Wednesday, 27 November 2013

Olive Essence Concentrate







olive essence concentrate :)

kalau tadi share pasal produk garam buluh takpun Marrine Essence , sekarang nak share produk Cosway yang Dik An tengah makan sekarang ni , Olive Essence Concentrate. Masa mak nak beli ni kat katalog cosway tu dia cakap bagus untuk hilangkan tumit pecah , rekahan kat tapak kaki nih. Memula serious taknak caya , tapi dalam taknak caya tu cuba jugak makan. Yelah nak tengok kebersanan produk ni okey ke tak kan.

Lepas 3-4 hari makan kan , tapak kaki Dik An dah back to normal , takde dah masalah tumit pecah , merekah apa semua dah. Kalau tak wat malu je muda2 lagi dah alami masalah tumit pecah haha. Kira produk ni bagus untuk melembabkan kulit , dan laen2. Biasa lah orang kata olive oil memang baik untuk kesihatan kan ? So memang terbukti hehe. So lepas ni Dik An nak teruskan makan Olive Essence Concentrate nih.

Sekian,wassalam...

terima kasih daun keladi,
datang dan baca lah lagi kalau sudi :)


Syampu Garam Buluh




sapa pernah guna syampoo ni angkat tangan ? Sebelum ni tak pernah tau kewujudan syampoo ni, yang tau sabun dia je...dan sabun dia amat berkesan , sekali pakai hilang semua jerawat kat belakang badan Dik An.

Bila tau je pasal syampoo ni Dik An laju2 mesej sepupu Dik An , kak wati cakap nak satu , baru dapat masa kenduri ahad lepas,bila pakai je serious best . Nak tau sebab apa best ? Baru first day pakai memang kepala Dik An tak gatal2 dah , and kuping2 atau pun macam kudis2 tu dah hilang.

Alhamdulillah lega sangat. Masalah kepala Dik An dah takde. Kalau tak haa asyik nak tergaru2 je tau haha. Kelumumur pun dah kurang. Apa yang Dik An boleh cakap produk ni memang best. Sabun dia boleh hilangkan bau badan dengan jerawat , syampoo pulak boleh kurangkan masalah rambut gugur,kelumumur dah hilang gatal2. Korang yang ada masalah sama ngn Dik An patut cuba. Sharing is caring :)

sekian,wassalam...

terima kasih daun keladi,
datang dan baca lah lagi kalau sudi :)

Monday, 25 November 2013

Resepi Aiskrim Oreo




di suatu malam yang hening ni Dik An nak share dengan korang semua cara nak wat aiskrim oreo . Sangat mudah. 

Bahan-bahan

  • Sepaket Oreo
  • 1/4 susu pekat
  • 1 tin susu cair
  • 1 sudu ovallete
  • satu sudu milo

Cara-cara

  • Putarkan susu pekat,susu cair , ovallete dan milo sampai gebu/kembang. Dalam 15 minit macam tu. Lepastu masuk kan oreo yang di hancurkan. Korang nak tabur atas saja pun boleh nak kacau sekali dalam adunan pun boleh. Lepastu bekukan. 


ni lah rupa dia,tapi ni terlebih milo hehe..selamat mencuba !

sekian,wassalam...

terima kasih daun keladi,
datang dan bacalah lagi kalau sudi :)


Budak Ni nak mintak maaf







budak dalam gambar ni nak mintak maaf sebab dah lama tak update blog.
budak ni mintak maaf sebab tak balas komen.
budak ni mintak maaf sebab tak blogwalking blog korang.
pendek kata budak kat atas ni mintak maaf.
budak ni busy kenduri kat kampung , budak ni janji lepas ni budak ni akan selalu update dan blogwalking korang..budak ni rindu korang semua :)
maafkan budak ni ye :)

sekian,wassalam...

terima kasih daun keladi,
datang dan baca lah lagi kalau sudi :)

Tuesday, 19 November 2013

Kembali





huwaaaaa nanges terharu sebab dapat update belog kesayanga..
lama gila tak update dan ghindu gila nak update...sebab2 Dik An tak update ialah ayah bawak lappy p meeting , nak update kote notebook ngn Ipad serta phone malaih...so bila laptop dah kembali Dik An pun akan kembali mengupdate hehe...tapi minggu ni busy sikit sebab dok ulang alik umah tok tolong2 apa yg patot sebab nak kenduri...tapi takpe ,lepas ni Dik An akan sentiasa update..

p/s : ada yg rindu Dik An ke ?

terima kasih daun keladi,
datang dan baca lah lagi kalau sudi :)



Tuesday, 12 November 2013

The Strange Housekeeper

siapa kat sini suka layan cita korea ? to be honest Dik An ni tak berapa suka sangat layan cita korea , 2 drama je Dik An layan sampai tahap ulang kali ke 100 pun tak jemu iaitu MY GIRL and FULL HOUSE tapi MY GIRL paling mendapat tempat kat hati nii.

