Thursday, 31 October 2013

Laptop fesyen baru


hamboi kemain lawa lappy Dik An dia rotate kan ? ni qeja dak Aryan lah ni maen tekan2 tetiba jadi lagu ni , huwaaa nanges laju2 taw..terkejut Dik An tengok tau , terus cakap mak nak bawak g kedai , try restart shut down semua takmau tau..lepastu Dik An upload gambar kat ni kat FB and ada yang sudi memnbantu..cehhh senang je ghupanya hihi..tekan Ctrl , Atl dengan right click serentak then edit2 amik landscape terus back tu normal...fuhhh lega terus hati ni kalau idak guana lah nak berblogging kan hehe..Untuk kawan Dik An yang tolong tu thanks tau,laen kali tolong lah lagi hihi..

sekian,wassalam...

terima kasih daun keladi,
datang dan baca lah blog ni lagi kalau sudi :)





KFC Crazy Crunch !







KFC Crazy Crunch :)

Kunonnya nak diet lah kan , nasik makan sejemput , malam makan salad je , sekali tengok iklan ngn instagram kemain ramai yang dok update pasal KFC Crazy Crunch ni. Hoi sapa tak tergoda tgok makanan yang sedap nih . Tambah2 Dik An yang memang kuat makan ni memang tergoda okey. Maka lunch tadi pergi lah KFC membeli set dinner plate. Alasan kat mak cakap amani ngn aryan yang nak , padahal makcik diorang yang nak huhu.. Bila dah makan eh rasa nak makan dan nak makan lagi . Sedap sebab rasa dia tak pedas and macam manis2 sikit , rasa macam daun kari pun ada jugak. Bagi Dik An memang sedap lah kan , tapi laen orang laen rasanya kan kan , laen pulak pendapatnya kan kan ? Kalau nak tahu korang kena lah cuba sendiri KFC Crazy Crunch ni ! Dik An kasi five stars ! K stop menaip sambung makan KFC Crazy Crunch .

sekian,wassalam...

terima kasih daun keladi,
datang dan baca lah lagi kalau sudi :)



Segmen Tamat !!






SEGMEN TAMATT !
Alhamdulillah segmen ni mendapat sambutan , dalam 80 orang yang join.
First time kan buat segmen takut jugak takde yang join, tapi Alhamdulillah ada yang sudi join..pada yang join terima kasih sangat2 Dik An ucapkan..
InsyaAllah dalam masa terdekat Dik An akan umumkan para pemenang yang di adili oleh pakcik random...

sekian,wassalam...

terima kasih daun keladi,
datang dan baca lah blog ni lagi kalau sudi :)

SEGMEN MARI TAMBAHKAN FOLLOWER BY DIK AN

AWAS ni entry melekat sebab terlekat dengan gam gajah haha..okey harini Dik An nak lancarkan segmen Dik An yang pertama , harap2 dapat sambutan lah kan. Ada rezeki lebih boleh lah share sama2 kan :)

Bismillahirahmanirrahim.

Harini 27 Julai Dik An nak lancarkan segmen pertama oleh Dik An , dimana SEGMEN MARI TAMBAHKAN FOLLOWER. Segmen ni berlangsung harini hinggalah 30 October nanti tepat 12 malam.

Syarat - syarat : 

  • Ada blog .
  • Follow blog Dik An yang tak seberapa ni.
  • Copy paste banner tu kat dalam entry korang semua.
  • Buat tajuk '' SEGMEN MARI TAMBAHKAN FOLLOWER BY DIK AN JULAI-OKTOBER''.
  • Tinggal kan link segmen tersebut dekat komen box .
  • Follow belog MISS eNGLISH & twitter beliau Twitter 
Hadiah RM 10 topup x 1
Hadiah RM 5 topup x 2
Hadiah Novel x 1
Hadiah Tudung bawal plain x 1 
Hadiah Header x 2 by Miss English


Kalau ada pertambahan hadiah akan Dik An update masa demi masa ok. Senarai peserta jugak Dik An akan update masa demi masa jugak ok ? Sekian , wassalam :)
Terima kasih daun keladi,
datang dan baca lah blog ni lagi kalau sudi :)



