Tuesday, 20 May 2014

Alhamdulillah. Lega Hati.

 


Fuhhhh*tarik nafas lega* . Alhamdulillah setel masalah.
Masalah yang bagi Dik An agak besar jugak. Meh sini nak cita , weekend haritu Dik An ada bank in duit untuk beli kek yang sedang terhangat di pasaran tu. Kek gulung berinti cekelat. Dik An tempah dari blogger jugak..kak ANA SUZANA. Femesss kak Ana suzana ni. Awet muda je walaupun anak dah 4.
 
Ok , balik kepada cerita...masa Dik An tengah bank in duit tu tiba tiba naik kat machine tu , HARAP MAAF MESIN INI TERGENDALA , SILA CALL CUSTOMER SERVICE . Errk ! Kuar jugak resit cakap cash jammed please contact bank. 
Aaaaa rasa nak nanges guling2 kat dalam ATM mebeng tu, dah lah 80 hengget.
Bersabarlah menunggu isnin..
 
Semalam bangun pagi2 terus lah ke mebeng. Dalam hati nervous gila takut dapat pegawai yang garang haha. Over Dik An ni suka pikir bukan bukan. Semalam masa g dia suruh isi borang aduan semua dan jumpa pegawai dia.
Pegawai dia pun amik lah slip bank sebagai rujukan dan dia kata nnti pihak bank akan masuk kan semula ke akaun kak Ana ni , sebelum pukul 4 , dah siap masuk dia akan call Dik An bgtau.
 
Tunggu punya tunggu haa sampai ke office hour dah tutup non hado.
Risau ni dah masuk kan ke blom , yelah Dik An berurusan jual beli dengan orang. Kang tak sampai duit takut orang kata Dik An ni penipu pulak. Nak nak pulak kak Ana dah pos kek tu walaupun Dik An cakap mesin tu problem. Kak Ana kata takpe nnti bank in balik.
 
Tadi pagi pagi terus whatsapp kak ana cakap suruh check mebeng 2U tengok bank dah masuk kan ke blom. Kalau blom Dik An nak call bank lah , dan tadi kak Ana baru je whatsapp pihak bank dah masuk kan dah. Fuhhh Alhamdulillah . Lega hati Dik An. Kalau tak setiap kali tido mesti termimpi2 tau haha.
 
Terima kasih Allah tolong memudahkan keja Dik An. Sekarang tggu pos laju pin pon pen depan umah je kasi kek tu. Hihi.
 
 

6 comments:

  1. Hihi...seb baik dh settle...

    ReplyDelete
    Replies
    1. hehe tulah...nasib baik..kalau tak dup dap dup dap jantung ni tau...

      Delete
  2. Hihi..mimpi pe tuh? Mmpi cakap "dik an cepat bayar.." Ke? Haha..gurau je. XD

    ReplyDelete
    Replies
    1. Haha mimpi pihak bank kasi tau dah bank in haha...

      Delete
  3. nasib baik...kalau tak lambat nanti dpt kek yg sedap tue..hihihi...

    ReplyDelete
    Replies
    1. hehe tulah...dupdapdupdap je tau hehe

      Delete

Teghima Kasih Sudi Komen di Dik An's Story.
Komen-komen yang membina amat Dik An hargai.
Setiap komen In Shaa Allah akan Dik An balas.