lepastu Dik An kan suka tengok running man , masa tengok tu ada tertengok iklan cita THE STRANGE HOUSKEEPER ni , eh macam best . So start je cita ni 21 Oct haritu Dik An layan sampai lah sekarang ni. Tapi monday tuesday je cita dia...haish knp lah tak buat tetiap hari kan senang , idok lah teman ternanti nanti haha..



melting tgok budak ni haha !


ni episod brapa tah..6 kot rasanya..

okey cerita dia tentang orang gaji yang bernama Park Bok Nyeo bekerja dengan keluarga Eun Sang Chul .. Eun Sang Chul upah dia bekerja sebab dia menghadapi kesusahan nak jaga anak2 lepas kematian isteri dia . Park Bok Nyeo ni berpewatakan pelik sikit , dia ikut je semua arahan walaupun membunuh , lepastu dia susah sangat nak senyum tau..

suatu hari tu anak2 Eun Sang Chul ni mengetahui yang kematian ibu mereka disebabkan bunuh diri, ibu dia bunuh diri sbb tahu ayah dia ada hubungan sulit..lepastu bermula dari sini start lah pergaduhan antara anak2 dgn Eun Sang Chul ni , org gaji mereka Bok Nyeo ni lah yg tolong siasat apa semua tapi kena ada arahan diberikan baru dia buat , kalau tak mmg dia wat keje dia je.. Bok Nyeo berpewatakan mcm tu ada sebab tersendiri ? Sbab dia akan mula diungkaikan malam ni dan seterusnya. Kalau nak tahu lebih lanjut korang kena lah tgok drama ni kat channel 393 hihi..

sekian,wassalam...

terima kasih daun keladi,
datang dan baca lah lagi kalau sudi :)

p/s : hadiah pemenang novel ngn tudung besok Dik An pos ye. Kete kakak guna so patah kaki jap tak bleh kuar mane2 :P


Sunday, 10 November 2013

Belajar wat roti





selamat pagi ,selamat berhujung minggu ? weekend2 ni korang g mana je ? Opps sebelum tu maafkan Dik An sebab lama tak update belog ni , anak2 sedara ada sini jadinya chance Dik An nak update blog amat tipisss ! Asal bukak lappy je mesti diorang yang dtg serbu dulu.

Ni memandangkan abang renovate umah dia kat Kulim makanya bebudak tggal sini , lepastu tadi Dik An g Kulim antar amani g sekolah , abg kasi laptop abang, Ipad and sgala barang berharga soh kiteorg bawak balik , jadinya takde lah nak berebut2 laptop dah hehe.

Ni nak cita pasal semalam. Semalam Dik An g kelas belajar wat roti , okey murah sangat RM50 je dari pukul 9-1 petang macam2 jenis reti kau belajar wat okey..


hasil tangan Dik An , Dik An tak kreatip okey , ni ada lagi satu tray tapi dah masuk oven tak sempat nak snap. Memulakan mmg lah rasa susah , rasa nak nanges pun ada , Dik An kek2 ni pandai lah :p . Buat yang susah sikit Dik An cakap kakak , bak kunci keta org nak balik dulu haha..nasib kakak join sekali kalau tak memang nanges dah lah haha..

kira semalam belajar buat 10 jenis roti and bawal balik 20 bijik setiap korang and sebab kakak join sekali jadilah 40 bijik kteorg bawak balik...haa pagi petang siang malam ngn harini menu kteorg roti je okay. Tapi sedap , adunan lembut , nnti nak try buat lah hehe. Kalau jadi Dik An kasi korang, kasi gambar je :D

sekian,wassalam...

terima kasih daun keladi,
datang dan baca lah lagi kalau sudi :)

Thursday, 7 November 2013

Happy Dinner Happy Tummy






spaghetti bolognese homemade by chef farihan ^_^


see sukanya dia makan.


berlagak hokey nak makan sendiri.
Dik An suka kalau kita masak tengok orang suka ngn masakan kita tu.
So i'm full . Happy tummy hehe.
Sekian,wassalam...

terima kasih daun keladi,
datang dan baca lah lagi kalau sudi :)


Wednesday, 6 November 2013

MALAS




sejak - sejak balik dari KL rasa malas membuak2 dalah hati ni , nak makan pun malas , nak mandi pun malas *yang ni sejak azali lagi* , nak solat err nasib tak bleh , bab tido je Dik An rajin tau haha..

tak tau lah mengapa dan kenapa malas sangat , mungkin jugak sebab PMS kot sebab tu lah nak emo je , nak nanges je , bleh mcm tu ? Bila tengok belog tak berupdate kesian tahu , bukak je blog nak update entry terus rasa malas , tapi kesian plak kalau tak update kan ? Jadi title harini ialah MALAS.

