Thursday, 20 March 2014

BAKSO




Assalamualaikum...

Sapa kat sini pernah makan BAKSO ? Bakso ni kalau tak silap Dik An berasal dari Indonesia . Alaaa dia lebih kurang macam bihun sup,mee sup tapi dia ada bebola daging tau...of course lah sedap bakso lagi dari mee sup semua tu..


  

ni laaa dia rupa bakso tuu. sebelum makan letak pulak cili padi yang ditumbuk kasar , argh confirm sambil makan sambil lap ayaq mata mihmihmih..
Kalau ada pembaca blog ni yang orang Parit Buntar,Nibong Tebal,Jawi,Sungai Bakap mesti korang tau bakso yang sedap kat mana. Kat depan YAWATA Nibong Tebal lah...takde tempat laen dah yg sesedap ni.

Dik An pernah beli bakso kat tempat Dik An ni tapi tak sedap , bukan tak syukur tapi dia macam bihun sup biase je..tak sama macam KAKYAN bakso yg macam dalam gambar tu. Orang-orang nibong tebal sebut je kak yan bakso mesti tau kot. Korang kalau ada yang dok area sini g lah cuba...tak nyesal ooo. Dik An ni setiap kali ke nibong tebal wajiblah beli lima ke enam bungkus bakso ni hehe...satu family dah suka makan bakso ni. Sapa ajar ? Dik An yg ajar haha...biasalah Dik An ni suka makan , ada je benda baru mesti nak cuba..
sapa yang tak pernah makan bakso kena lah cuba tp kalau boleh cari yg bebetol sedap punya hehe :)



ok last sekali saja nak selit gambaq diri seniri huhu...adik adik jangan tiru Dik An tau , bosang tggu traffic light lama sangat cam gini lah jadinya hikhik.
Pipi iolls macam pau sengget dah :P

bubye,wassalam...*nak p makan bakso*

 




 

No comments:

Post a Comment

Teghima Kasih Sudi Komen di Dik An's Story.
Komen-komen yang membina amat Dik An hargai.
Setiap komen In Shaa Allah akan Dik An balas.