Wednesday, 2 April 2014

Universal Studio Singapore Part 2

 
Assalamualaikum...
 
***maap sebab mungkin entry ni bersepah dengan gambar***
 
 
***bersambunglah kita dari PART 1 . Kali ni takmau taip panjang-panjang kang lenguh tangan hehiks ! Biarlah gambar yang berbicara untuk PART 2 ni. Kalau sesapa nak tau harga tiket ke , cara nak beli tiket ke , nak naik bas ke boleh lah refer ke PART 1 . Sharing is caring gituu.  Ribuan maap dipinta sebab gambar adalah tidak mengikut susunan huhu...
 

ni lah mini bas yang kiteorang dapat...kalau semua mak mak sedara pegi  memang dapat bas besar lah kan. so the journey begin here ^_^ .
7.30 pagi gerak g dan 7.30 malam gerak balik..
  
 
were are cousin. gigih buat peace dari dalam bas.

our family potrait...complete, semua adaa..
 
masuk masuk je USS ni tempat first yang kiteorang pegi TRANSFORMERS . Sebabnya kalau g lambat memang beratuq panjang lah kann. Ni pun beratuq nak naik ni ada dekat sejam. Memula serious takmau naik , lepas dipujuk oleh cousins , kak dan kak ipaq Dik An pegi jugak. Haa hambek lepas keluaq tu terus rasa nak naik lagi sekali. Tadi kemahen taknak kan. Nasib ramai orang je , kalau tak memang nak g naik lagi.

kereta transformer tuu...

ni adalah cafe yang keteorang lunch. ni je sempat amik. gambar makanan tak sempat amik sebab lapar ok. Yelah dari pagi tak jumpa makanan kan . Dalam cafe ni ada set set dia yang bermula dari 10 dolar-15 dolar . Dik An hamek nasi beriyani + ayam bakaq + milo ais bersamaan 20 dolar . Owh ya harga air tak termasuk dalam set. Please lah korang kalau nak makan tak payah lah korang nak convert ke duit kita. Lepastu korang cakap mahal. memang lah duit sana kita rasa ok je lepas tu bila convert kemahen korang cakap mahal kan ?



ni kak ani dengan aryan naik dinousour kat Jurassic Park . Sakan aryan tido masa ni tau. Games yang ada dalam jurassic park ni semua best best tau . Tapi bila tengok waiting hour sampai sejam memang terus tak jadi nak naik.



Untuk bebudak mainan tapi budak yang berusia 23 tahun pon terlepas naik sekali. Nak wat guane hat ni yang tak payah tggu lama haha...
   
  

sibuk usung shrek sana sini. tapi tak beli pon .
sebab bukan dia nak main sangat . kang rugi je.


welcome to fairy potion shop hehe.


very very good !


cantek kan latar belakang dia. rasa macam dok kat istana gituu.

 

Hellloooo Shrek and Princess Fiona. 
Sedeh sebab tak dapat tangkap gambaq dengan depa. Masa bergambar dah habis huhu. Farihan is sad :(


we're family. kakak takde sebab dia yang tangkapkan.

apa ek nama menatang ni . Pinachio kot . 
Dak Aryan ni penakut tau, tu taknak pandang camera langsung huhu.

ni ja yang dia mau naik. Ayan nak naik kuda belang dia kata. Dik An pon join sekaki . Eh jaga Aryan sebenarnya hehe..

cobaan nak wat peace tapi tak jadi.


paling Dik An suka masa kat Magadascar ni. Naik boat ni bawak kita pi alam alam depa. Seronok sangat. Waiting time tak lama sangat. Satu boat penuh rombongan che kiah je tau. Kat bawah ni antara gambar masa terokai alam magadascar .


lion . ada yang menari ada yang duduk.

menatang semua ni bercakap-cakap tapi Dik An tak fokus pon , lebih teruja tengok depa haha..

penguin of magadascar ...


 
si kuda belang takde masa ni..tapi serious best tgok show depa ni..

 
show from sesame street ^_^


berlatar belakang kan permandangan USS . Nampak tak roller coaster tu , boleh pulak tak bukak. baru nak mencabar diri ni tau haha.

with my beloved mama :)

masa ni tengah pujuk si cekelat ni tau. Masa dah tamat sebenaqnya .
Pleasee one more . Please sambil wat muka sedih kat dia. Berjaya ke tidak ? Huhu

tak aci tangkap gambaq masa Dik An tadak, p beli cekelat sat ja pon hampa takmau tggu huhu..

hello USS !


tak tau apa nama dia. elmo ka ? Bukan rasanya. tapi yang pasti menatang ni dari sesame street .




paling happy paling suka dapat tangkap gambaq dengan minions. sanggup beratuq panjang walaupun minions tak kluaq lagi..memang sebelum pegi dah cakap nak tgkap gambar dengan minions ni.

semua cakap Dik An macam bebudak . it's ok janji Dik An happy dan suka haha..

Akhirnya berjaya tau pujuk si cekelat ni. haruslah wat muka menggoda kat dia tau haha..


pokok candylicious ni pon memang dah aim nak bergambar kat sini sebelum datang lagi. suka tengok warna warni camni...cantek sangat !

dengan cekelat M&M . Haha terasa macam budak-budak betol Dik An ni. best ke tidak ? sangat2 lah best. dan kalau boleh nak pegi lagi sebab bnyak benda tak maen . Kalau nak pegi lagi nnti insyaAllah nak amik express ticket tak pon g time bukan cuti sekolah. 

Segala menatang or mascot tu ada timing tau depa kluaq dan wat show. Masa g tu ada diorang kasi pamplet. jadinya kena pandai bahagi masa lah kan sebab boleh dikatakan diorang kluar timing yg sama.
Macam Dik An bnyak bnda tak sempat nak tgkap tau..so nanti korang boleh lah susun jadual nak g bergambar dengan sapa dulu. Macam pukul 10 dengan minions kang pukul 3 g lah dengan Shrek pulak.  

Tamat sudah segala gambar . Kenapa banyak gambar Dik An je sebab depa semua takmau tangkap gambaq haha..Actually amani dengan aryan takut dengan mascot semua tu , mak sedara dia ja over excited hehiks ! Esok insyaAllah Dik An hapdet apa yang Dik An borong. Actually borong botol air je pon. Tapi bukan sebarang botol air. cantek tau hehe . Penat taip dan penat jugak lah korang hadap gambar. Maaf ye :)

 
 
 

8 comments:

  1. Akak! elmoo biru tuu, monster cookie. serius comell ~ tunjuklah stuff die. hihi ^^

    ReplyDelete
    Replies
    1. hehe comel kan ? rasa nak amek pelok2 je haha...

      Delete
  2. wah2.. bestnye... semua karaktor kartun ngn coklat comel2..

    ReplyDelete
    Replies
    1. hehe tulah...geram je tengok...naseb takde jual yang kartun besar gedabak tu huhu..

      Delete
  3. Replies
    1. hehe best cik akak...lagi best kalau poket pon tebal huhu...$$$$

      Delete
  4. yang background istana tu cantik hihi and yes fae suka ceta minion ^^

    ReplyDelete
    Replies
    1. hehe tulah...kalau dapat istana camtu kan best hehe...dik an tak pnah tgok cita minion tu tapi suka dengan minion hehe...

      Delete

Teghima Kasih Sudi Komen di Dik An's Story.
Komen-komen yang membina amat Dik An hargai.
Setiap komen In Shaa Allah akan Dik An balas.