Wednesday, 30 October 2013

Nak Mintak tolong Boleh





entry pendek sebelum tido , Dik An nak mintak tolong kawan-kawan blogger like gambar ni kat facebook, kakak ipaq Dik An masukkan gambar Aryan untuk pertandingan bayi comel kot , lebih kurang macam gitu lah.. ni link dia BABY ARYAN . Thanks sangat2..kerjasama anda amat Dik An hargai..selamat malam semua , jumpa lagi esok ! :)

sekian,wassalam...

terima kasih daun keladi,
datang dan baca lah lagi kalau sudi :)

Ceritera Ahad Lalu




ahad lalu cousin Dik An abg fahmi telah selamat dinikahkan dengan kak eifa..congrats abg fahmi dan kak eifa , moga berbahagia hingga akhir hayat . Lahai cute je tengok orang kawin ni hehe. 


good luck kak eifa ngn abg fahmi nak jalani fasa hidup baru..baby doakan yang terbaik untuk korang hehe...ni baru akad nikah kenduri end of november nnti.


were are cousin. Dik An ngn ikah. Ikah ni adik pada abg fahmi. Gambar pengantin atas pelamin kteorang tak snap tapi gmbar kteorang harus lah ada okey hehe..cantik pelamin dia . ikah kita bila lagi ? :p


ok nak selit jugak gambar sensorang diri..kbai !
tahu ramai cakap makin tembam and paksu Dik An siap cakap, baby you put on weight ! :O , Dik An mampu senyum je hihi.

sekian,wassalam...

balik kampung tanam padi,
bacalah blog ni lagi kalau sudi :)






Jom Sarap !






cucuq ikan bilis ngan ayaq hot chocolate !

korang dah sarap ? eh sarap tu sarapan ye bukan sampah sarap haha..kalau belum meh lah join and teman Dik An makan ni, sensorang kat umah ghajin pulak nak goreng cucuq , je ada orang kat umah ghajin tu malu nak kuar tau dari diri ni haha..terasa macam mak2 ataupun persis seorang isteri gituu bangun pagi terus buat breakfast hihi..Dik An suka yang simple je , tak suka makan pagi yang berat2 sangat hehe..jom makan..bismillah.

sekian,wassalam..

terima kasih daun keladi,
datang dan baca lah lagi kalau sudi :)

Gemorning






 

Gemorning !*kunon comel lah macam tu* . Mulakan hari anda dengan bismillah dan senyuman. Dan juga berfikiran positif . Positif itu penting okey. Macam ayat kat atas ni , kita kena think positif , jangan cepat putus asa , kalau korang pagi2 lagi dah negative thinking hmmm sampai ke petang lah monyok je muka tu kan hehe..

sekian,wassalam...

terima kasih daun keladi,
datang dan baca lah blog ni lagi kalau sudi :)



Tuesday, 29 October 2013

Good night







good night everyone ! sweet dreams :)

p/s : Apa kaitan gambar dengan good night ? ahaha, saja nak letak gambar tu sebab ayat dia best .
terima kasih daun keladi,
datang dan baca lah blog ni lagi kalau sudi :)

Blog Direview




Blog Dik An telah direview oleh Iera Ghani . Actually Dik An join segmen Iera ni lepas tu dah tak ramai yang join dia review semua peserta . Thanks atas pandangan yang Iera berikan, InsyaAllah Dik An akan perbaiki mana yang kurang ye sebab Dik An sendiri pun budak baru belajar hehe. Apa2 pun thanks lagi sekali.

sekian,wassalam...

terima kasih daun keladi,
datang dan baca lah blog ni lagi kalau sudi :)


Thank You Mama






siapa kat sini peminjam PTPTN ? Dik An salah sorang nya . Tapi masa zaman poli dulu orang laen dapat RM 15000 tapi Dik An dapat RM 3000 je hukhuk. Masa memula check kat CC jahat tau bebudak laki diorang gelak kan Dik An dapat RM 3000 je. Hmm takpe janji dapat and bleh tampung sikit2 belanja pun okey lah kan .

