Tuesday, 15 April 2014

PERLU atau TAK PERLU

 

Bismillahirrahmanirrahim :)
 
Alhamdulillah kat tempat Dik An hujan lebat. Sejuk je. Ok back to the title PERLU atau TAK PERLU . Sebelum Dik An menerangkan dengan lebih lanjut , Dik An mohon maaf terlebih dahulu andai ada yang terasa kurang senang dengan isu yang Dik An nak kata ni.
 
Okey Dik An nak tanya PERLU atau TAK PERLU every months celebrate birthday anak anak kecil yang masih bayi. Lebih tepat masih belum mencapai umur setahun. Kalau setakat wish Dik An rasa ok je and give presents pon ok.
 
TAPI kalau korang celebrate siap wat party siap ada cake bagai PERLU atau TAK PERLU wat everymonths ? Dik An tau Dik An ni kawin pon belom apatah lagi jadi seorang IBU kan kan ? So Dik An memang tak layak nak cakap pasal ni kan. 
 
Tetiba je Dik An cakap pasal ni kan. Sebab ada kawan-kawan FB Dik An yang selalu upload pic diorang celebrate birthday anak diorang tiap tiap bulan ? Tak percaya ? Tolong lah percaya haha. 
 
Bagi Dik An TAK PERLU lah celebrate wat party siap ada cake semua tu , lagi pulak budak tu baby lagi , kesian dia , tgok jelah kek tu , kekdah nya yang potong dan makan tu of course lah sang ibu dan bapa kan. TAPI kalau korang just wish tetiap bulan , contoh macam "happy six months sayang ibu'' haa yang tu okey lah dengan kasi hadiah macam walker ke , toys ke ok lah. 
 
Tapi kalau dah kata sang parents mampu dan mahu yang terbaik untuk anaknya , buat lah asal itu membahagiakan , jangan nanti anak dah umur 20 tahun tetiap bulan dia mintak celebrate jugak huhu..
 
Lagi sekali Dik An mintak maaf buat mommy dan daddy yang baca entry PERLU atau TAK PERLU ni. Dik An tau Dik An tak layak nak cakap pasal ni , tapi hanya sekadar meluahkan pendapat Dik An. Jadi bagi Dik An memang TAK PERLU.

Anda bagaimana ? PERLU atau TAK celebrate birthday everymonths siap wat party semua ?
 
 

2 comments:

  1. rasanya tak perlu kot..satu pembaziran.cukupla hanya titipkan doa pada si kecil

    ReplyDelete
    Replies
    1. tulah lya...Dik An pon rasa tak perlu...betol tu lya,doa sudah memadai :)

      Delete

Teghima Kasih Sudi Komen di Dik An's Story.
Komen-komen yang membina amat Dik An hargai.
Setiap komen In Shaa Allah akan Dik An balas.