak ?

 


 

Hari Jumaat haritu lepas balik dari delivery kat Jawi terus check whatsapp , tetiba ada baca dak Intan ni yang Dik An delivery lasagna kat dia tu . 
Whatsapp dia seperti yang di atas. Akak ada buat kelas memasak tak ?
Gelak guling guling Dik An , sebabnya Dik An masak berdasarkan buku recipe takpun google je . Nak kata Dik An create sendiri recipe tu adalah dalam 5 % ja huhu. 

Dik An baru dua kali antar lasagna kat Intan ni . Tp dia follow Instagram Dik An , dan Dik An pulak selalu upload gambar Dik An masak hapa , tu yang dia tanya Dik An buat kelas masak tak...actually Dik An sendiri dulu tak pandai masak tapi sebab minat dan suka, time mak ayah keje Dik An praktik kan...cikgu memasak Dik An adalah google dan buku resipi hehe.

Dik An kalau pegi kelas pon yang jenis bakery (cake,roti tu semua je) .
Yang laen google je hehe . Takpe Intan slow2 belajar ye , akak pon dulu tak pandai jugak. Yang penting Intan kena minat , yakin dan ikhlas dalam setiap masakan yang kita buat , in shaa Allah masakan kita akan jadi sedap :)

14 comments:

  1. betul tu kalau tak pandai masak, slow slow lama2 boleh jadi pandai dah...

    ReplyDelete
    Replies
    1. betol tu akak...dik an ni dulu nak masak nasik pon tak ret huhu -.-

      Delete
  2. Sekarang dgn google dah boleh ajar kite memasak. Taip je nak ape. Terus dapat resepi. Then masak. Masuk perut. Kenyang. Haha

    ReplyDelete
    Replies
    1. Haha betol tu ana. nak ada video masuk plak youtube kan hehe...saman dah canggih sekarang...google je hehe

      Delete
  3. Yang penting rajin.. memasak kalau ikut arahan dan bahan.. in syaa Allah menjadi..

    ReplyDelete
    Replies
    1. betol tu kak fiza...lagi satu kena ada minat sama ehehe...in shaa Allah :)

      Delete
  4. Wah kemain lagi tu. Siap ada orang volenteer nak masuk kelas masak Kak Farihan ^^ Btw, Kak Farihan ditagged (http://anisyamir7lee.blogspot.com/2014/06/ga-by-farahdeena-fisal.html)

    ReplyDelete
    Replies
    1. hehe tulah....malu plak rasa hehe...kena tagged eh ? Kejap akak tengok...

      Delete
  5. Memasak ni bukannya perkara yang boleh dipaksa ..

    ReplyDelete
    Replies
    1. betol...kena ada minat sama kan...

      Delete
  6. jom join anda di tag
    http://adna2029.blogspot.com/2014/06/ga-by-farahdeena-fisal.html

    ReplyDelete
  7. Bagus dik an pandai masak...nanti rajin msk utk family tau...

    ReplyDelete
    Replies
    1. takdelah pandai akak hehe...rajin tu ikut mood haha...

      Delete

Teghima Kasih Sudi Komen di Dik An's Story.
Komen-komen yang membina amat Dik An hargai.
Setiap komen In Shaa Allah akan Dik An balas.