Kan baru-baru ni PTPTN ada buat Diskaun 20% untuk sapa2 yang bayar awal kan ? So Alhamdulillah dapat lah diskaun tinggal RM 2600 macam tu . Jadi mak Dik An cakap takpe mama tolong bayar dulu nnti kalau dah keje bayar balik kat mama. Ish memula memang tak nak sebab yelah Dik An dahlah tak keje kan , pastu mak nak bayar kan pulak , tak nak susahkan mak and yang peting tak nak orang luar mengata. Tapi since ada yang dah tahu so cite je lah kat blog hikhik.

Then mak Dik An cakap bayangkan awak tu lambat lagi nak keje , nnti lagi lambat bayar lagi naik silap2 dari pinjam RM 3000 haaa kena bayar lebih. So Dik An pun setuju je lah. Alhamdulillah dah setel bayar 29 Ogos ritu and diskaun 20% tu pun dah tamat. But i'm not sure maybe nnti diorang akan buat lagi ke kan. To mama thank you so much . I'm promise once i work i will pay back your money ! Tapi i know mama mesti cakap ''no need'' kan kan ? Apa2 pun thank you mama !

sekian,wassalam...

balik kampung tanam padi,
baca lah lagi blog ni kalau sudi :)

Segmen Follow Mengfollow & Bloglist







jom join segmen ni tamat 12 November ni. Nak join sila lah klik SINI !

sekian,wassalam...

terima kasih daun keladi,
datang dan baca lah lagi kalau sudi :)

Monday, 28 October 2013

Tak semua Orang sempurna

sapa sini penah adore or admire someone tu ? Lepastu kalau korang tau yang dia ni tak perfect korang jadi frust menonggeng tak ? Dik An adalah adore someone ni kan , Dik An adore dia sebab sikap dia lepastu suka tengok sebab ayu lemah lembut je .Nampak cantik je. Dik An ni pulak memang takleh tegok orang yang cantik2 mesti asyik nak pandang je. Bukan sebab jatuh cinta ke apa tapi teruja tengok orang cantik2 ni. Gila kau jatuh cinta dengan perempuan haha. Owh ye Dik An kenal adik manis tu kot alam maya ni je . Pastu ternampak lah yang adik manis ni post gambar tanpa berhijab terus Dik An jadi macam kuciwa. Kuciwa sebab kita ingat dia bukan jenis yang gitu lah kan. Hmm frust tahu. Lepas tu lama2 Dik An muhasabah diri balik itu hak dia dan yang penting tak semua orang sempurna . Nak tak nak kita kena terima. Yes now i'm admit it that nobody perfects and diri Dik An sendiri pun tak sempurna jadi tak payah lah kita sedeh , nak hukum orang tu. Doakan yang baik2 je untuk diorang. InsyaAllah. Selamat malam semua.

sekian,wassalam...

balik kampung tanam padi,
baca lah blog ni lagi kalau sudi :)

Terkenang masa Lalu



bila dah petang2 macam gini tak tahu nak buat apa maka terkenang masa yang lalu , eceh tak payah nak 'ter' sangat sebab padahal memang saja - saja kenangkan haha.. ni gara- gara kes takde air pagi tadi lah sebab tu boleh membuatkan Dik An mengenangkan masa lalu . Apa2 pun tengah hari tadi dalam pukul satu dah ada air..elok je balik umah dari beli lauk terus ada air , cis saja tak nak kasi masak lah tu haha.


Kenangan First :

Terkenang masa form 5 yang lalu boleh takde air kat hostel , yang menyedihkan aspuri je takde , aspura ade je , membuatkan kteorang marah ni..yelah perempuan dengan air tak dapat dipisahkan , lelaki takpe :p , ngeee jangan marah wahai kaum adam . dah lah masa tu tengah spm  so agak susah lah jugak takde air tau . kejap dorm sana ada air kejap dorm sini ada air maka kami tumpanglah mana2 dorm yang ada untuk mandi tapi sorang sikit je lah . haish amik exam mesti masing2 smelly je kann. takpe perfume ada. tulah paling tak bleh lupa okey , sepanjang dok hostel time form 5 tu lah baru air takde.

