Tuesday, 12 November 2013

The Strange Housekeeper

siapa kat sini suka layan cita korea ? to be honest Dik An ni tak berapa suka sangat layan cita korea , 2 drama je Dik An layan sampai tahap ulang kali ke 100 pun tak jemu iaitu MY GIRL and FULL HOUSE tapi MY GIRL paling mendapat tempat kat hati nii.

lepastu Dik An kan suka tengok running man , masa tengok tu ada tertengok iklan cita THE STRANGE HOUSKEEPER ni , eh macam best . So start je cita ni 21 Oct haritu Dik An layan sampai lah sekarang ni. Tapi monday tuesday je cita dia...haish knp lah tak buat tetiap hari kan senang , idok lah teman ternanti nanti haha..



melting tgok budak ni haha !


ni episod brapa tah..6 kot rasanya..

okey cerita dia tentang orang gaji yang bernama Park Bok Nyeo bekerja dengan keluarga Eun Sang Chul .. Eun Sang Chul upah dia bekerja sebab dia menghadapi kesusahan nak jaga anak2 lepas kematian isteri dia . Park Bok Nyeo ni berpewatakan pelik sikit , dia ikut je semua arahan walaupun membunuh , lepastu dia susah sangat nak senyum tau..

suatu hari tu anak2 Eun Sang Chul ni mengetahui yang kematian ibu mereka disebabkan bunuh diri, ibu dia bunuh diri sbb tahu ayah dia ada hubungan sulit..lepastu bermula dari sini start lah pergaduhan antara anak2 dgn Eun Sang Chul ni , org gaji mereka Bok Nyeo ni lah yg tolong siasat apa semua tapi kena ada arahan diberikan baru dia buat , kalau tak mmg dia wat keje dia je.. Bok Nyeo berpewatakan mcm tu ada sebab tersendiri ? Sbab dia akan mula diungkaikan malam ni dan seterusnya. Kalau nak tahu lebih lanjut korang kena lah tgok drama ni kat channel 393 hihi..

sekian,wassalam...

terima kasih daun keladi,
datang dan baca lah lagi kalau sudi :)

p/s : hadiah pemenang novel ngn tudung besok Dik An pos ye. Kete kakak guna so patah kaki jap tak bleh kuar mane2 :P


5 comments:

  1. kita suka tengok ceta full house hehe..skrg tak gemar dah nonton ceta korea nie.tak taw knp he

    ReplyDelete
    Replies
    1. hehe..dik an suka my girl hehe...sama lah cuma skrg ni je terjebak balik hehe.

      Delete
  2. Salam kenal . jom join GA ni . hadiah best menanti blogger : Simple Holiday Giveaway By SN

    ReplyDelete
  3. Salam, Ada syarat tambahan oleh sponsor Giveaway Tengkubutang, sila klik link dibawah ini untuk laksanakan.. sila check samada anda telah memenuhi syarat2 penyertaan Giveaway 1 Year Blog Tengkubutang, Bagi yang telah laksanakan tanggungjawab u olls, sila abaikan mesej ini.. =) .. rQ

    http://tengkubutang.blogspot.com/2013/11/syarat-tambahan-bagi-peserta-giveaway-1.html

    ReplyDelete

Teghima Kasih Sudi Komen di Dik An's Story.
Komen-komen yang membina amat Dik An hargai.
Setiap komen In Shaa Allah akan Dik An balas.