Tuesday, 22 April 2014

Susah Minum Air

 



Salam petang...alhamdulillah kat tempat Dik An hujan lebat mencurah-curah ke muka bumi...sejuk je hehe...sebut hujan nak bercakap pasal air...
bukan pasal catuan ke apa pon , cuma nak cakap soal minum air...
 
sapa kat sini susah nak minum air ? Dik An lah orang tu , selalu minum secawan je tiap kali lepas makan...tu pon kadang minum kadang takk...kalau minum pulak nak yang sejuk sejuk saja..baru sedap je kan ? Dan bila jarang minum air mula lah cepat sakit sakit ni kan dan berat badan pon susah nak turun...
 
Rasanya semua tau kan yang air tu penting untuk badan kita , nak kurus atau turunkan berat badan pon kena minum banyak air kan? Jadi nya sekarang learning process untuk minum air 1 liter sehari ke ? *mampu ke?* InsyaAllah boleh...
 
apa yang Dik An wat sekarang selalu isi air dalam botol dan bawak je botol tu g mana pon , tgok tv , nak tido , nak kuar jenjalan...sebab bila Dik An bawak botol air dia keje nak minum je...rasa sayang kalau tak habiskan air tu..cakap je lah yang sebenarnya diri tu malas nak ulang alik dapur amik air ngeh ngeh ngeh :D
 
 

nampak botol air yang kebudakan budakan ni ? botol juga memainkan peranan penting untuk kita minum air , semakin cantik botol air , semakin kerap kita nak minum air ...tudiaa Dik An wat hipotesis hihi...sehari kadang tu dapat lah 3 botol ni Dik An habiskan...waaa nak kurus sanggup berkorban walaupun lepas tu asyik ulang alik ke toilet huhu...

sesapa yang susah minum air macam Dik An boleh lah try kekdah yang Dik An wat ni...salam maghrib :)


 

4 comments:

  1. Samala lya pun kekadang memang malas nak minum air banyak sebabnya malas nak ke tandas hihi

    ReplyDelete
    Replies
    1. hehe btol tu lya...malas nak ulang alik ke toilet...kejap2 nak g huhu...

      Delete
  2. Farihan botol air comelll. hee btw nice to know you dear :)

    ReplyDelete
    Replies
    1. hehe...tuppaware punya botol air tu hehe...nice to know you too :)

      Delete

Teghima Kasih Sudi Komen di Dik An's Story.
Komen-komen yang membina amat Dik An hargai.
Setiap komen In Shaa Allah akan Dik An balas.