Kenangan Second : 

Ni last year malah dah hampir setahun pun berlalu , masa tu tengah final exam final semester kat poli , besok first exam paper Usahawan , biasalah petang tu nak hilangkan tension siap maen2 lagi padahal esok exam wey ! Kiteorang maen masabele , sapa tahu ? Lepastu dalam pukul 6 cam tu barulah nak smbung balik kunonnya pastu tetiba lah black out. Hurm kesian kan. Even baru 6 petang tapi dah gelap sebab ujan lebat . Maka amiklah lilin sorang satu study bercahayakan lilin. Tsk tsk tsk sedih sangat masa tu and rasa insaf kejap . Yang black out tu lorong umah kteorang je tahu , umah laen and umah budak laki pun ada . Ada yang sarankan pergi study kat luar , mamak ke , owh memang tak lah kan paper teory kau nak g menghafal kat mamak , silap2 benda laen yang masuk haha . Masa tu macam2 ragam ada , ada study guna cahaya lampu keta , ada guna lilin , ada guna torchlight , ada macam2 lah kan huhu. Akhirnya dah nak dekat pukul 9 cam tu baru ada letrik . baru dapat study dengan aman. Yang ni pun Dik An tak boleh lupa sebab first time study dengan lilin .

Tulah dua kenangan yang Dik An terkenangkan petang ni . Hmm orang kata memori lah jugak kan. boleh dijadikan pengajaran if happened again. Nampak macam duka je sedih je tapi Dik An ngn kawan2 suka sebenarnya , barulah ada kenangan manis kau dan aku , eh silap kenangan manis kita bersama huhu.

sekian,wassalam...

terima kasih daun keladi,
datang dan baca lah lagi kalu sudi :)

Takde Air








huwaaaa nanges laju2 takleh mandi haha..
dari pagi takde air , satu keje takleh nak buat , takleh basuh kain,takleh nak masak , tak leh nak mandi...sepatutnya g tau lah notis supaya kteorang boleh tadah air siap2 takk..ni mengejut terus takde air..kuar lah Dik An ke pekan tanpa mandi...takpe bukan sengaja , darurat..Dik An kalau letrik takde okey lagi tapi kalau air memang susah sikit kan..sebab bagi Dik An air dgn letrik air lebih pentingg :) . Harap2 kejap lagi ada lah secepat yang mungkinn.

sekian,wassalam...

terima kasih daun keladi,
datang dan baca lah blog ni lagi kalau sudi :)

Pagi yang sakit hati



selamat pagi semua ! semalam Dik An fengsan awal so pagi ni terbangun lah awal jugak...cehh ayat ''terbangun'' tuh nampak sangat suka bangun lambat kan kan ? semalam ingat nak update entry tapi sakit pulak hati kita ni dengan lappy ni.

baru je antar format then lembab semacam kemain , kalau before format laju tak payah cakap lah tiptop ! then terfikir adakah kedai ni saje2 wat gitu sebab nak suruh kita send lagi lappy ni ? Bukan apa Dik An dah biasa terkena dah tahu , suruh format je lepastu macam2 nya dibuat sampai dah naik jemu g kedai tu , lepastu bila mintak tukar barang rupanya baru tiruan pnya. 

nak kata masalah internet tak , laju kemain lagi...kat fon laju and kat lappy lagi satu pun laju jugak..sah lah masalah lappy ni..lepas ni memang taknak format kedai dia dah wuwuwu..dari segi customer services memang lah hokey tapi kalau bab dah sampai kau letak barang tak ori memang lah kan cari nahas huhu..

ni pun nak online bukak lappy kemain lama nak buka itu ini , sakit gila hati den tahu..bila dah kemain lama mulalah rasa cam nak hempok2 lappy ni then mintak lappy baru kat mama...boleh gitu ? sure kena tazkirah dari mama kang haha..

sekian,wassalam...

balik kampung tanam padi,
bacalah blog ni lagi kalau sudi :)

Sunday, 27 October 2013

Super Duper Tired




lebih kurang cam gini lah Dik An. Letih yang amat sangat harini. Padahal g kenduri and makang2 je pun. Yang penatnya sebab duduk lama dalam keta , nak g penang dekat je tapi nak g baling mak aiii jauhh sesangat. K tipu je tak lah jauh sesangat tapi jauh sangat je. Huhu. Sebab jalan dia agak lurus and kiri kanan takde bangunan sangat and ada bengkang bengkok kejap tu yang rasa jauh sangat. siap tido lagi dalam keta tahu. kiteorang convoi 4 keta so bila dah ramai2 meriah lah jugak kan. and dah setel kenduri kat baling masuk keta apalagi sambung tido lah . and now masih terasa letih. mata ni macam ada gam je tahu . jadi lah moh lah ZZzzzzzz !

