Tuesday, 29 April 2014

Dodol Launcher

 


Tetiba kan Dik An rasa kesian sangat kat diri sendiri even berjaman guna smartphone tapi baru tahu kewujudan Dodol Launcher dan Laucher Themes ni . Erk apakah Dodol Launcher ni , bukan dodol yang korang makan masa raya tu tau !
Dodol Launcher ni sejenis application kat Android untuk kita make over handphone kita , kira themes lah kan...
 
Kena install dulu lepas tu boleh lah kita make over kan handphone kita , alaaa takdelah make over mana pon , just pilih themes yang korang suka then install dah siap themes dia..jom tengok themes dia...kiut miut sangat tau !
 
 

banyak pilihan themes yang korang boleh pilih !

 

Cantik cantik semua. Kiut miut !


 

paling suka ballerina tu huhu...
tapi malang seribu kali malang fon Dik An tak boleh nak install si Dodol Launcher ni , kena setting balik , restart semua balik baru menjadi katanya..
ni semua Dik An wat kan fon mak , fon sendiri tak boleh maka fon mak pon jadilah haha !

 
fon sendiri boleh cam gini je , yang kiut miut macam kat Dodol Launcher tak de pon , takpelah ni pon cantek apa ! Yang ni from Launcher Themes .Mihmihmih sekali lagi rasa kesian sebab baru tau semua ni , korang yang taktau pasal Dodol Launcher boleh lah install ! :)
 
 

16 comments:

  1. lya tak nampak lagi software nie..jrg buka application hehehe

    ReplyDelete
    Replies
    1. nnti try cari lya...comel2 je hehe..

      Delete
  2. yelah dik an, memang kiut miut jer semua...

    ReplyDelete
  3. unik sungguh nama launcher nie..
    shark mmg x pakai launcher nie..
    kdg2 ada launcher yg boleh melambtkn fon.

    follower baru disini :)

    ReplyDelete
    Replies
    1. aah ada yg melambatkan fon hehe...
      mekasih shark :)

      Delete
  4. comel jer bla bikin themes.. heheheh

    ReplyDelete
    Replies
    1. hehe kan...comel kan ? geram je tgok hehe...

      Delete
  5. yang godek henpon mama adik mama je, nak download theme bagai semua dia yang buat.. hihi

    ReplyDelete
    Replies
    1. hehe...dik an plak slalu wat kat fon mak dik an hehe..

      Delete
  6. Sy guna handphone brand lenovo. Sy nk install dodol launcher tu. Tp tak boleh la. Knp ye?

    ReplyDelete
    Replies
    1. Err yang tu sy tak pasti...android jugak kan lenovo ni ?

      Delete
    2. Saya pun tak pasti la lenovo ni android ke tidak sbb saya pun baru aje pakai beberapa hari. Mcm mana ya? Comel sgt themes dia. Tu yg saya tanya ni. Geram takleh install haha.

      Delete
    3. Saya pun tak pasti la lenovo ni android ke tidak sbb saya pun baru aje pakai beberapa hari. Mcm mana ya? Comel sgt themes dia. Tu yg saya tanya ni. Geram takleh install haha.

      Delete
    4. Sy pun tak sure la lenovo android kepe sbb sy pun baru beberapa hari je guna phone ni. Mcm mana ye? Sy geram betul tgok themes dia. Comey sgt. Tp tula tak boleh install pulak. Sedeynyaa ~~~😭😭

      Delete
    5. tak pasti pulak...tp setahu sy dodol launcher ni ada untuk fon2 yang tertentu je kadang tu...

      Delete

Teghima Kasih Sudi Komen di Dik An's Story.
Komen-komen yang membina amat Dik An hargai.
Setiap komen In Shaa Allah akan Dik An balas.