Sunday, 26 January 2014

Geramnya Kita

Assalamualaikum...

Selamat berhujung minggu semua. Orang hujung minggu relax2 kat umah yg Dik An pulak geram hangin semua ada tau huhu.

Memula Dik An geram kat jurufoto kat jabatan imegresen ni. Cita dia Dik An nak wat pasport,dah lah hangin ramai sangat orang dalam tu,sesak,actually tempat kecik sbb tu sesak...dok dalam econ pun berpeluh mcm kena cahaya matahari. Nasib servis cepat. Masa Dik An g no sekarang 20,no Dik An 66 kira sejam jugak lah tggu. Lepastu masa serah gambar ic bagai,pegawai tu kate adik kena tgkap gambar laen sbb gambar adik nmpak gigi. Ok fine . Naik pulak atas nak tgkap gambar,dia suruh tukar tudung,Dik An kata ada je org pakai warna terang,then dia suruh tukar jugak. Bila dah pakai elok2 dia g kat Dik An,dia bukak pin tudung Dik An,dia main tarik2 ke belakang tudung tu then terus snap.

Mmg hangin lah Dik An,Dik An mmg pantang org tarik2 tudung Dik An ni. Mmg buruk gambar tu dan benci nak tgok pasport sendiri tau huhu. Hangin no 2 pulak pasal encik JPJ yg berlagak ni. Keta wish tu mmg ayah Dik An beli dalam keadaan yg dah bertinted,dan bnyak kali jumpa JPJ diorg tak penah tahan sbb tinted tu ok,tak gelap sngt pon. Lepastu dia tegor org belakang tak pakai seat belt. Hello keta depan kau tak tahan pulak dan selama jumpa JPJ mmg dia tak pnah tegor pasal seat belt blakang. Dik An mmg jenis tak puas hati trus sound,Dik An cakap kat dia,slama saya jumpak JPJ diorg tak penah tahan tau dan tak penah tegor pasal seat belt. Dan baru beberapa hari lepas je jumpa,ok je JPJ tu...masa cakap tu mmg Dik An tggikan suara,trus dia cakap tak caya saya saman,Dik An kata samanlah tp keta laen takde plak tahan kan. Trus dia diam dan suruh jalan. Ok mmg lah Dik An admit kiteorg tak pakai seat belt blakang tp tak payah lah nak berlagak sngt okey wahai mamat JPJ. JPJ laen ok je tau,yg kau over plak nak tahan. Masa keta nak jalan tu dia kata pakai seat belt ya jgn degil. Dik An kata who's care ! Silap lah kau,Dik An mmg pntang org cari pasal and suka berdebat ngn orang ni.

Wah ni mmg geram sampai rasa bukan entry dah ni tapi luahan hati haha...okey korang,nnti Dik An update lagi,tggu laptop ok baru boleh balas komen dgn bogwalking. Update guna fon je ni. Bye korang !
Sekian,wassalam...:)

No comments:

Post a Comment

Teghima Kasih Sudi Komen di Dik An's Story.
Komen-komen yang membina amat Dik An hargai.
Setiap komen In Shaa Allah akan Dik An balas.