Friday, 28 March 2014

Musim Bunga

 
 
Assalamualaikum...
 
Alhamdulillah selamat balik dari jenjalan. Parit Buntar-Seremban-Johor-Singapore-Johor-KL-Parit Buntar.Sampai rumah hari rabu haritu dan harini baru berkesempatan update. Penat kononnya hehe. Dan esok ke Seremban pulak antar anak manja mak *adik Dik An* dia nak balik SASERS. 
 
Cerita ke kenduri dan USS menyusul kemudian. Apa yang Dik An nak cerita ni rasanya semua dah tau kot. Musim bunga yang berlaku kat tempat Dik An ni, serious cantek ok. Masa bercuti ada jugak lah kawan-kawan yang belajar sana and kawan-kawan yang tggal KL tnya betol ke kat PB *parit buntar* jadi macam tu. 
 
   

Yang ni yang depan umah Dik An. Actually Dik An taktau  pokok apa tp yang pasti pokok ni majlis daerah yang tanamkan hehe..
 
   
yang ni yang sekitar kawasan parit buntar. yang depan taman Dik An , yang dekat pusat bandar...untung sapa kawin time ni tau ,bleh bergambar kat pokok-pokok ni. Ala-ala pokok sakura kat jepun pulak. sambil drive sambil feeling2 ada kat jepun dengan korea. Boleh macam tu ? haha
 
Kat tempat laen pon ada pokok yang berbunga cam gini tapi mngkin kat PB ni paling menarik perhatian sebab bnyak kot. Hihi. 
 
Sekian dulu , bubye and wassalam :)

 

6 comments:

  1. suka tengok suasana bila bunga sarat di pokok macam ni...

    ReplyDelete
  2. Pernah rasa sekejap keadaan macam ni kat Arau, Perlis. Lepas je musim panas dah berlalu, pokok2 yg slalu daun kering terus bertukar jadi pokok berbunga2.

    ReplyDelete
    Replies
    1. aah ni pun lepas panas dan kemarau panjang haritu...cantik je die naik bunga ni hehe..

      Delete
  3. kat cne tak pernah nmpk la pokok bunga nie :)

    ReplyDelete
    Replies
    1. hehe tanam satu kat sana hehe...sini bnyak lya hehe..

      Delete

Teghima Kasih Sudi Komen di Dik An's Story.
Komen-komen yang membina amat Dik An hargai.
Setiap komen In Shaa Allah akan Dik An balas.