sekian,wassalam...

terima kasih daun keladi,
datang dan baca lah blog ni lagi kalau sudi :)

Saturday, 26 October 2013

Quotes before sleep





totally 99.9 % agree !
Good night semua. Kena tido awal sebab esok nak bangun awal nak g penang...mata pun dah layu sejak balik umah tok tadi , so marilah kita memanjakan mata kita ni dengan tido hehe. moga mimpi yang indah semua :)

sekian,wassalam...

terima kasih daun keladi,
datang dan bac lah blog ni lagi kalau sudi :)

Sepupu Sepapat






sumber en google .

sapa kat sini rapat ngan cousin dia sampai ke tahap boleh share cerita , rahsia, hobi g mana2 pun ngan cousin ?  Ok Dik An . Dik An memang rapat dengan semua cousins tapi tahap nak share cerita mungkin dengan sorang dua yang betol2 boleh paham kita ni guana kan . Dik An setuju dan suka bangat dengan ayat kat atas tuh. Memang betul pun , kawan kita dari kecik yang kita ada ialah sepupu kita . Sebab tu kita boleh get long dengan diorang . Dan cousins Dik An semuanya boleh dikatakan satu kepala dengan Dik An. Dik An admit yang Dik An ni pendiam sikit kan tapi bila dah duduk ngan cousin yang suka buat lawak ni kau nak duduk diam je , mestilah join sekaki kan. Alhamdulillah Dik An ada famili yang besar dan cousin yang sangat ramai tak kira belah ayah atau pun belah mak . So untuk semua sepupu sepapat semua korang memang the best and sayang korang semuaaa !

sekian,wassalam...

terima kasih daun keladi,
datang dan baca lah blog ni lagi kalau sudi :)

Kisah Hari Ini




bila dah malam baru berkesempatan nak update sikit mikit cerita kan , siang tadi busy kenduri kat umah tok , kenduri aqiqah , berendoi and cukur rambut anak cousin. Tapi as usual lah Dik An busy makan je , mak2 je wat keje kat dapur huhu..


majlis aqiqah Wan Arya Imani. Cantek jugak cousin2 Dik An hias buaian ni , actually buaian ni untuk yang jenis kaen tapi diorang dapat idea letak raga ni kan, jadi baby pun kecik lagi 2 bulan kan , so boleh lah..kalau letak yang 3 4 tahun mahu raga tu memberat dan jatuh ke bawah :p . masa ni diorang marhaban dan qasidah...sedap jugak diorang nyanyi2 lagu tadi hehe.


alaaa nampak sipi sipi je muka baby arya . ni masa ni tengah gunting sikit rambut baby sambil suapkan air zam zam and sapu bedak sejuk..


ni dah clear gambar pulak gegar kan haha...ni jelah gambar yang hado sebab Dik An malu nak diri lama2 depan makcik2 yang marhaban ni, segan den tahu hehe..lepas habis selesai marhaban apa lagi kteorang pun start lah makan dan makan . siap ada second and third round tahu. sambil makan sambil layan cita maan. lepas makan semua amik port tido hehe.

besok ke rumah tok lagi then gerak g penang ramai2 sebab cousin akad nikah kat bayan lepas...lepastu kalau awal terus gerak ramai2 ke baling pulak ada kenduri . apa2 pun bergantung pada keadaan :)

sekian,wassalam...

balik kampung tanam padi,
datang dan baca lah blog ni lagi kalau sudi :)

Friday, 25 October 2013

Ngantok sangat !!!!!!