Janji update , ceghita dia harini pasal malas je. Telekung customer ngn hadiah pemenang ingt nak pos tadi , sekali dah kuar g bank apa semua , serious pening + ngantok gilo terus start keta balik umah balik. Bila perasaan malas tu datang err dia macam tak rasa apa2 rasa pikir nak tido je huhu .Besok Dik An pos ye awak-awak semua. InsyaAllah esok Dik An jadi ghajin balik :D

sekian,wassalam...

terima kasih daun keladi,
datang dan baca lah blog ni lagi kalau sudi :)

Monday, 4 November 2013

PEMENANG SEGMEN MARI TAMBAHKAN FOLLOWER BY DIK AN

trung trung trung *bunyi dram* alah kalau salah pun kira betul jugak lah kan bunyi dram cam gitu hehe..memula sekali sila tengok no bertuah anda di SINI .

pemenang topup RM 10 x1 




pemenang topup RM 5 x2 





Hadiah novel x1


Hadiah tudung bawal plain x 1




Hadiah Header From Miss English x 2




Bagi pemenang yang hadiah dia dari Dik An sendiri sila inbox Dik An tentang details anda di Fb Dik An NOR FARIHAN . Dik An kasi tempoh sampai jumaat ni je tau.Dan untuk header from miss english boleh inform di PAGE BELIAU ataupun di BELOG BELIAU . 

selesai sudah para pemenang yang dipilih oleh pakcik random. InsyaAllah ada rezeki Dik An buat segmen lagi ye..sekian,wassalam...

p/s : untuk pemilik belog ini  http://www-atiqahamelya.blogspot.com/2013/10/segmen-mari-tambahkan-follower-by-dik-an.html  Dik An tak masuk kan awak dalam list sbb blog not found maaf ye...

balik kampung tanam padi,
datang dan baca lah lagi kalau sudi :)







Be patient






salam isnin you olls. okey Dik An baru bukak belog je dah tengok ada yang tanya bila Dik An nak update senarai pemenang segmen Dik An tu kan ? Kalau ada siapa yang baca entry Dik An mesti tahu Dik An dah cakap yang Dik An akan update harini tau..Dik An harap sangat korang sabar , kejap lagi Dik An update sape para pemenang okey sebab Dik An masih kepenatan lagi , pegi KL hari sabtu semalam dah blik sini sampai pukul 3.15 pagi , so letih tak hilang lagi sbb berjalan je keje...kejap lagi Dik An update ya..maaf kan Dik An kalau korang marah ke hapa ke Dik An update lambat pemenang tu. I'm promise in this evening hokey ?

sekian ,wassalam...

terima kasih daun keladi,
datang dan baca lah blog ni lagi kalau sudi :)


Friday, 1 November 2013

BINAKATA



sapa pernah maen game BINAKATA ? Ghasanya semua pernah kot kan ? Dik An, mak dengan abang memang gila lah dok maen game ni. Kalau dok maen ni semua qeja terbengkalai tau..tapi syok sebab tak puas hati , oghang laen kemain banyak mata kita ni sikit jaa. Dik An suka lawan ngn mak sebab for sure Dik An menang tapi kalau lawan dengan abang memang bye2 lah Dik An haha..


tengok tu..kemain bangga nak tunjuk dapat no 315/315 tau haha..mata pun 0 . kadang tu blur tengok huruf bila masa dah tamat haa barulah nampak kemain banyak perkataan yang boleh dibuat kan..


yang ni dapat 36/348 , kira okey lah tu kan hehe...


yang ni 78/338 . okey lah kita top 100 gituu. tapi tak puas hati sebab teringin nak dapat top ten . nampak tak tak bersyukur tau hehe. tahap kemampuan belum boleh cecah top 10 lagi..insyaAllah soon. Best jugak game BINAKATA ni sebab dapat tau tahap pemikiran ni , tahan kecekapan kita , tahap kepantasan mengejar masa dan segala jenis tahap yang ada -.- . Kalau korang maen game ni apa nama ID korang ? Hiihi..

sekian,wassalam...

terima kasih daun keladi,
datang dan baca lah blog ni lagi kalau sudi :)

Welcome November





selamat datang November ! Bulan November Dik An dipenuhi dengan kenduri kawin je , bermula Ahad ni dekat Selangor , jadinya besok dengan ahad takde lah Dik An nak update belog bagai , pergi besok ahad balik , hope sangat ada tiket ahad tu , to parents thanks kasi pegi even memula tak kasi huhu..
To peserta segmen Dik An , isnin ni Dik An kasi tau para pemenang ye , kasi can Dik An nak jumpa kawan2 kat KL sana nun balik tu baru Dik An update..harap bersabar ye semua ! 

salam maghrib semua :)

terima kasih daun keladi,
datang dan baca lah blog ni lagi kalau sudi :)

November GiveAway By Cik Yaya


Nak Join? Meh Klik Banner.

balik kampung tanam padi,
datang dan bacalah lagi kalau sudi :)

GiveAway 1 Year Blog TengkuButang





butang

jom join ghamai2 , nak join klik SINI tau :)

terima kasih daun keladi,
datang dan baca lah lagi kalau sudi :)