Wednesday, 7 May 2014

Malu Nak Keluar


Assalamualaikum...




kehkehkeh diri sendiri tengok pon gelak guling guling.

Di sebab kan bijik bijik campak dah memenuhi ruang muka Dik An ni makanya terasa malu nak keluar umah...even orang kata kena duduk umah diam diam je kan tp td Dik An nak g cari air kelapa...pening kepala fikir macam mana lah aku nak cover muka aku eh...

lepastu ***ting ting*** idea menjelma...pakai mask muka lah kan , hamboi sekarang baru reti nak pakai,dolu2 kala zaman ada wabak H1n1 yang setiap pelajar wajib pakai g sekolah tak pulak Dik An nak pakainya... -.-
Tapi cari punya cari tak jugak jumpa...ada belambak sekotak lagi tapi tak tahu mana simpannya...nak geledah store malas pulak...kang bila dah tak nak guna baru jumpa kotak mask tu huhu...jadinya terpandang topeng Aryan ni...haha ***ting ting*** idea menjelma lagi , terus pakai topeng ni pakai tudung semua seperti yang tertera dalam gambar kat atas tu...

G cakap kat mak , nak kluaq lagu ni boleh dak ? Haha...mak kata tak malu ka ? Sat lagi depa ingat perompak + budak ni betol ke dah.Tapi sebenarnya idea yang menjelma tadi adalah idea jahat...Dik An pon tak sanggup nak kuar pakai topeng ni haha...kang tak pasal encik polis datang bawak g balai :P 

Jadinya kuar jugak lah tadi tanpa sebarang penutup muka , biar lah orang anggap itu jerawat...jatuh saham kita orang ingat jerawat penuh satu muka huhu...sambil jalan tu sambil tutup muka dengan beg duit..nampak mata je...acah acah artis sangat yang tak nak dikenali peminat hihiks !

Biarlah orang nak pandang pelik ke apa ke yelah dah kenapa tutup muka dengan beg duit , dengan mask ke...menjaga kepentingan dan tanggung jawab sendiri sebab taknak terjangkit dengan orang laen pulak kan ! :)

4 comments:

  1. hahaha ada2 dik an nie taw

    ReplyDelete
  2. hahaha.. lawak ah topeng tu.. masa darjah 6 kene campak ni.. ade kawan dtg umah nk melawat.. tp jumpa orang tutup muka ngn kain batik.. haha

    ReplyDelete
    Replies
    1. haha tulah saja ja pakai topeng ni...tapi orang datang umah langsung tak kuar bilik...malu huhu..

      Delete

Teghima Kasih Sudi Komen di Dik An's Story.
Komen-komen yang membina amat Dik An hargai.
Setiap komen In Shaa Allah akan Dik An balas.