Monday, 25 November 2013

Resepi Aiskrim Oreo




di suatu malam yang hening ni Dik An nak share dengan korang semua cara nak wat aiskrim oreo . Sangat mudah. 

Bahan-bahan

  • Sepaket Oreo
  • 1/4 susu pekat
  • 1 tin susu cair
  • 1 sudu ovallete
  • satu sudu milo

Cara-cara

  • Putarkan susu pekat,susu cair , ovallete dan milo sampai gebu/kembang. Dalam 15 minit macam tu. Lepastu masuk kan oreo yang di hancurkan. Korang nak tabur atas saja pun boleh nak kacau sekali dalam adunan pun boleh. Lepastu bekukan. 


ni lah rupa dia,tapi ni terlebih milo hehe..selamat mencuba !

sekian,wassalam...

terima kasih daun keladi,
datang dan bacalah lagi kalau sudi :)


4 comments:

  1. Sedapnyer.....
    Naaakkkkkkkkkkkkkk jugak....

    ReplyDelete
  2. ari tu kita da try buat aiskrim vanila strawbary..menjadi juga ni sangat super jimat kan dik ann & sedap hehe

    ReplyDelete
  3. oohhh...boleh try ni!!! nmpk cam sedap..

    ReplyDelete
  4. wah simple nya..hihi...
    cuba juga nie

    ReplyDelete

Teghima Kasih Sudi Komen di Dik An's Story.
Komen-komen yang membina amat Dik An hargai.
Setiap komen In Shaa Allah akan Dik An balas.