malam masih muda malah baru menjelma tapi mata Dik An ni bagai ada gam gajah je , sentiasa nak tertutup ...baru pukul 8 malam Dik An dah ngantok sangat2 + mata ni rasa panas je...nak kata wat keje teruk2 takde pulak , just drive ke grandma's house yang hanya 20 minit je dari umah.
Kat umah tok pun mak2 je wat keje , anak2 dara melepak depan tv layang henpong , huhu...molek sungguh perangai kan huhu..
tak buat apa2 pon rasa letih mungkin masa drive tadi mata kena cahaya matahari kot , silau yg amat sangat td. mata Dik An ni pulak sensetip jadinya tu yang awal2 gini dah ngantok . Nak tido ke taknak ? Ada bola , super spontan and running man ? Hurm nak tak nak? Tengok keadaan jawapannya . Kalau dah tak boleh tahan sangat kena tido lah jawabnya huhu.
sekian,wassalam...

terima kasih daun keladi,
datang dan baca lah blog ni lagi kalau sudi :)

Deodorant Body Mist Enchanteur






ni packaging lama deodorant body mist enchanteur .


ni packaging baru ! seriouslay Dik An suka packaging baru ni , cantek sangat hokey ^_^

buat pengetahuan semua Dik An memang pengguna tegar Deodorant Body Mist Enchanteur ni taw , kalau tukat nak try brands baru mesti akan patah balik cari enchanteur ni jugak tau . Kira orang kata serasi dengan diri Dik An ni lah. Kalau guna brands lah mesti akak jadi bisul2 or orang tua2 kata barah kelawar . Deo-Body Mist Enchanteur ni memang buat Dik An rasa segar dan tak rasa pluh melekit lah . Lain orang lain cita rasa dia kan. Tapi cita rasa Dik An mmg Enchanteur hee.. Asal nak cita packaging baru je terus cita semua huhu.

Sekian,wassalam...

terima kasih daun keladi,
datang dan baca lah blog ni lagi kalau sudi :)

Love You Mr Arrogant



Dulu tak suka sekarang suka. Itulah Dik An terhadap drama Love You Mr Arrogant nih. Memula siar memang tak tengok sangat alasan tak kenal sapa heroin dia kan , sekali bila dah tertengok jugak sekali terus jatuh cinta ok.
Dah takde alasan tak suka heroin tu sbb dah jadi suka hikhik..

bila dah suka mula lah tetiap petang pukul 7 wajib hado depan tv tau , dan mula lah nak baca novel dia , novel dia kakak yang beli sebab kakak pun dah jatuh cinta dengan Mr Arrogant tu haha.. Dia g kursus kat penang siap jumpa Irham ngn Zara tengah shooting lagi taw.. Jeles much !


Novel Love You Mr Arrogant , baru half pages lagi half nak habiskan. Tapi masa memula nampak novel ni terus serbu page belakang dulu nak tengok ending guana haha...aci tak cam gituu ? Masa terbaca mesti tebayang muka si Azlee Khairi dengan Zara Mya tuh hehe. So memang tak nyesal lah baca novel Love You Mr Arrogant ^_^

First CPUV for Dik An's Story






Alhamdulillah...Dik An tak sangka sangat2 boleh dapat CPUV ni.
Memang teringin sangat nak dapat sebab tengok blogger laen dapat automatik perasaan kita pun menginginkan benda yang sama kan ?
tadi just check nuffnang je sbb minggu ni jarang update busy sikit , nak check UV je kan sekali tengok dapat CPUV ni . Syukur Alhamdulillah.
CPUV ni INTI REBRANDING CAMPAIGN . Sudi2 lah korang klik tau..
Thanks jugak kepada pembaca blog ni tanpa korang mesti Dik An tak dapat kan. Terus UP semangan nak blogging tu hihi..

sekian,wassalam...

terima kasih daun keladi,
datang dan baca lah blog ni lagi kalau sudi :)

Wednesday, 23 October 2013

Salam Takziah

Baru mendapat panggilan yang paktam Dik An meninggal...nun kat sungai buluh sana...tapi Dik An tak dapat g sebab kakak tak dapat cuti,ayah dah kat sane,so wakilkan ayah je...nak tumpang famili laen diorang pun ckp kalau kteorg g nak tumpang sorg dua sebab kete penuh. To maktam,abg afiq,abg arif,bang din yang jauh kat lautan sana tu,mirul,kak igin and ammar sorry baby tak dapat g...wakilkan paknjang je..harap dapat lalui dugaan ni dengan tabah..Al-Fatihah.

