Wednesday, 28 May 2014

Kuih Cincin

 


 

sumber dari mr google.

Sapa pernah dengar kuih cincin ? Alaaa kalau blogger from Sabah mesti tahu kan sebab kuih ni ada dekat sana je kan ? Parents Dik An panggil kuih kepala paip..hah ? Kepala paip...jangan tanya Dik An mengapa sebab Dik An tak tahu haha. Maybe sebab bentuk dia ala2 kepala paip sikit kot. Ngeh ngeh ngeh ^_^
 
Dik An sememangnya suka dan jatuh cinta dengan kuih cincin ni since first time makan lagi tau. Sedap sangat. Rasa rangup2. Kalau dapat kat Dik An sepeket Dik An sorang je boleh habiskan hehe. 
 
Baru baru ni ( last 3 or 4  weeks gitu) , baru lagi lah kan...mak Dik An beli kuih cincin ni dekat RnR Seremban arah Selatan. Tudiaa siap detail lagi tu hehiks. Tapi bila makan Dik An sedikit kecewa sebab terasa kurang sikit. Rasa macam tak sama yang Dik An selalu makan yang asli from Sabah punya. Belek belek kat plastik dia , dikuarkan dari Selangor , hmm patut lah taste tak sama sikit.
 
Dik An kalau dah suka memang muka tak tahu malu tau , sapa yang pergi Sabah mesti Dik An nak kirim haha. Sapa malu rugi tahu ? Hihi. After raya nnti cousin akan start bertugas dekat Bank Negara cawangan Sabah. Dah cakap sesiap nnti setiap kali balik Perak kena kasi kuih Cincin ni. 

Ada sapa2 geng dengan Dik An suka makan kuih cincin ni ? ^_@ .

18 comments:

  1. kuih cincin...ape rasanya kuih nie...

    ReplyDelete
    Replies
    1. err tak tahu nak cakap rasa apa...yg pasti sedap dan rangup hehe...

      Delete
  2. x perna dgr un nama kuih nie

    ReplyDelete
    Replies
    1. hehe...dik an dulu panggil kuih sabah je huhu...nnti cuba lah rasa...sedap...

      Delete
  3. tak pernah rasa lagi kuih nie..nampak macam kuih denderam pun ade..huhu

    ReplyDelete
    Replies
    1. rasalah...sedap tau hehe...denderam kuih apa eh ?huhu...

      Delete
  4. hehe kat cne memang byk sgt dik ann..nak ke Lya boleh bagi hehe..silap pilih ada yang keras..kalau kat tmpt Lya dari daerah papar yang sedap buatannya.rangup gitu

    ReplyDelete
    Replies
    1. wahh...best lah lya...senang je nak carinya kan hehe...lya reti wat tak ?bleh wat kasi dik an hehe :D

      Delete
  5. tauu kuih nii tapi tak pernah jumpa lagii
    teringin jugak nak rasa :)

    ReplyDelete
    Replies
    1. kuih ni femes dan bnyak kat sabah je...kat sini susah nak cari...kadang ada buatan sini je...nak lagi sedap kena asli dari sabah hehe...:)

      Delete
  6. Kuih nie kat sabah banyak...suke.. sedap sangat..

    ReplyDelete
    Replies
    1. kan fiza kan hehe...sedap sangat kan...dik an sorg sepeket bleh habis hehe...

      Delete
  7. Fifi suke yg basah punyer (ntah ape name kuih yg fifi mentionkan ni, Fifi panggil kuih cincin gak)

    ReplyDelete
  8. Dulu, mber sabah turun smenanjung ade pernah bawak. Seriously mmg sedap kuih cincin ni. Tp kt semenanjung kalau jumpe pun, x sedap. Rase x pio gitu. Hehe

    ReplyDelete
    Replies
    1. haaa memang pun penah beli yang kat semenanjung tak sedap rasa dia huhu...

      Delete
  9. Kuih cincin ni serupa macam kuih telinga ke?

    ReplyDelete
    Replies
    1. Kuih telinga ? huhu tak pernah dengar...

      Delete

Teghima Kasih Sudi Komen di Dik An's Story.
Komen-komen yang membina amat Dik An hargai.
Setiap komen In Shaa Allah akan Dik An balas.