Wednesday, 23 April 2014

Cari Rezeki

 
setelah insaf selepas membaca kata-kata yang Dik An post awal pagi tadi tu terus tak tido tido haha...lama mana insafnye tak tahu lah kan...terus bangun wat keje umah semua...semua tau kan yang Dik An ni sekarang penganggur terhormat kan ? Jadinya memang sah sah lah Dik An lepas subuh sambung tido untuk bermimpi , ngeh ngeh ngeh :D
 
Tapi tu dulu lah , sekarang Dik An wat bisnes kecil-kecilan je , boleh lah yang dapat untung walaupun sikit je kan..cari rezeki demi sesebuah iPhone 5s kan, eh salah haha...cari rezeki demi sesuap nasik :)
 
V
V
V
V
 
 

ni lah bisnens yang Dik An wat...eceh gaya cakap serupa bisnes besar je kan .
Dik An jual aiskrim Malaysia ni kat bebudak sekolah kakak , jadi lah kan , adalah hasil sikit daripada duduk saja kat umah tanpa mendatangkan hasil kan .
Ada yang cakap alaaah setakat jual aiskrim berapa lah sangat kan , takpe...ni permulaan , kata-kata orang yang pandang rendah apa yang Dik An wat ni lah yang mendatangkan lagi semangat pada Dik An...insyaAllah :)

Sehari kadang tu dapat lah jual 70-80 lebih ikat aiskrim , nak wat 100 peti ais dah full house :P , akan di usahakan untuk wat lebih lagi...kadang-kadang Dik An selitkan dadih sekali adalah untung lebih sikit...kadang tu roti...insyaAllah nak selitkan cheese tart pulak lepas ni...

 

dan ni pulak pembawa rezeki untuk Dik An's Story...terima kasih daun keladi , Dik An akan balas budi tehee...berblog ni pon rezeki jugak sebenarnya , kalau rajin adalah hasil kan ? Untuk yang selalu datang blog Dik An klik iklan , Dik An akan balas balik dengak klik balik sapa yang view tu hehe :)



 

15 comments:

  1. Nelly suka makan ice cream nie waktu budak-budak dulu. perisa fav Nelly, ice cream kacang hijau. memang terangkat..rinduuu nye nak mkn ice cream cam nie lagi..memang susah dah la nak dapat.. :(

    ReplyDelete
    Replies
    1. meh dik an kasi kat nelly hehe...waaa sedap ek kacang hijau...dik an tak suka aiskrim kacang hijau so mmg tak penah makan hehe...

      Delete
  2. Ehh apasal tak ada muka lya hihi...tak apa yg penting rajin di mana ada kemahuan pasti akan berjaya.dari kecil-kecilan nanti boleh jadi bisnes besar

    ReplyDelete
    Replies
    1. hehe nnti Dik An prntscr yg ada muka lya pulak eh hehe...insyAllah lya...doa2 kan kita tau :)

      Delete
  3. mama baru cadang nak jual ice cream ni jugak, permintaan budak-budak.. hiih

    ReplyDelete
    Replies
    1. buat lah mama...budak2 memang suka aiskrim ni...even Dik An jual kat budak skolah mnengah pon alhamdulillah sambutan menggalakan :)

      Delete
  4. sedapppnya aiskrim malaysia...lame dah tak mkn..nak aiskrim milo 1 boleh...hihihi...

    ReplyDelete
  5. semoga bisnes terus maju...orang suka pandang rendah pekerjaan seperti ini..tetapi ini lebih mulia dari tidak berbuat apa2..teruskan usaha ye dik..

    ReplyDelete
    Replies
    1. insyaAllah...terima kasih kak mar :)

      Delete
  6. haha! saya pun dulu jual aiskrim ni jugak...tp suami byk makan dari orang beli..akibatnya, org nak beli aiskrim dah habis..huhu! :)

    Semoga berjaya dalam bisnes!

    ReplyDelete
  7. Fiza menabung libresse buat cik ann..

    ReplyDelete

Teghima Kasih Sudi Komen di Dik An's Story.
Komen-komen yang membina amat Dik An hargai.
Setiap komen In Shaa Allah akan Dik An balas.