Monday, 21 October 2013

Tidolah sayang...

Selamat tengah hari. Cuaca hari ni  hujan dari pagi tadi. Lebat lah jugak. Kejap lebat kejap "seriyat". Seriyat tu bahasa utagha dia hujan reda2 atau rintik2 lah.

Ingat nak kuar g pejabat pos pon tergendala sebab hujan dan sebab si kecik aryan tak tido tido dari bgun td. Sepatotnya ni time tido dia tapi taknak pulak dia tido.

Kang kalau g confirm dia nak ikut huhu. Tidolah syg cik baby nak kuar ni. Mak plak nak wat keje umah kang ksian plak Dik An g, mak kena kacau ngn aryan huhu. Esok je lah jawabnya g pejabat pos. Sekarang pun ujan makin lebat. Sodap tido. Aryan taknak tido meh cik baby yang tido sonang cito haa. Sekian,wassalam...

Terima kasih daun keladi,
Datang dan bacalah lagi kalau sudi :)

P/s : Dik An update guna fon je,so harap maaf kalau tak publish atau reply komen korang lagii :)

Sunday, 20 October 2013

Minggu yang sunyi

Start ghaya haritu Dik An jarang update kan sebab bebudak ada so spent time dengan diorang jelah hihi.

Harini Amani je balik Aryan abang tggalkan sebab minggu ni tinggal Dik An dengan mak je kat umah. Ayah g kl smpai jumaat sebab ada meeting pasal marking paper PMR ni.

So mggu ni sunyi jelah umah...bertiga je termasuk ngn aryan...kalau Dik An ngn mak je confirm lagi sunyi. Ayah takde awal2 lagi Dik An ngan mak decide taknak masak. Makan luar je,kang masak pun dua orang je.

Ok sambung nnti nak makang jap. InsyaAllah esok dan hari2 akan datang Dik An akan always update belog kesayangan ni. Sekian,wassalam...

Balik kampung tanam padi,
Singgah lah blog ni lagi kalau sudi :)

Wednesday, 16 October 2013

Serba sikit

Semalam seharian tak update entry,bukannya busy raya busy ziarah ke hapa tapi busy makan je keje nya hikhik.

Semalam alhamdulillah famili ada wat korban pastu harini bermula episod makan daging tetiap hari tau. Today menu mama masak sambal daging dgn mee rebus tulang.

Tapi sebab perut meragam tak dapet nak makan ulang2 huhu..owh ya harini g antar laptop masuk wad untuk format,maybe esok atau lusa baru kuar wad. Miss my lappy already. And ni first time hokey upate pakai fong..tak tau lah apa jdi center ke hapa ke kan. Jnji dpt update sudah :)

Terima kasih daun keladi,
Datang dan baca lah blog ni lagi kalau sudi :)

Monday, 14 October 2013

Entry Pendek



Alhamdulillah semua dah siap masak , ketupat , rendang ayam , sambal sotong kering , ayam goreng. Tak sabar nak makan hikhik.
Kang malam ni tinggal nak siapkan bahan2 untuk nak wat lontong untuk esok je.
Bermula esok dan hari seterusnya bermula menu everyday is ''daging day'' haha. Korang acamne dah siap masak ? Setengah orang simple2 je sebab raya haji je kan tapi family Dik An pun simple2 juga . Just wat makan2 untuk family je. Raya haji jarang selalunya orang datang umah ni kan ehehe..
Untuk yang berpuasa harini Selamat Berbuka Puasa korang ! :)


balik kampung tanam padi,
bacalah blog ni lagi kalau sudi :)

Salam Aidiladha :)




Di sini Dik An dengan rendah hati nak mengucapkan SELAMAT MENYAMBUT HARI RAYA AIDILADHA buat semua kengkawan blogger dan jugak pembaca blog ni . Mohon ampun maaf seandainya ada salah dan silap dengan semua.
Sapa yang balik kampung tu hati2 di jalan raya, moga selamat sampai ke destinasi anda semua. Yang wat korban tu meh lah hulur2 daging sikit hikhik..

salam sayang
-Dik An-

terima kasih daun keladi,
datang dan baca lah blog ni lagi kalau sudi :)