Monday, 31 March 2014

D Seafood Paradise Teluk Tempoyak

  


Assalamualaikum...

Hari jumaat haritu saja lah pegi Penang , sebab nak merasa naik jambatan baru kan , pegi pun dah lewat so elok turun jambatan azan Maghrib...g solat dulu lepas tu apa lagi cakap kat mak, lapar...kakak ajak pegi NURUL IKAN BAKAR tp dah selalu sangat g situ kan, why not try tempat baru...maka pegilah makan kat D Seafood Paradise Teluk Tempoyak...

Senang je nak cari Teluk Tempoyak ni turun jambatan kedua tu je amik kiri , lepastu nnti nampak signboard masuk je terus naik bukit dan turun bukit hehe...sampai je ramai gila org , pariking pun hampir full , nasib dapet jugak park hehe..apa yang best sebab restoran dia btol2 terletak sebelah laut , kalau g siang best lah boleh nampak permandangan , g malam kureng sikit...nmpak lampu jambatan je lah hehe..tp best smbil makan smbil dengar deruan ombak gitu hehe...yang penting ada wifi free haha.

selalu kalau pegi makan diorang yang datang meja amik order kan , tapi ni laen sikit ,kita sendiri kena g depan pilih semua jenis seafood yang ada dan bgtau nak masak apa,even korang nak goreng tepung je pun korang kena pilih sendiri sotong or udang tu..


ini menu dinner Dik An dan family , amik siakap masak tiga rasa , ketam lembut goreng tepung , sotong goreng tepung , tomyam campur , kailan ikan masin , ikan pari bakar , coconut shake 1 jug dan teh o ais 1 jug takde dalam gambar...dan nasi untuk 6 orang makan...rasa dia sedap sangat ok..recommended sangat untuk sesapa yang nak g makan kat sini. Totally semua yang kita makan ni RM 164.50 . Bagi Dik An ok lah sebab seafood kan , lepastu pilih ikan dan sotong yang giant semuanya.Yang paling Dik An suka ikan pari bakar dan ketam lembut goreng tepung dia. Argh melting sangat.Korang yang kalau ada budak kecik ni amik ketam lembut sebab boleh makan dengan kulit dia sekali. Aryan pon suka sangat ketam lembut ni.. Akhir kata sila lah pegi D Seafood Paradise ni. Recommended :)

 









6 comments:

  1. wah makan besar ni dik an... he he he...

    ReplyDelete
    Replies
    1. hehe dik an kalau hari2 kasi makan besar pun dik ok kak...dik an mmg suka makan hehe..

      Delete
  2. Replies
    1. hehe sedap...nnti kalau lya datang penang bleh lah nak ajak makan sini hehe :)

      Delete
  3. sedap kan.. baru pi makan sabtu lepas. Harga pun berpatutan =)

    ReplyDelete
    Replies
    1. sangat sedap hehe...tulah harga dia ok,makanan pon sedap hehe :)

      Delete

Teghima Kasih Sudi Komen di Dik An's Story.
Komen-komen yang membina amat Dik An hargai.
Setiap komen In Shaa Allah akan Dik An balas.